به گزارش خبرنگار ایرنا، استان همدان در حالی طی یک ماه گذشته هیچ فوتی ناشی از ابتلا به کرونا نداشته که آمار روزانه مرگ و میر کرونا در این استان به ۲۳ نفر هم رسیده بود و امروز در سایه تدابیر موثر و ارزشمند مدیریت ارشد اجرایی استان ، تلاش های شبانه روزی و جهادی کادر درمان و همراهی مردم، نه تنها فوتی بلکه آمار مبتلایان به ویروس کرونا با «پی سی آر» مثبت نیز در استان صفر شده است.
بهمن ماه سال ۹۸ پس از دریافت گزارشاتی مبنی بر مشاهده افراد مبتلا به کرونا در کشور، همدان نیز از این قاعده مستثنی نبود نخستین فوتی ناشی از این ویروس در ۲۷ بهمن سال ۱۳۹۸ رقم خورد که برای مدیریت وضعیت اضطراری ستاد مدیریت و مهار ویروس کرونا با ریاست استاندار وقت تشکیل شد.
با وجود اجرای طرح های متنوع از جمله طرح جامع مدیریت هوشمند کرونا برای پیشگیری از شیوع گسترده این ویروس و ا پیش از استقرار دولت سیزدهم، استان همدان نیز همچون دیگر نقاط کشور چندین پیک سنگین همه گیری ویروس را پشت سر گذاشت که در هر پیک شمار زیادی از مردم سوگوار شدند.
سیر صعودی شمار مبتلایان و مرگ و میرها با وجود اجرای طرح های مختلف و محدودیت های پیش بینی شده در پنج بخش اداری، تجاری، خدماتی و بازرگانی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و ممنوعیت در تردد بین استانی و شهرستانی و تعطیلی برخی مشاغل و صنوف طبق رنگ بندی کرونایی، ادامه داشت و کادر بهداشت و درمان به عنوان خط مقدم جبهه مقابله با کرونا با وجود کمبودها و نارسایی ها در راستای عمل به سوگند و تلاش برای حفظ جان افراد به مقابله با این ویروس پرداختند و استان همدان در جریان مقابله با این بیماری سه شهید مدافع سلامت به نام های "آمنه سلگی" با ۲۶ سال سابقه خدمت، "سید زهرا موسوی ارفع" بهیار بیمارستان سینا و «گلنار قیامتی» کمکبهیار فداکار مرکز آموزشی درمانی فاطمیه همدان را تقدیم کرد.
تلاش و فداکاری پزشکان همدانی در مقابله با کرونا جهانی شد به گونه ای که باشگاه «آ.اس.رم» ایتالیا در اقدامی جالب نام «خجسته صمدی» و «خشایار عباسی» ۲ تن از پزشکان فعال در شهرستان بهار از توابع استان همدان را در صفحه رسمی توییتر خود منتشر و از آنان به عنوان قهرمانان مبارزه با ویروس کرونا یاد کرد.
نگاهی آماری به اقدامات موثر انجام شده در زمینه مهار ویروس کرونا
در کنار آمار بالای مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا در استان همدان، روند تزریق واکسن نیز تا پیش از استقرار دولت سیزدهم مطلوب نبود و حرکتی کند داشت که در ادامه و با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم، همگان شاهد شتاب چشمگیر خرید و تامین و واکسن و جهش قابل توجه آمار واکسیناسیون علیه این ویروس کشنده بودند.
آمار تزریق واکسن در استان حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری همدان در پایان کار دولت دوازدهم حدود ۲۵۰ هزار نوبت(دُز) بود که امروز این رقم به بیش از سه میلیون و ۱۹۲ هزار دُز رسیده است، به نحوی که بیش از ۹۳ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان همدان واکسن کرونا را دریافت کرده اند که همین حرکت موثر و اقدام جدی که در سایه مدیریتی انقلابی و جهادی در استان همدان شکل گرفت موجب صفر شدن آمار مرگ و میر و حتی مبتلایان قطعی ویروس در استان شده است.
همچنین آمار ابتلای روزانه حدود ۷۰۰ نفر به ویروس کرونا(ابتلای قطعی) در روزهای پایانی دولت دوازهم، امروز به حدود ۱۰۰ نفر آنهم به صورت مشکوک(پی سی آر منفی) کاهش یافته و آمار مرگ و میر روزانه ناشی از ابتلا به کرونا هم در این استان بیش از یک ماه است که صفر شده است.
آمار روزانه مراجعه سرپایی به مراکز درمانی و اورژانس ها نیز از بیش از هزار نفر در روز هم اکنون به صفر رسیده که این خود دلیلی واضح بر موفقیت دولت سیزدهم و دولتمردان استان همدان در مسیر مهار همه گیری ویروس و تامین سلامت و بهداشت عمومی جامعه در کمتر از یکسال گذشته است.
از سوی دیگر وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرستان های استان همدان در ابتدای نیمه دوم سال گذشته که رنگ قرمز تمامی نقشه استان را در برگرفته بود امروز آبی شده و از مجموع ۱۰ شهرستان استان، ۹ شهرستان در وضعیت آبی و تنها شهرستان فامنین در وضعیت زرد قرار دارد.
دولت سیزدهم دغدغه و نگرانی مردم در زمینه ابتلا به کرونا را رفع کرد
استاندار همدان در این باره با اشاره به موفقیت های چشمگیر دولت در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، گفت: دولت سیزدهم با بهره گیری از همه ظرفیت های موجود از جمله تلاش کادر بهداشت و درمان و واکسیناسیون جامعه هدف دغدغه و نگرانی مردم در زمینه ابتلا به کرونا را رفع کرد.
علیرضا قاسمی فرزاد اظهار داشت: با تلاش کادر سلامت و همکاری سایر نهادها، آمار مبتلایان به کرونا روز به روز رو کاهش یافته و در روزهای متوالی، مرگ و میر روزانه کرونا در کشور به صفر رسیده است.
وی با بیان اینکه تلاش مسئولان برای مهار کرونا در اوراق زرین تاریخ کشور ثبت می شود افزود: با تیزبینی و دقت نظر رییس جمهور و تلاش سایر نهادها از جمله وزارت بهداشت توانستیم بر این ویروس غلبه کنیم.
نماینده عالی دولت در استان همدان تاکید کرد: این توفیق با وجود شدیدترین تحریم ها در زمینه دارو و دسیسه های دشمن به دست آمد و ماحصل تحریم کشورمان دستیابی ایران به ۶ مورد واکسن کرونا مورد تایید جامعه علمی حاذق و توانمند شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته دلهره و نگرانی هایی در زمینه شیوع کرونا زیاد بود اما با تدابیر صورت گرفته امسال دیگر دغدغه کرونا رفع شده است.
قاسمی فرزاد اضافه کرد: پرستاران و کادر درمان در جبهه اول مقابله با ویروس کرونا هستند و در ۲ سال و چهار ماه گذشته جهادگونه برای مقابله با این بیماری تلاش کردند.
وی گفت: بسیاری از افراد به خصوص کادر درمان داوطلبانه در زمینه مهار کرونا تلاش کردند بنابراین با توجه به فروکش کردن این بیماری، باید نسبت به جذب و تبدیل وضعیت این افراد پیگیری و تلاش شود.
استاندار همدان خواستار برگزاری آیینی با هدف تجلیل از همه افراد موثر در مقابله با بیماری کرونا از جمله نیروهای داوطلب و پرداخت پاداش مالی و لوح سپاس شد تا آنها بدانند نظام و حاکمیت قدردان خدمات آنها هستند.
همراهی نیروهای مسلح با کادر سلامت برای شکست کرونا
علاوه بر دانشگاه علوم پزشکی، دیگر نهادها و سازمان ها نیز دوشادوش کادر سلامت برای مهار این ویروس منحوس تلاش کردند که مصداق بارز آن ورود سپاه و ارتش برای کمک به مجموعه بهداشت و درمان و کاهش امار ورودی به بیمارستان ها بود.
سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان با دانشگاه علوم پزشکی در قالب طرح سپهبد شهید قاسم سلیمانی برای ایجاد «محلات سلامت محور» تفاهمنامه همکاری منعقد کردند تا از ظرفیت نیروهای مردمی بسیج برای کنترل بیماری کرونا استفاده شود.
در اجرای این طرح بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، رهگیری هوشمند و قرنطینه بیماری تاکید و بیشتر خدمات در منزل به افراد ارائه شد؛ علاوه بر این سپاه در سطح شهرستان های استان نیز نسبت به تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و بسته های معیشتی در بین محرومان و آسیب دیدگان از کرونا اقدامات موثری را انجام داد.
دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی به ویژه تیپ شهید قهرمان همدان نیز که از ابتدای شروع کرونا همگام با کادر درمان و مردم برای مقابله با این ویروس تلاش می کردند، اقدام به تشکیل تیم های تخصصی رفع آلودگی و پزشکی کرده و با بهره گیری از تجهیزات شیمیایی، میکروبی و هسته ای (ش.م.ه) و مکان های تجمع سربازان از جمله آسایشگاه، حمام، درمانگاه، نانوایی، آشپزخانه، محل های نگهبانی و غذاخوری سربازان را ضدعفونی و گندزدایی کردند.
تمجید رهبری معظم انقلاب از مردم همدان
یکی از شاخصه های مهم مقابله با کرونا همراهی مردم با مسئولان در مهار این ویروس بود به گونه ای که همانند دوران هشت ساله دفاع مقدس که شرافتمندانه و جوانمردانه در برابر رژیم بعثی و قدرت های فرا منطقه ای جنگیدند برای مقابله با این ویروس نیز شجاعانه به کمک مسئولان آمدند.
رهبر فرزانه انقلاب طی سخنانی در آخرین روزهای فروردین سال ۱۳۹۹ با توصیف زیبایی از همراهی اهالی شهرستان نهاوند، فرمودند که «در نهاوند عدهای از بانوان که در زمان دفاع مقدس نان میپختند و برای جبهه می فرستادند، برای مهار بیماری فعال شده و کمک میکنند».
البته تلاش و همراهی مردم در سه سال گذشته در رعایت شیوه نامه های بهداشتی، فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک را می توان یکی از مهمترین عوامل مهار ویروس کرونا در کنار تدابیر موثر مدیریت ارشد اجرایی استان همدان در دولت سیزدهم برشمرد.
دولت مردمی آیت الله رییسی نیز به پاس قدردانی از همراهی مردم تلاش خود برای تولید و واردات واکسن مورد نیاز را دو چندان کرد، به گونه ای که هم اینک نه تنها کمبودی در این زمینه احساس نمی شود بلکه واکسن مازاد نیز در انبارها ذخیره شده است.
طبق نظر کارشناسان حوزه سلامت، تزریق واکسن به عنوان مهمترین راهکار خروج از پیک کرونا پیش روی دولت بود اما به علت کمبود واکسن در دولت قبل، فرایند تزریق با کندی و در گام نخست برای افراد مسن و دارای بیماری زمینه ای پیش بینی شد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و ورود محموله های واکسن به کشور هم اینک اکثر مردم علیه این ویروس واکسینه شده اند.
به منظور تسریع در روند واکسیناسیون علاوه بر مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های تجمیعی و پایگاه های خودرویی نیز دایر شد تا فرایند تزریق واکسن تا حد ممکن تسهیل و میزان حضور افراد در صف تزریق کاهش یابد.
کرونا از دریچه آمار
در آخرین نشست اعضای ستاد کرونا به ریاست استاندار سابق همدان که در ۲۴ مهر سال گذشته برگزار شد، وضعیت استان همدان از نظر رنگ بندی اینگونه بود که از ۱۰ شهرستان تابعه استان، شهرستان های همدان، نهاوند، اسدآباد، رزن و درگزین در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار داشتند.
همچنین ۸۲ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال و ۷۱ درصد جمعیت بالای ۵۰ سال استان همدان هر ۲ دُز واکسن را دریافت کرده بودند و در مجموع ۵۹ درصد کل جمعیت استان یک نوبت و ۲۵ درصد جمعیت نیز هر ۲ نوبت واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
تا آن تاریخ، یک میلیون و ۵۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در استان همدان تزریق شده بود و ۷۳۴ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان بستری بودند و روند ترخیص بیماران کرونایی و آزاد سازی تخت های بیمارستانی نیز با کُندی پیش می رفت.
آمار روزانه فوتی کرونا در استان همدان ۶ بیمار بود و مجموع آمار مرگ و میر ناشی از این ویروس در استان از ابتدای اپیدمی ویروس تا اواخر مهر ماه سال گذشته نیز به ۳ هزار نفر رسیده بود.
در عین حال روزانه حدود یک هزار نفر به مراکز ۱۶ ساعته و اورژانس بیمارستان های استان همدان مراجعه می کردند و مجموع بیماران بستری مثبت ۲۹ هزار و ۴۲۳ و بیماران سرپایی مثبت نیز ۹۳ هزار و ۳۰۷ نفر بود.
همچنین تا آن تاریخ ۱۲ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری بودند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۷ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده بود.
اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و شتاب چشمگیر روند تزریق واکسن در کنار برنامه ریزی و تدابیر موثر مدیران ارشد استان، شاهد کاهش چشمگیر و سیر نزولی آمارها در ابتلا و مرگ و میر و همچنین سیر صعودی و شتابان تزریق واکسن در استان شدیم به نحوی که در حال حاضر آمارهای فوتی ها روزانه صفر شده و تعداد مراجعان مشکوک(تست منفی) نیز به حدود ۹۰ نفر کاهش یافته است ضمن اینکه آمار مبتلایان قطعی به کرونا نیز در استان صفر شده است.
و از همه مهم تر آمار تزریق واکسن در استان همدان نیز درحال حاضر به حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار دُز رسیده است.
آمارها |
پایان دولت دوازدهم |
درحال حاضر |
تزریق واکسن |
۲۵۰.۰۰۰ دُز |
۳.۱۹۳.۰۰۰ دُز |
ابتلای روزانه |
۷۰۰ نفر ابتلای قطعی |
۹۰ نفر مشکوک با تست منفی |
مرگ و میر روزانه |
۶ تا ۹ نفر |
۰ |
مراجعین |
۱۱۰۰ نفر |
۰ |
نقشه رنگ بندی |
۹ شهرستان قرمز و یک شهرستان زرد |
۹ شهرستان آبی و یک شهرستان زرد |
صفر شدن آمار روزانه فوتی و ابتلا به کرونا در استان
«حمید پورحسینی» سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت: آمار فوتی های روزانه کرونا در این استان طی یک ماه گذشته صفر شده است به نحوی که دراین مدت حتی یک مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا نیز در استان نداشته ایم.
وی افزود: همچنین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا نیز در این استان صفر شده و افرادی نیز که به مراکز درمانی مراجعه می کنند مشکوک به ابتلا با پی سی آر منفی هستند و برای اطمینان از سلامت نسبت به پذیرش و بررسی سلامت آنها اقدام می شود.
پورحسینی اظهار داشت: مراجعان سرپایی به مراکز ۱۶ ساعته و شبانه روزی این استان در هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل ۲.۷ درصد و مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان ها نیز ۲۵.۷ درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، مجموع موارد مثبت سرپایی از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون به ۱۱۱ هزار و ۳۷۷ نفر، مجموع بهبود یافتگان از کرونا به ۲۹ هزار و ۹۷۳ نفر، مجموع مثبت بستری در بیمارستان ها ۳۳ هزار و ۳۱۵ نفر و مجموع متوفیان به سه هزار و ۳۴۰ نفر است.
وی افزود: بیش از ۹۳ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند.
به گفته پورحسینی، درصد پوشش واکسیناسیون بانوان باردار در نوبت اول ۱۰۰ درصد و نوبت دوم ۹۸.۲ درصد است همچنین میزان دریافت واکسن کرونا برای نوجوان بین ۱۲ تا ۱۸ سال نوبت اول ۹۴.۹ درصد و نوبت دوم ۸۳.۳ درصد و برای گروه سنی پنج تا ۱۲ سال نوبت اول ۲۵.۷ درصد و نوبت دوم ۱۲.۹ درصد است.
همچنین از نظر رنگ بندی کرونایی نیز یک شهرستان استان(فامنین) در وضعیت زرد و ۹ شهرستان دیگر نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
نظر شما