ترویج فرهنگ مهدوی با راه اندازی مدرسه مجازی/ تلاش ۳ هزار مربی در حوزه مهدویت

تهران- ایرنا- قائم مقام بنیاد فرهنگی مهدی موعود(ع)، تقویت نیرو، کادر سازی و راه‌اندازی مدرسه مجازی مهدویت را از جمله اهداف این بنیاد برشمرد و از تلاش ۳ هزار مربی در حوزه مهدویت خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، احمد زرهانی، روز دوشنبه - ۳۰ خرداد - با تشریح تاریخچه تاسیس و اهداف بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) و دستاوردهای آن، گفت: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) گام‌های متنوعی در ترویج و بازسازی ساماندهی مهدویت برداشته است.

وی ادامه داد: آموزش معارف مهدوی بر اساس اسناد متقن مبتنی بر قرآن و عترت و دستاوردهای علما از آغاز عصر غیبت کبری تاکنون، انتشار ده‌ها جلد کتاب و نشریه تخصصی «امان»، برگزاری دوره‌ها و کلاس های متعدد و مقابله با جریان های انحرافی از جمله این فعالیت ها بوده است.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور همچنین راه اندازی مدرسه مجازی مهدویت ویژه مربیان، روحانیون، دانش آموزان، دانشجویان و دیگر اقشار و با حضور کارشناسانی که در بنیاد تربیت شده بودند، را ا زدیگر اقدامات مهم و اساسی این بنیاد برشمرد و اظهار داشت: حضور موثر در دانشگاه‌ها و برگزاری دورههای مهدوی برای دانشجویان و نیز کارکنان دولت و تولید نرم افزارهای روزآمد نیز به همت این بنیاد انجام شده است. 

زرهانی همچنین به ترسیم مسیر چله دوم انقلاب توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: سه اصل اساسی از این بیانیه قابل استخراج است؛ نخست توسعه علم و سرمایه گذاری برای تولید علم و ایجاد زمینه خودکفایی علمی چنانکه علیرغم کارشکنی و اعمال فشار آمریکا ما حرکت رو به جلوی علمی داریم.

قائم مقام بنیاد فرهنگی مهدی موعود(ع)، از «تمدن سازی» به عنوان دومین اصل اساسی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که امروز در حال تکوین است یاد کرد و گفت: سومین  اصل اساسی نیز مقدمه سازی و زمینه سازی برای ظهور است که به گفته وی، تمدن سازی از مهمترین زمینه های آن به شمار می رود.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید براینکه بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در این سه عرصه فعال است، خاطرنشان کرد: در بُعد علمی سرمایه گذاری حضوری و مجازی داریم و با برخی متفکران جهان اسلام در لبنان، عراق، افغانستان، پاکستان و دیگر کشورها برای تولید علم و ترویج گفتمان مهدویت ارتباط گرفته‌ایم.

زرهانی با بیان اینکه در بُعد تمدن سازی نیز مطالعات نظری و زمینه سازی در این باره را دنبال می کنیم، تصریح کرد: بنیاد هیچگونه بودجه دولتی ندارد و با کمک متبرک از دفتر مقام معظم رهبری، کمک های خیرانه و نهادهای انقلابی مردمی فعالیت می کنیم. 

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در ادامه به فعال بودن دفاتر استانی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) اشاره کرد و گفت: تلاش داریم در سال جاری و نیز در بلندمدت راهبردی برای تمدن سازی تدوین کنیم و در حوزه آموزش، پژوهش و تربیت نیروی مرتبط با آن وارد شویم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما جریان‌هایی مانند مدافعان حرم، بیداری اسلامی، مقاومت و پایداری و پیاده روی اربعین را هم‌مسیر با ظهور تلقی می کنیم، تصریح کرد: انقلاب اسلامی را نیز پل میان عاشورا و ظهور می بینیم.

زرهانی یادآور شد: امروز جریان مقاومت مهمترین بسترساز ظهور در عصر حاضر است؛ در عراق، لبنان، یمن، سوریه و دیگر کشورها این جریان مشهود و در برخی مناطق نامشهود است.

قائم مقام بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) در عین حال اظهار داشت: جریان‌هایی همچون مدافعان حرم و پیاده روی اربعین و نیز جبهه مقاومت تحقق افق ظهور را مساعد می کنند از این رو چنانچه کم و کسری وجود دارد از جانب ما است که باید با قافله انقلاب اسلامی همواره همراه و همگام شویم.

زرهانی ضمن قدردانی از همراهی و تلاش اصحاب رسانه از همگان درخواست کرد به مانند گذشته این بنیاد را در دستیابی به اهدافش یاری رسانده و همراه و همدل باشند چراکه همواره نیازمند همراهی اصحاب رسانه و اهالی قلم هستیم.

فعالیت ۳ هزار مربی در قرارگاه های انتظار

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) نیز در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه رویکرد کلی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، ترویج و تعمیق مهدویت و پیراست آن از بدعت ها و خرافات و ایجاد بستر ظهور است، گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر دو عنصر تمدن سازی و زمینه سازی برای ظهور تاکید دارند. این یعنی فرهنگ ابتذال باید به فرهنگ انتظار تبدیل شود. شاید نتوانیم جامعه منتظَر را محقق کنیم اما حداقل هایش ایجاد شدنی است.

