به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی روز یکشنبه در نشست انجمن کتابخانههای کاشان در دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه این شهر افزود: هیات اندیشهورز ماهانه در نشستی ایدهها، طرحها و خلاقیتها را احصاء کند و نتیجه آن را برای اجرا در اختیار انجمن کتابخانهها بگذارند.
وی با تاکید بر افزایش خدمات در کتابخانههای عمومی ادامه داد: کتابخانهها باید از تک خدمتی خارج شوند و با تعریفهای خاص به عنوان مثال امانت دادن کتاب در مدرسهها، مسجدها، دستگاههای اجرایی و خانوادهها با هدف ترویج کتابخوانی، به سراغ مردم بروند.
رییس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی اصفهان اظهار داشت: کتابخانهها باید با هدف خانوادهمحوری، برای کودکان، نوجوانان، جوانان و میانسالان زن و مرد، برنامهریزی انجام دهند.
به گفته وی، برنامهریزیهای فرهنگی برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در محلهها، مسجدها و خانوادهها با یک سیاست واحد صورت گیرد.
حجتالاسلام معتمدی با اشاره به ظرفیت بسیار مطلوب خیران در کاشان افزود: از وجود افراد خیر و نیکوکار میتوان در زیر ساخت و توسعه کتابخانهها و حوزه نرمافزاری بهره برد.
وی با بیان اینکه به دنبال ثبت انجمنها به عنوان خیریههای کتابخانهساز هستیم، تصریح کرد: با این اقدام هر شهردارای انجمن خیریه کتابخانهساز میشود که با کمک مردم، مشارکت خیران و همراهی شهرداریها میتوان کمبود کتابخانه در مناطق کاشان را رفع کرد.
سرپرست ادارهکل کتابخانههای عمومی اصفهان برگزاری چهارمین دوره جذب کتاب از ناشران، موسسهها و مرکزهای علمی دارای تازههای چاپ را یادآور شد و گفت: عنوان این طرح با عنوان «بحار کتاب، انوار دانایی» در ماه جاری برگزار میشود.
وی، مطالعه کتاب را موجب ارتقای فرهنگ عمومی و کاهش آسیبهای اجتماعی دانست و معرفی کتاب در نشست شورای اداری و مصلاهای نماز جمعه را خواستار شد و افزود: مسوولان باید مردم را به مطالعه کتاب ترغیب کنند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان نیز گفت: رهبر فرزانه انقلاب بارها نسبت به تهاجم و ناتو فرهنگی هشدار دادهاند که تقویت ایمان یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با آن و مقدمه این مهم تقویت اصول دین است، چرا که اگر اصول درست شود، فروع دین نیز درست میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدسعید حسینی، شیعه را گنیجه معارف عنوان و اضافه کرد: این معارف خوب عرضه نشده است و اگر به طور مناسب عرضه شود، همه آن را خواهند پذیرفت.
وی با تاکید بر وقف، نذر و اهدای کتاب با هدف ترویج کتابخوانی به ویژه برای دانشآموزان و دانشجویان اظهار داشت: اهدای کتاب باید بین مسوولان سیره شود.
امام جمعه کاشان، بر معرفی صحیح کتاب برای مطالعه تاکید کرد و گفت: برخی مردم حوصله کتاب خواندن ندارند که راهکار آن، خلاصهنویسی است و مجموعه باید با هم این کار را انجام دهند.
همچنین رییس اداره کتابخانههای عمومی کاشان اظهار داشت: ۱۶ کتابخانه عمومی در این شهرستان وجود دارد و یک باب کتابخانه با زیربنای ۹۰۰ مترمربع در سه طبقه با پیشرفت ۸۵ درصد در منطقه لتحر در حال ساخت است.
زینب سادات واسعی با بیان اینکه هم اکنون ۳۱ کتابدار و ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر عضو این کتابخانهها هستند، افزود: در سه ماه نخست امسال ۹۶ برنامه در کتابخانهها اجرا شد که قصهگویی پرطرفدارترین بوده است.
وی برگزاری مسابقه نهجالبلاغهخوانی با شرکت سه هزار و ۳۷۰ نفر را از دیگر برنامههای کتابخانهها بیان کرد و گفت: افزون بر اجرای برنامههای عادی کتابخانهها به مناسبتهای مختلف برنامههای مناسبتی نیز در کتابخانهها اجرا میشود.
رییس اداره کتابخانههای عمومی کاشان خاطر نشان کرد: اکنون در حال برنامهریزی اوقات قراغت در قالب کارگاههای آموزشی، داستاننویسی، فن بیان، شعر و قصهگویی و کلاسهای فرهنگی شاهنامهخوانی و کتابخوانی برای تابستان هستیم.
وی با اشاره به اینکه ۳۳۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی کاشان وجود دارد، یادآور شد: در حوزه کودک و نوجوان «قصههای خوب برای بچههای خوب» و در حوزه بزرگسالان «سلام بر ابراهیم» پر امانتدارترین کتابها بوده است.
کاشان با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
نظر شما