به گزارش روز شنبه ایرنا، رسانههای پاکستانی گزارش می دهند این کشور تحت تأثیر منفی بحران نفت قرار گرفته و مانند سایر کشورهای در حال توسعه، در صورت تلاش برای واردات انرژی مورد نیاز از روسیه، با خطر تحریمهای غرب تهدید میشود.
روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز در نشست خبری هفتگی خود اذعان داشت که اسلامآباد با دشواریهای اقتصادی ناشی از تحریم روسیه روبرو است.
«عاصم افتخار» اظهار داشت: پاکستان یک موضع اصولی درباره تحریمها دارد و اینکه ما خواستار استفاده از یک مکانیسم جهانی برای تحریم هستیم یعنی این روند باید از سوی سازمان ملل مدیریت شود.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون در این خصوص نوشت: تحریمهای غرب حتی مانع اسلامآباد برای پیشبرد پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان شده است و اکنون هرگونه تلاش پاکستان برای معامله با روسیه در بخش انرژی را تهدید اعمال تحریم اسلامآباد از سوی غرب را درپی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، قدمت پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان معروف به پروژه آی-پی به بیش از سه دهه پیش باز می گردد؛ پروژه ای که ابتدا با عنوان خط لوله صلح بین ایران و پاکستان و هند مورد توافق قرار گرفت و بعدها با کنار رفتن هند از این توافق، به خط لوله گاز ایران-پاکستان(آی-پی) تغییر نام داد. پس از انجام توافق ها و امضای قراردادهای لازم و حتی تعیین خسارت در قرارداد بابت تاخیر در اجرای هر طرح از جانب هر یک از دو طرف، پایان سال 2014 میلادی به عنوان ضرب الاجل اجرای این طرح تعیین شد. ایران با هزینه ای حدود دو میلیارد دلار ، ماه ها قبل از سررسیدن ضرب الاجل به تعهد خود عمل کرد و خط لوله را از منابع گازی خود در جنوب غرب، تا نزدیک مرز پاکستان در جنوب شرق ایران احداث کرد. اما پاکستان همواره با بهانه قرار دادن تحریم ها و این بار هم با اضافه کردن بهانه تحریم های ضدروسی غرب، از انجام تعهدات خود در قبال قرارداد گازی با ایران سر باز زده و هیچ اقدام عملی در این زمینه انجام نداده است. جمهوری اسلامی ایران بر اساس حسن همجوار و همسایگی، تا کنون از دریافت جریمه و خسارت تعیین شده در قرارداد گازی با پاکستان، اجتناب کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات رئیس جمهوری چین در اجلاس بریکس درباره تحریمهای روسیه، گفت: چالش های اقتصادی پاکستان با تحریم های غرب علیه روسیه در واکنش به جنگ اوکراین تشدید شده است.
وی افزود: پاکستان در مورد وضعیت اوکراین از ابتدا موضع خود را روشن کرده و همینطور باقی می ماند. وضعیت فعلی ناگوار است و پیامدهای بسیاری را به دنبال داشته است که تأثیرات جدی بر جامعه بینالملل به ویژه کشورهای در حال توسعه مانند پاکستان و سایر کشورهایی که با پیامدهای این وضعیت روبهرو هستند، دارد.
سخنگوی مرکز دیپلماسی دولت اسلامآباد تاکید کرد که پیامدهای جنگ اوکراین بر پاکستان با تحریمهایی که وارد عمل میشود، تشدید و پیچیده تر خواهد شد.
گفتنی است علیرغم خشم آمریکا و غرب نسبت به مواضع بی طرفانه اسلامآباد در قبال جنگ روسیه و اوکراین، پاکستان تصمیم به خرید ۲ میلیون تن گندم از روسیه گرفته است.
دولت "شهباز شریف" نخست وزیر پاکستان درحالی بر خریداری گندم از روسیه تاکید دارد که پیش تر وزیر دارایی پاکستان نیز به واردات نفت با قیمت ارزان از روسیه تمایل نشان داد اما شرط آن را عدم تهدید اعمال تحریمهای آمریکا تلقی کرد.
سفر نخست وزیر وقت پاکستان به روسیه به رغم مخالفت صریح آمریکا، غیبت مستمر پاکستان از جلسات ضدروسی در مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل و افزایش چشمگیر همکاریهای دوجانبه دفاعی و نظامی نمونهای از تلاش دو کشور برای توسعه این مناسبات به شمار میرود.
تعامل اسلامآباد با مسکو همواره خشم آمریکا و متحدان اروپایی آن را برانگیخته است.
نظر شما