۲۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۳۰
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 84792653
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس موزه ملی ایران: آجرهای «قلایچی» بوکان در چین به نمایش گذاشته می‌شود

مهاباد - ایرنا - رییس موزه ملی ایران گفت: چهار اثر از مجموعه آجرهای لعابدار تپه ۲ هزار و ۸۰۰ ساله قلایچی بوکان، برای شرکت در یک نمایشگاه به چین ارسال می‌شود.

به گزارش ایرنا، جبرییل نوکنده روز شنبه در آیین رونمایی از آجرهای ۲ هزار و ۸۰۰ ساله تپه قلایچی بوکان اظهار کرد: این آجرها به عنوان نماینده بوکان و ایران در کشور چین خواهد بود تا در نمایشگاهی که در این کشور برگزار خواهیم کرد، در معرض دید عموم قرار گیرد.

وی با ابراز خوشحالی از برگزاری نمایشگاه آجرهای استردادی محوطه قلایچی بوکان در خاستگاهش افزود: برگزاری این نمایشگاه فرصت مناسبی است تا مردم این منطقه از نزدیک این دستاورد بزرگ فرهنگی را که با حمایت کشور سوییس به ایران بازگردانده شده است، مشاهده کنند.

رییس کل موزه ملی ایران ضمن قدردانی از اهتمام سفیر ایران در سوییس در استرداد این آثار تاریخی و فرهنگی اضافه کرد: این اقدام بشردوستانه در واقع به نوعی بازگرداندن بخش مهمی از تاریخ کشور ایران به شمار می آید که منجر به حمایت و صیانت بخشی از میراث بشری شده است.

نوکنده، با بیان اینکه ۳۰ سال طول کشید که این آثار به ایران مسترد شود، گفت: در همین راستا در تلاش هستیم تا با رایزنی و نیز با همکاری دستگاه دیپلماسی، ۵۱ اثر تاریخی کشور را استرداد کنیم.

رییس موزه ملی ایران: آجرهای «قلایچی» بوکان در چین به نمایش گذاشته می شود

وی همچنین با قدردانی از شورای اسلامی شهر بوکان و مجموعه اداری این شهرستان در همکاری برای برپایی این نمایشگاه افزود: در صورت افتتاح موزه این شهرستان این آمادگی داریم تا در غنی سازی آن نهایت همکاری را با مسوولان آن داشته باشیم.

نوکنده اضافه کرد: موزه ملی ایران تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا نسبت به تجهیز و غنی سازی موزه های کشور اقدام کند.

تنوع فرهنگی و تاریخی ایران در دنیا بی نظیر است

کاردار سفارت سوییس در کشورمان نیز در بخش دیگری از این مراسم با اظهار خوشحالی از سفر به شهر بوکان اظهار کرد: آجرهای تاریخی قلایچی که امروز در این شهرستان به نمایش گذاشته شده اند، سفر دور و درازی را طی کرده اند تا توانسته اند به خاستگاهشان بازگردند.

«کیم زیستلر» افزود: ۲ کشور ایران و سوییس تمام تلاش خود را بکار بستند تا این آثار دوباره به زادگاهشان بازگردانده شوند و در ادامه نیز این ۲ کشور همچنان برای مبارزه با قاچاق آثار فرهنگی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

وی با بیان اینکه ایران به دلیل داشتن تنوع فرهنگی و تاریخی کشوری بی نظیر در دنیا به شمار می رود، ادامه داد: موزه آجرهای قلایچی در این شهرستان می تواند در جذب گردشگر و توسعه منطقه همچنین آشنا ساختن مردم این منطقه با آثار تاریخی شان بسیار فعال عمل کند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از ۵۱ قطعه آجر تپه باستانی قلایچی این شهرستان که آذر ماه سال گذشته با تلاش مسوولان دستگاه دیپلماسی و مسوولان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از اروپا به ایران بازگردانده شد، در موزه استاد حقیقی بوکان رونمایی شد.

نمایشگاه آجرهای لعابدار بوکان همچنین ۲۳ اسفندماه سال ۱۴۰۰ در موزه ملی ایران باستان برپا شد که تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه امسال در این مکان ادامه داشت.

آجرهای لعابدار تپه تاریخی قلایچی بوکان در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی ایران از کشور خارج شده و پس از تلاش‌های بسیار انجام شده ۵۱ قطعه آجر لعابدار مانایی در ۲۹ آذرماه ۱۳۹۹ به موزه ملی ایران بازگردانده شد.

رییس موزه ملی ایران: آجرهای «قلایچی» بوکان در چین به نمایش گذاشته می شود

با اعلام آمادگی مسوولان شهرستان بوکان این آجرها از موزه ملی ایران به موزه مفاخر بوکان منتقل شده و به مدت یک ماه در معرض دید عموم قرار گرفته است.

تپه قلایچی بوکان دارای یک لایه فرهنگی مربوط به مانایی‌ها است و تاکنون چندین ساختمان از این دوره مورد مطالعات باستان‌شناسی قرار گرفته شده که ساختمان اول در مرکز تپه واقع شده و دارای اتاق‌های متعدد بوده که در کف و دیوار نقاشی‌های گیاهی، هندسی و انسانی داشته است.

این تپه تاریخی مربوط به عصر آهن است که در شهرستان بوکان و در روستای قالایچی واقع شده است؛ این اثر در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۸۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

حدود ۴۰۰ آجر لعابدار در این منطقه تاکنون کشف شده است که نشان از اهمیت بالای قلایچی و به احتمال زیاد این منطقه همان شهر "زیرتو" یا "ایزیرتو" پایتخت مانایی‌ها است.

بوکان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای ۹۸ اثر ثبت شده ملی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha