به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، سازمان ملل پنجشنبه شب اعلام کرد که فلسطینیان ساکن منطقه «مسافر یطا» در جنوب کرانه باختری در معرض خطر اخراج از خانههای خود هستند.
بر اساس این گزارش، فشار بر دوش ساکنان منطقه «مسافر یطا» برای ترک خانههای خود به میزان قابلتوجهی از زمانی که دادگاه عالی رژیم صهیونیستی ۴ مه (۱۴ اردیبهشت) طرح اخراج اهالی را تایید کرد، افزایش یافته است.
«ایون هیلی» معاون هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد گفت که در هفتههای گذشته، خانههای دهها نفر در روستاهای الفخیت و در برخی موارد برای سومین بار در کمتر از یک سال تخریب شده است.
وی افزود: در روستاهای «التبان» و «خله الضبع» در دو هفته گذشته دستور تخریب جدیدی صادر شده است. به تازگی یک رزمایش نظامی در نزدیکی مناطق مسکونی برگزار که باعث ایجاد رعب بین ساکنان این منطقه شده است.
سازمان ملل متحد اعلام کرده که یکهزار و ۱۴۴ نفر از جمله ۵۶۹ کودک در مسافر یطا زندگی میکنند.
معاون هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد همچنین گفت: علاوه بر تأثیر مستقیمی که هرگونه تخریب بر زندگی و معیشت این افراد دارد، این اقدامها ممکن است به نقض حقوق بشر از جمله اخراج اجباری و قرار دادن افراد در خطر انتقال اجباری منجر شود که نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو است.
هیلی افزود: تخریب، فعالیتهای نظامی و سایر اقدامات قهری فزاینده در مسافر یطا باید متوقف شود و ساکنان آن اجازه داشته باشند در خانههای خود در امنیت و عزت باقی بمانند.
وی در پایان گفت که گروههای بشردوستانه آماده ارائه کمک به ساکنان مسافر یطا هستند، اما در نهایت مقامها باید به تعهدات خود برای محافظت از مردم مطابق با قوانین بین المللی عمل کنند.
اخراج ساکنان این منطقه در صورت عملی شدن، بزرگترین کوچ اجباری فلسطینیان از سال ۱۹۶۷ میلادی خواهد بود ولی ساکنان بومی این منطقه، تاکنون به امید فشارهای بین المللی از ترک خانههای خود خوداری کردهاند.
ساکنان بومی این منطقه از دههها پیش با مزاحمت و حمله نظامیان صهیونیست روبرو بودهاند ولی با پایان یافتن تظلم خواهی آنها در دادگاه رژیم صهیونیستی به سود ارتش این رژیم، خطر اخراج بیش از پیش آنها را تهدید میکند.
سازمان ملل و اتحادیه اروپا حکم دادگاه رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار توقف اخراج فلسطینیان بومی شدهاند.
دفتر سخنگویی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا ۲۰ اردیبهشت با صدور بیانیهای تصمیم غیرقانونی رژیم صهیونیستی را برای توسعه شهرکسازی در کرانه باختری محکوم کرد.
پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ توسط رژیم صهیونیستی بیش از ۲۵۰ شهرک یهودینشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۶۵۰ هزار یهودی در آنها ساکن هستند. بر اساس اصول حقوق بین المللی سکونت آنان در این شهرکها که در منطقه اشغالی ساخته شده، غیرقانونی است.
نظر شما