۲۹ خرداد ۱۴۰۱، ۸:۴۱
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 84792892
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تقویت موزه‌های استانی یکی از راه‌های ترویج تنوع فرهنگی است

مهاباد - ایرنا - مدیرکل موزه‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بابیان اینکه ظرفیت موزه‌ها افزایش پیدا می‌کند، گفت: تقویت موزه‌های استانی، منطقه‌ای و شهری یکی از راه‌های ترویج تنوع فرهنگی در آن مناطق به شمار می‌رود.

 مرتضی ادیب زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برپایی نمایشگاه آجرهای لعابدار تپه باستانی قلایچی در بوکان اظهار کرد: امیدوارم روزی برسد که هر شهر ایران دستکم یک موزه قابل دیدن و بزرگ داشته باشد تا مردم بتوانند آثار گذشتگان خود را از نزدیک ببینند و لمس کنند.

وی ادامه داد: امید داریم که در آینده ظرفیت‌های موزه استان‌ها و شهرهای مختلف در تمامی نقاط ایران را افزایش دهیم.

ادیب زاده اضافه کرد: تلاش خواهد شد که تعداد زیادی از اشیای تاریخی و قدیمی به موزه‌های استانی، محلی و شهری منتقل شوند تا علاقمندان به این آثار به سهولت بتوانند آنها را ببینند.

وی یادآور شد: امیدوارم در عرصه موزه که یکی از نقطه‌های قوت و مزیت ایران بزرگ و این تمدن پیر و کهنسال است به جایگاه در خور شأن و واقعی برسیم.

مدیرکل موزه‌ها وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گفت:  نخستین جایی که گردشگران دوست دارند بینند سفر در تاریخ است و این سفر تنها با رفتن به موزه‌ها و دیدن آثار تاریخی ممکن است.

وی اظهار امیدواری کرد روزی برسد هر شهر ایران دست کم یک موزه قابل دیدن و بزرگ داشته باشد، زیرا همه شهرهای ایران آثار تاریخی فراوانی دارند که می‌تواند در این موزه‌ها به نمایش گذاشته شود.

ادیب زاده در خصوص موزه بوکان افزود: پیگیر احداث موزه بوکان هستیم و در این راستا دست یاری به سوی مدیریت شهری و خیران عرصه میراث فرهنگی دراز کرده و از آنها کمک طلب می‌کنیم.

وی تاکید کرد: به محض آماده شدن موزه بوکان بخش قابل توجه از آثار تاریخی این شهرستان از جمله آجرهای لعابدار تپه باستانی قلایچی و دیگر آثار تاریخی به این موزه منتقل می‌شود.

تپه قلایچی بوکان دارای یک لایه فرهنگی مربوط به مانایی‌ها است و تاکنون چندین ساختمان از این دوره مورد مطالعات باستان‌شناسی قرار گرفته شده که ساختمان اول در مرکز تپه واقع شده و دارای اتاق‌های متعدد بوده که در کف و دیوار نقاشی‌های گیاهی، هندسی و انسانی داشته است.

این تپه تاریخی مربوط به عصر آهن است که در شهرستان بوکان و در روستای قالایچی واقع شده است؛ این اثر در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۸۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حدود ۴۰۰ آجر لعابدار در این منطقه تاکنون کشف شده که نشان از اهمیت بالای قلایچی دارد و به احتمال زیاد این منطقه همان شهر «زیرتو» , «ایزیرتو» پایتخت مانایی‌ها است.

بوکان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای ۹۸ اثر ثبت شده ملی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha