شبکه خبری سی ان ان از مقابل دیوان عالی آمریکا گزارش داد که معترضان در حال شعار در بلندگو هستند.
جنیفر راجرز، دادستان سابق فدرال به سی ان ان گفت: این یک خیانت ناراحت کننده به نیمی از کشور است. من زنان را در مقابل دیوان عالی می بینم. این یک لحظه احساسی است.
بر اساس گزارش ها، تعداد زیادی از طرفداران و مخالفان لغو این قانون در مقابل دیوان عالی آمریکا اجتماع کردهاند. آنها پلاکاردهایی با شعارهایی در حمایت از این قانون و نیز مخالفت با آن در دست دارند.
پس از حکم دیوان عالی آمریکا، طرفداران لغو قانون سقط جنین به شادی پرداخته درحالی که مخالفان این تصمیم شعار سر دادند.
همچنین حساب کاربری رسمی حزب جمهوری خواه در توییتر در پیامی نوشت: زندگی پیروز شد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به حکم دیوان عالی کشورش در خصوص لغو قانون سقط جنین در ایالات متحده آمریکا گفت: این حکم زندگی و سلامت زنان را به خطر میاندازد.
رئیس جمهوری آمریکا ادامه داد: حکم دیوان عالی، آمریکا را ۱۵۰ سال به عقب می راند.روز غم انگیزی برای آمریکا است.
وی با اشاره به انتخابات ماه نوامبر از رای دهندگان آمریکایی خواست به نمایندگانی رای دهند که حقوق سقط جنین را احیا کنند.
بایدن از معترضان به این تصمیم خواست از خشونت دوری کنند و گفت: «من از همه میخواهم هر چقدر هم که این تصمیم برای آنها مهم است همه اعتراضها را به شکل مسالمتآمیز حفظ کنند. این اعتراضات باید بدون ارعاب باشد. خشونت هرگز قابل قبول نیست. تهدید و ارعاب گفتار نیست».
دیوان عالی آمریکا روز جمعه به وقت محلی در اقدامی بی سابقه قانون "رو وی وید" تصویب شده در سال ۱۹۷۳ که حق زنان برای سقط جنین را به رسمیت می شناخت، لغو کرد و به این ترتیب پیروزی مهمی را به جمهوریخواهان و محافظه کاران که خواهان ممنوعیت یا محدود شدن سقط جنین در آمریکا هستند، اعطا کرد.
قضات کنونی دیوان عالی آمریکا با اکثریت محافظه کاران در مقابل لیبرال ها (۶-۳) یک قانون می سی سی پی که سقط جنین پس از گذشت ۱۵ هفته از حاملگی را ممنوع می کند، تایید کرد.
در رای گیری روز جمعه دیوان عالی آمریکا ۵ قاضی به لغو قانون "رو وی وید" رای مثبت و ۴ قاضی به آن رای منفی دادند.
قضات آمریکایی موافق لغو این قانون اعلام کردند که قانون "رو وی وید" به شکلی اشتباه به تصویب رسیده زیرا در قانون اساسی آمریکا هیچ اشاره خاص و مستقیمی به حقوق سقط جنین نشده است.
پیش از این برخی دادگاههای آمریکا با قانون میسیسیپی مخالفت می کردند زیرا با حکم دیوان عالی در زمینه حقوق سقط جنین مغایر بود.
این حکم دیوان عالی آمریکا، به ایالت های این کشور امکان می دهد تا با تصویب قانون، سقط جنین را غیر قانونی کنند.
بر اساس ارزیابیها، ۲۶ ایالت آمریکا به صورت قطعی یا احتمال قوی قصد دارند سقط جنین را ممنوع کنند. می سیسیپی در میان ۱۳ ایالتی قرار دارد که پیش از این سقط جنین را ممنوع کرده بودند.
در همین حال بیش از ۱۲ ایالت آمریکا قوانینی را تصویب کرده اند که از حقوق سقط جنین محافظت می کند.
لغو این قانون مدتها است که هدف محافظه کاران مسیحی و بسیاری از مقامات جمهوریخواه بوده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق جمهوری خواه آمریکا در سال ۲۰۱۶ وعده داده داده بود که قضاتی را در دیوان عالی منصوب کند که این قانون را لغو کنند.
نظر شما