به گزارش خبرنگار ایرنا، ارسلان ازهاری روز پنجشنبه در جلسه شورای مدیریت و برنامه ریزی کردستان با دستور کار ابلاغ اعتبارات هزینه ای به شهرستان های استان، اظهار داشت: رتبه کردستان از سهم بودجه امسال در بحث اعتبارات هزینه ای ۱۶، تملک دارای سرمایه ای ۱۱، اعتباران اختصاصی دستگاه ها اجرایی ۲۲ و در مجموع ۱۵ کشور است.
وی اضافه کرد: امسال سهم استان از بودجه ۲۶ هزار میلیارد ریال است که ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبارت تملک دارای و سرمایه ای، ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبارات اختصاصی برخی دستگاه ها و یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال نیز اعتبارات هزینه ای است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: اعتبارات هزینه ای استان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد، تملک دارایی ۲۷ درصد، اختصاصی دستگاه ها ۲۵ درصد و در مجموع ۲۷ درصد افزایش نشان می دهد.
ازهاری بر لزوم تخصیص اعتبارات با توجه به نیازها و اولویت ها در شهرستان ها تاکید کرد و افزود: باید از مجموع اعتبارات سهم استان، ۱۰ درصد به شرکت های دانش بنیان و پنج تا هشت درصد برای اجرای طرح های هادی، ۲۰ درصد کمک های فنی و اعتباری برای رونق تولید و پنج درصد به صندوق حمایت از کشاورزی اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه اعتبارات بازارچه های مرزی نیز به تفکیک شهرستان ها ابلاغ می شود، اضافه کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای استفاده از سایر منابع به ویژه در مورد طرح های شرکت های دولتی و نهادهای عمومی عیردولتی در دستور کار است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: طبق دستورالعمل ابلاغی در قانون بودجه امسال، پروژههای جدید بر اساس شرایطی که دارد باید ۲ یا سه سال به پایان برسد.
ازهاری گفت: باید مدت زمان اجرای پروژه های جدید با اعتبار کمتر یا پنج برابر حد نصاب معاملات حداکثر ۲ سال و طرح های با بیش از پنج برابر حد نصاب معاملات، ظرف سه سال باشد.
وی با بیان اینکه تعریف پروژه های جدید باید توجیه اقتصادی و مجوز ماده ۲۳ قانون بودجه داشته باشد، افزود: دستگاه های اجرایی، جز به ضرورت و با تعیین منابع مالی و داشتن مجوز ماده ۲۳، مجاز به شروع پروژه جدید نیستند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با اشاره به پرداخت هشت هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال حقوق دولتی توسط معادن استان در سال گذشته، افزود: امیدواریم سهم بیشتری از حقوق دولتی معادن به استان برای انجام کارهای زیربنایی برگردد.
معاون عمرانی استاندار کردستان هم بر لزوم عمل به مصوبات سفر آینده رییس جمهور از سوی دستگاه ها تاکید کرد و افزود: اولویت دستگاه ها باید اتمام پروژه های بالای ۵۰ درصد پیشرفت باشد.
شهرام ملکی یکی از چالش های استان را موضوع حاشیه شهرها دانست و ادامه داد: انتظار داریم ناحیه منفصل شهری نایسر مانند یک شهرستان دیده و اعتبارات خاصی در حوزه امنیت و عمران شهری برای این منطقه در نظر گرفته شود تا برخی شاخص ها در این ناحیه توسعه یابد.
برنامه ریزی برای آسفالت ۳۵۰ کیلومتر راه روستایی در ۲ سال
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان هم ضمن اشاره به پایین بودن شاخص راه روستایی آسفالت در استان نسبت به میانگین کشوری، اظهار داشت: اصلی ترین بحث در حوزه راه، آسفالت راه روستایی است که جزو استان های آخر کشور محسوب می شویم.
محمدراشد مدرس گرجی با اشاره به اینکه در سال گذشته از همه منابع پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بحث توسعه راه ها اختصاص یافت، یادآور شد: از این رقم فقط ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت که می طلبد در این زمینه توجه بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه سال قبل برای آسفالت ۳۵۰ کیلومتر راه روستایی برنامه ریزی شد که به دلیل تورم و تغییر قیمتها، فقط ۵۰ درصد فهرست بها داشتیم، ادامه داد: برای اجرای این طرح، ۱۲ هزار میلیارد ریال قرارداد بسته شده که باید طی امسال و سال ۱۴۰۲ انجام شود.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای کردستان اضافه کرد: با اجرای این پروژه، شاخص راه آسفالت روستایی استان از ۶۴ درصد فعلی حدود هشت درصد افزایش خواهد یافت، هرچند تا میانگین کشوری باز هم فاصله داریم.
مدرس گرجی با اشاره به پایان آسقالت روستای بیساران بزرگترین روستای کشور، گفت: حدود ۹ هزار تا ۱۰ هزار میلیارد ریال برای آسفالت این ۳۵۰ کیلومتر راه روستایی اعتبار نیاز است و از محل اعتبارات خود راهداری، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تامین قیر در نظر گرفته شده است.
ضرورت توجه به توسعه زیرساخت های گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم بر ضرورت اهمیت به توسعه زیرساخت های گردشگری استان و تخصیص اعتبارت بیشتر به این حوزه تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مراکز اقامتی شهرستان های سنندج، بانه، مریوان و منطقه هورامان اشغال شده که جای بسیار خرسندی است.
یعقوب گویلیان میزان رضایت مسافران از مراکز اقامتی را قابل قبول دانست و افزود: نیاز است به حوزه گردشگری اهمیت بیشتری داده شود، چرا که توسعه استان را در زمان کمی به دنبال خواهد داشت.
لزوم تخصیص اعتبار به مناطق حاشیه شهرها
فرماندار سنندج هم با اشاره به اینکه در ردیف اعتبارات مصوبه سال ۱۳۸۶، اعتباراتی برای مناطق محروم وجود داشت، گفت: مناطقی مانند ننله و حسن آباد در سنندج باید از این اعتبارات بهره مند می شدند که اینگونه نبوده است.
حسن عسکری خواستار توجه بیشتر به مناطق حاشیه شهرها شد و اضافه کرد: در برخی موارد، اعتبارات کمیته شهرستان ها در استان بدون اطلاع فرمانداری شهرستان ها دستکاری می شود که نباید اینگونه باشد.
استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.
نظر شما