به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری نیو سایِنتیست (New Scientist)، از هنگام فرود مریخنورد استقامت در مریخ در فوریه ۲۰۲۱، این مریخنورد مشغول جستوجو، نمونهبرداری، اندازهگیری و عکسبرداری برای یافتن نشانههای حیات میکروبی در آنجا بوده است. این مریخنورد مشغول اکتشاف در دهانه جیزرو بوده است که قطر دهانه آن ۲۸ مایل (۴۵.۰۵۲) است و در اثر یک برخورد ایجاد شده است. زمانی در این دهانه یک رودخانه باستانی وجود داشت.
دهانه جیزِرو، دریاچه باستانی در مریخ است که انتظار میرود سرشار از اطلاعات جدید در مورد زندگی باستانی در مریخ باشد.
صحنه عجیبی که عکس آن با دوربین مَستکَم زِد (Mastcam-Z) مریخنورد استقامت در ۱۲ ژوئن گرفته شده است، احتمالاً طی میلیونها سال فعالیت زمینشناسی در ارتباط با آن رودخانه در هنگام تشکیل صخرهها و رسوبهای آن (دلتا) شکل گرفته است. در صورت وجود حیات، این منطقه احتمالاً یکی از شواهد حیات باستانی است.
اکنون عصری طلایی برای ثبت عکسهایی با کیفیت بالا از مریخ است؛ زیرا غیر از مریخنورد استقامت، بالگرد مریخی نبوغ نیز در حال ثبت تصاویری از بالا از منطقه جیزرو است؛ ضمن اینکه مریخنورد چینی ژورانگ نیز در حال کاوش در دشت اوتوپیا پلاتینیا (Utopia Planitia plain) به سمت شرق است.
البته این تصاویر در جهت مأموریت اصلی مریخنورد استقامت مبنیبر بررسی مناظر مریخ برای کشف نشانههای حیات ثبت شده است. این مریخنورد تا کنون کاوشهای علمی مهمی را انجام داده است که کشف تاریخچه صخرهها و آب دهانه جیزرو از آن جملهاند. مریخنورد استقامت این کار را با استفاده از راداری انجام داده است که در زمین نفوذ میکند و سرعت صوت را در جو مریخ اندازه میگیرد.
نظر شما