صنعتگران کرمانشاهی دارای کارت شناسایی صنعتگری از تسهیلات بانکی برخوردار می شوند

کرمانشاه- ایرنا- سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کرمانشاه گفت: پرداخت تسهیلات صنایع‌ دستی مربوط به افراد خاص نیست و همه ی صنعتگران دارای کارت شناسایی صنعتگری می‌توانند برای دریافت تسهیلات به این اداره‌ کل و ادارات میراث فرهنگی شهرستان های استان برای معرفی به بانک های عامل مراجعه کنند.  

«جبار گوهری» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته صنایع‌ دستی، افزود: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه برای معرفی هرچه بهتر صنایع‌دستی، اقدام به شرکت در نمایشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی کرده که بازخورد بسیار خوبی در حوزه معرفی و فروش آثار داشته است.  

وی اظهار داشت: برپایی نمایشگاه‌های فصلی و دایمی، اعزام به نمایشگاه‌های ملی، استفاده از ظرفیت فضای مجازی، تهیه کلیپ‌های معرفی هنرهای شاخص و برنامه ریزی برای ثبت صنایع‌ دستی برجسته استان و افزایش تعداد شهرها و روستاها  از جمله اقدام های اداره میراث فرهنگی استان کرمانشاه بوده که مورد توجه قرار گرفته است.  

سرپرست اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کرمانشاه گفت: توجه به مساله ی آموزش، بازاریابی و نوآوری در تولیدات صنایع دستی بر اساس نیاز جامعه از جمله مواردی است که توسط این اداره‌کل و صنعتگران کرمانشاهی باید دنبال شود.  

گوهری با اشاره به وضعیت صنعت گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در دوران پسا کرونا گفت: برای پیشبرد و اعتلای این صنایع مهم نیاز است که مدیریت ارشد استان در این حوزه ورود کرده و ضمن حمایت و  تسهیل موانع و قوانین اداری، شرایط مناسب بسترسازی و تشویق مردم برای حضور و سرمایه‌گذاری در استان کرمانشاه را فراهم کند.

به گزارش ایرنا، هم اکنون ۲۵۰ رشته صنایع دستی مصوب در کشور وجود دارد که از این تعداد ۶۰ رشته آن در استان کرمانشاه فعال است.

جاجیم بافی، چاقوسازی و ابزارآلات فلزی قلمزنی منبت، معرق، پارچه دستباف، نازک کاری چوب و ریزه کاری چوب، نمد مالی، مصنوعات چرمی و ساخت زیورآلات محلی، چیخ بافی و فلزکاری را می‌توان از جمله صنایع دستی کرمانشاه نام برد.
همچنین دوخت‌های سنتی (رودوزی)، گلیم گل برجسته، سفالگری، طراحی سنتی، سبد بافی، نساجی (موج بافی و اهرامی بافی) تراش شیشه، رنگرزی سنتی، طراحی فرش، تذهیب، نگارگری، خراطی و مجسمه سازی از جمله دیگر تولیدات کنونی استان کرمانشاه است.

ماشته بافی، دواتگری سنتی (مسگری)، علامت سازی یا علم سازی، دباغی سنتی، هور بافی، جاجیم بافی، رنگریزی سنتی، داور بافی (سیاه چادر)، موج بافی را می‌توان از جمله صنایع دستی فراموش شده کرمانشاه دانست که در گیلانغرب، کرمانشاه، دالاهو، اورامانات، سومار و در میان عشایر استان بیشتر وجود داشته است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha