به گزارش ایرنا، خداکرم کریمی روز یکشنبه با اشاره به اینکه این استان در تولید حبوبات رتبه بالا در سطح کشور را دارد، افزود: کشت حبوبات در استان اهمیت اقتصادی بالای دارد و علاوه بر درآمد بالا و زمینه اشتغالزایی خوب را برای مردم فراهم میکند و این مساله باعث شده که کشت حبوبات در استان توجیهه اقتصادی خوبی داشته باشد.
به گفته وی، در هر هکتار حبوبات که در استان کشت میشود میزان برداشت محصول به صورت متوسط در استان ۲.۵ تن است.
وی با اشاره به خشکسالی اخیر گفت: کشت محصولات زراعی از جمله حبوبات نیز کاهش یافته است که برای تشخیص کمآببَر یا پُر آب بودن محصولات کشاورزی سه فاکتور بهرهوری فیزیکی، جزء کالاهای اساسی قرار داشتن و بهروری ارزی مد نظر است.
کریمی افزود: کشت حبوبات تا اواسط تیرماه در استان ادامه دارد و تاکنون سه هزار هکتار اراضی کشاورزی زیرکشت حبوبات قرار گرفته و پیشبینی میشود تا پایان فصل زراعی حبوبات بیش از چهار هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت حبوبات قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سطح زیرکشت حبوبات در استان در سالگذشته پنج هزار و ۴۳۳ هکتار بود، اظهار داشت: امسال به دلیل خشکسالی و آیش زمینهای زیرکشت حبوبات سطح زیرکشت کاهش پیدا خواهد کرد.
این کارشناس جهادکشاورزی ارقام مقاوم معرفی شده توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی در استان را یادآور شد و گفت: کشاورزان برای استفاده این ارقام باید اسفندماه میزان مورد نیاز را درخواست میدادند تا ارقام جدید در اختیار آنها میگرفت.
کریمی افزود: ۷۵ درصد اراضی زیر کشت لوبیا در استان به صورت مکانیزه انجام میشود و ارقام کشت حبوبات در استان لوبیا سفید، چیتی و لوبیا قرمز است.
کارشناس مسوول زراعت سازرمان جهادکشاورز ی چهارمحال و بختیاری افزود:۴۰ درصد لوبیای کشت شده در استان مصرف داخلی و مابقی مصرف خارجی است و شهرکرد، فارسان، لردگان، اردل بیشترین سطح زیرکشت حبوبات در استان قرار دارد.
به گفته وی، پارسال ۱۴هزار تن حبوات در استان برداشت شد که پیشبینی میشود این میزان ۱۲ هزار تن برداشت شود.
به گزارش ایرنا، سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف میشود.
نظر شما