به گزارش ایرنا، امید صادقی روز جمعه در حاشیه بازدید از مسجد جامع مهاباد افزود: برای هر بنای تاریخی که جز هویت ملی و شناسنامه کشور هستند بطور میانگین رقمی معادل ۱۶ میلیون ریال از این محل اختصاص مییابد که جوابگوی وضع موجود نیست.
وی ادامه داد: اقدامات حفاظتی در راستای جلوگیری از تخریب بناهای تاریخی باید بطور مستمر و پیگیر انجام شود تا بتوان از نابودی و از بین رفتن آنها جلوگیری کرد.
معاون اداره کل حفظ و احیای بناها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه بناهای تاریخی اصالت یک منطقه و کشور را نشان میدهند، گفت: امروزه برخی از اماکن و بناهای تاریخی ویران شده و با تغییر کاربری دادهاند که مجموعه این عوامل باعث شده تا شهرهای ما بدون هویت و شناسنامه باشند.
صادقی در خصوص مرمت مسجد سرخ جامع مهاباد هم اظهار کرد: این بنا دارای ارزش تاریخی بسیار ارزشمندی است که نمونه آن در سطح کشور کم نظیر است.
وی یادآور شد: ابعاد مختلف احیا، مرمت، بهسازی و مقاوم سازی این بنای تاریخی بررسی و در نهایت مقرر شد در مرحله نخست مقاوم سازی مسجد با ضوابط قانونی پیگیری و برای سالهای آتی هم از محل منابع ملی نسبت به مرمت آن اقدام شود.
به گزارش ایرنا، مسجد جامع مهاباد (مزگوت سور)، قدیمیترین مسجد این شهرستان و از زیباترین آثار معماری دوره صفوی در شمالغرب کشور به شمار میرود که در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۴۸ با شمارهٔ ثبت ۸۸۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و دارای ۹۴ اثر تاریخی ثبت شده است.
نظر شما