حجت الاسلام محمدرضا نصوری همچنین با بیان اینکه کادرسازی و تربیت نیرو از ماموریت های این بنیاد است، تصریح کرد: در مرکز تخصصی مهدویت ۲۲ دوره تخصصی در سطوح ۳ و ۴ برگزار شده و ۵۶۰ فارغ التحصیل داریم، همچنین، به تناسب ماموریت بنیاد در همه استان ها دفاتر بنیاد با اشراف نماینده ولی فقیه فعال هستند. 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه نزدیک به سه هزار مربی فعال در حوزه تعمیق فرهنگ مهدویت در قرارگاه های انتظار مشغول هستند، گفت: باید از اینها حمایت های محتوایی صورت بگیرد، از این رو ما برای همه مناسبت ها پیوست مهدوی داریم تا به گروه های مختلف نیازمند محتوای لازم ارایه شود. 

وی با اشاره به اینکه کانال تخصصی چشم‌به راه گرا در پیام رسان های مجازی نیز به روز بوده و رادیو مهدویت هم فعال شده است، ابراز کرد: علاوه بر این، مدرسه مجازی مهدویت نیز در دوره کرونا با دوره های عمومی و تخصصی ویژه اقشار مختلف فعال شد. مباحثی همچون غرب و مهدویت، سبک زندگی منتظرانه و بیانیه گام دوم انقلاب در دوره های این مدرسه تدریس می شود. 

حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه ما در بنیاد به مناسبت ها توجهی ویژه داریم، افزود: همچون ایام اربعین حسینی که فعالیت هایی نظیر آموزش مهدویت به موکب داران، مقابله با جریان های انحرافی حاضر در مسیر پیاده روی و اعزام مبلغ را انجام می دهیم. 

معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) در ادامه بیان کرد: باید از ظرفیت جریان هایی مثل اربعین برای رسیدن به امام حی استفاده کنیم. خوشبختانه، برخی استان ها سایت المرتجی به زبان های عربی و انگلیسی را فعال کرده اند تا ما در حوزه بین الملل نیز فعال باشیم. البته با مجمع جهانی اهل بیت(ع) و موسسه تحقیقاتی حضرت ولعیصر(عج) نیز برای حضور در عرصه بین الملل همکاری داریم.

حجت الاسلام والمسلمین نصوری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر آمادگی برای طلوع خورشید عظمای ولایت، تصریح کرد: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)، همسو با این بیانیه تبیین نقشه راه و ریل گذاری، بیان راهبردها و راهکارهای اجتماعی سیاسی مهدوی، ایجاد توجه در جامعه نخبگانی و اثرگذار نسبت به مهدویت و نشر و انتقال راهکارهای مهدوی برای تمدن سازی را دنبال می کند.

وی در ادامه ابراز کرد: برای تحقق این اهداف دوره مهدویت در بیانیه گام دوم انقلاب با سرفصل های ابعاد و ظرفیت مهدویت و تمدن نوین اسلامی، نقش مهدویت در انقلاب اسلامی، نقش مهدویت در جامعه پردازی، ویژگی های تمدن اسلامی و وجه تمایز آن با دیگر تمدن ها، راهکارهای اجتماعی و سیاسی و زیستی مهدویت در تحقق تمدن نوین اسلامی و بایسته های خودسازی در تمدن سازی نوین اسلامی را دنبال می کنیم.

نصوری با بیان اینکه دوره آرمان بزرگ مبتنی بر ۱۵ سرفصل است، گفت: این دوره در ۷۴۰ دقیقه فیلم و آموزش تدوین شده که در پایان هر فصل از شرکت کنندگان امتحان گرفته شده و در نهایت به آنها گواهینامه آنلاین و در لحظه اعطا می شود. این دوره معادل ۲۴ ساعت آموزش ضمن خدمت است لذا با نهاد ریاست جمهوری رایزنی داشته ایم تا برای فعالان فرهنگی دستگاه های دولتی امکان حضور در این دوره فراهم شود. 

وی با بیان اینکه این دوره قابلیت ارایه در دانشگاه و حوزه های علمیه را دارد، تصریح کرد: در مرحله اول برگزاری، سه هزار مربی شرکت کننده در دوره های بنیاد امکان حضور دارند، سپس روحانیون و ائمه جماعات و نهایتا کارمندان و فعالان فرهنگی می توانند از این دوره بهره مند شوند.

حجت الاسلام والمسلمین نصوری با بیان اینکه این دوره می تواند تبدیل به درس‌نامه برای دانشگاهیان شود، تاکید کرد: دست اساتید برای پرداختن به سرفصل ها باز است از این رو مباحثی همچون کلیات و مبانی، ابعاد و ظرفیت ها و تمدن سازی، نقش مهدویت در نظام سازی و جامعه پردازی، ابعاد سیاسی، نگاه راهبردی، نگاه تربیتی و آموزشی، آسیب شناسی و تمدن سازی و غیره در آن ارایه می شود. 

رونمایی از پوستر دوره مهدویت 

در ادامه این نشست پوستر دوره مهدویت در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha