به گزارش ایرنا، کار آفرینانی که کار خود را در منازل آغاز می کنند با نیت خیر حرفه و هنر خود را به چند نفر دیگر آموزش می دهند تا نانی در سفره دیگری بگذارند اما وقتی که می خواهند برای توسعه کار خود اقدام کنند با موانع و مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند.
دریافت تسهیلات معمولا نخستین ایده برای توسعه کار هست اما رویه اداری طولانی و پیچیده، سپرده گذاری ،معرفی ضامن معتبر به بانک و پرداخت اقساط ماهیانه گره ای سخت بر گره های قبلی می افزاید و کار آفرینان معمولا از دریافت تسهیلات صرف نظر می کنند.
سیده ناهید رضا زاده هنرمند قالیباف با ۱۷ سال سابقه به خبرنگار ایرنا گفت که با سرمایه شخصی کار می کند و تا به حال از هیچ جا تسهیلات در یافت نکرده و در حال حاضر خود را بیمه عشایر روستایی کرده و به قول خودش نه دفترچه دارد و نه خدماتی دریافت می کند و پرداخت هزینه سالانه باری مضاعف برای او شده است.
این هنرمند قالیباف اظهار داشت: از هیچ جا حمایت نمی شوم، وقتی ما را برای دریافت تسهیلات معرفی می کنند بانک ضامن، سپرده، مدارک و افتتاح حساب می خواهد که پول سپرده را هم نداریم.
وی ادامه داد: هزینه یک تابلو فرش ارزان یک میلیون تومان است و من برای شروع کار همین یک میلیون تومان را هم ندارم، مواد اولیه گران شده و به کارت شناسایی هنروری ما بها نمی دهند، از مسئولان انتظار حمایت برای تامین منابع مانند تسهیلات قرض الحسنه و یا تسهیلان بلاعوض و یا با بازپرداخت بلند مدت داریم تا بتوانیم کار و کار آفرینی داشته باشیم.
یکی دیگر از کارآفرینان که خود را مهدی معرفی کرد با اشاره به مشکلات کار آفرینی خود به خبرنگار ایرنا گفت: نبود بازار مناسب برای فروش محصولات، هزینه های سرسام آور مواد اولیه تولید، بی ثباتی قیمت ها و نبود پشتیبان و سرمایه گذار را می توان از مشکلات اصلی کار آفرینان دانست.
وی ادامه داد: قوانین سختگیرانه بانکها یکی دیگر از مشکلات کارآفرینان است و بیشتر مردم با این موضوع درگیر هستند و میدانند که اولویت نخست برای بانکها سود خودشان است و متأسفانه برخلاف فرمایش رهبر معظم انقلاب در این زمینه بانکها آن گونه که باید هوای کارآفرینان را ندارند.
حمایت از کارآفرینان کاهش مشکلات را به همراه دارد
امام جمعه شهرستان پردیس با اشاره به ضرورت حمایت از کارآفرینان، گفت: هر قدر از کار آفرینان بیشتر حمایت شود شاهد کاهش مشکلات خواهیم بود.
حجت الاسلام سید حسین حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حرفه و کاری ارزشمند است که با عفت و تقوی همراه با شد؛ با توسعه کار آفرینی می توانیم شرایط و محیط کاری مناسب برای بانوان فراهم کنیم.
وی با اشاره به شرایط کار درست، خاطرنشان کرد: کارگر کار را درست انجام بدهد و امانت داری را سر لوحه امور خود قرار بدهد، ذره ای خیانت برکت را از مال می گیرد و امانتداری رزق و رزوی را زیاد می کند.
از ابتدای امسال ۴۲۸ مورد اشتغال در سامانه رصد ثبت شده است
رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان پردیس گفت: در راستای کارآفرینی و اشتغال از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۴۲۸ مورد اشتغال در سامانه رصد حسب دستور استانداری از سوی ادارات شهرستان ثبت شده است.
بهروز صانعی با اشاره به ادارات ثبت کننده اشتغال، اظهار داشت: ادارات کاریابی، اتاق اصناف، صندوق کار آفرینی امید، شهرداری پردیس، میراث فرهنگی، فنی و حرفه ای، کمیته امداد، بهزیستی، صنعت و معدن، ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان بر اساس کد تخصیصی از سوی اداره کار در سامانه رصد میزان اشتغال خود را ثبت کردند.
وی ادامه داد: نیروها برای اشتغال و کارآفرینی به ما معرفی و پس از تشکلی پرونده برای دریافت تسهیلات به بانک عامل ارجاع می شوند.
رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد: با انجمن کار آفرینی اقصاد مقاومتی داریم این انجمن تاکنون تعداد زیادی کار آفرین به اداره کار معرفی کرده است.
صاحبان غرفه بازارچه دائمی کار آفرین شدند
رئیس انجمن کارآفرینان اقتصاد مقاومتی پردیس با اشاره به راه اندازی بازارچه دائمی در سال ۹۵، اظهار داشت: در این بازارچه دائمی ۴۰ نفر از بانوان پردیس به فروش محصولات خود اشتغال داشتند و تعداد زیادی از بانوان با وجود گذشتن مدت طولانی از بسته شده بازاراچه، کارآفرین شدند، واحد کسب به راه انداختند و ما به هدف اصلی خود یعنی توانمد سازی بانوان رسیدیم.
سید مهدی آقا یوسف افزود: در بازارچه دائمی آموزش اخلاق حرفه ای کسب و کار را برگزار کردیم و نتایج خوب آن را در استقلال اشتغال بانوان کار آفرین در سطح شهرستان شاهد هستیم.
وی با اشاره به واحدهای اجرایی انجمن تخصصی کارآفرینی پردیس، خاطرنشان کرد: کارگروه کارآفرینی و اشتغال شامل کارشناسی و امور فنی، اشتغال بانوان و زنان خود سرپرست، واحد کشاورزی و امور دامپروی و کارگروه آموزش و حرفه آموزی شامل واحد سازمان فنی و حرفه ای ، واحد آموزش دوره های تخصصی، واحد کار و دانش در واحدهای اجرایی انجمن فعال هستند.
رئیس انجمن کارآفرینان اقتصاد مقاومتی پردیس با اشاره به سایر کار گروه های فعال، اظهار داشت: کارگروه حقوقی و امور قضایی، کارگروه اعتبارات بانکی، کارگروه جذب و هدایت نیروهای کارجو، کارگروه اطلاعات و آمار و امور روابط عمومی، کارگروه شبکه های مجازی و امور انفورماتیک نیز در این انجمن فعال هستند.
در شهرستان پردیس کارآفرینان آقا و خانم زیادی فعالیت اقتصادی دارند و برای رفع مشکلات خود در حوزه کارآفرینی چشم انتظار مساعدت و همراهی مسئولان شهرستان هستند تا بتوانند کار خود را توسعه بدهند.
به گزارش ایرنا، کارآفرینی از محورهای اصلی رشد و توسعه است و از نظر برنامهریزی توسعه اقتصادی و توسعه پایدار دارای اهمیت است، چون موجب اشتغال و باعث افزایش سود و سرمایه سرمایهگذاران شده و پر شدن شکافها و خلاهای بازار کار را به ارمغان میآورد یعنی با توجه به دگرگونیهای شرایط بازار کار و فراهم شدن فرصتهای تازه، تصمیمهای تازهای گرفته میشود و موجب گذار از رکود اقتصادی، جبران عقبماندگیهای اقتصادی و آسان شدن روند رشد و توسعه کشور و به وجود آمدن محصولات ، خدمات ، روشها، سیاستها، افکار و راهکارهای نو برای برطرف کردن مشکلات جامعه میشود.
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.
نظر شما