۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۷:۳۹
کد خبرنگار: 5194
کد خبر: 84802699
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امام جمعه شهرری: غدیرشناسنامه شیعه است

۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۷:۳۹
کد خبر: 84802699
امام جمعه شهرری: غدیرشناسنامه شیعه است

شهرری-ایرنا-امام جمعه شهرری ،با بیان اینکه غدیرشناسنامه شیعه است و می بایست باشکوه برگزارشود گفت: ازظرفیت خیرین جهت اطعام و برگزاری برنامه های دهه ولایت استفاده شود.

به گزارش ایرنا، جلسه ستاد دهه ولایت شهرستان ری امروز یکشنبه، باحضورحجت الاسلام والمسلمین سید علی شاهچراغی، امام جمعه شهرری، حمیدزمانی، معاون استاندارتهران وفرماندارویژه شهرستان ری در دفترامام جمعه شهرری برگزارشد.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی شاهچراغی اظهار داشت: :غدیربه عنوان شناسنامه شیعیان می بایست باشکوه برگزارشود واسلام به میزانی که به گریه وعزاداری اهتمام داشته به برنامه های شادهم عنایت دارد.

وی به برگزاری برنامه های شاد بدون گناه  در این ایام تاکید کرد و افزود:درکتب ادعیه اعمال زیادی جهت روزغدیرآمده است.

 حمید زمانی معاون استاندار تهران وفرماندارویژه شهرستان ری نیز گفت: هرجامردم ورودکردندکارهای بزرگی انجام شده والان هم گروه های مردمی درحال تلاش درهرچه بهتربرگزارشدن این مراسم هستند والبته دستگاههای مختلف هم برای اجرای برنامه های مختلف فعالیت می کنند.

حجت‌الاسلام علی کنگرلو رئیس اداره تبلیغات اسلامی ودبیرستاددهه ولایت نیز اظهار داشت:با هماهنگی امام جمعه  شهرری جلسات مختلف با گروه های مردمی تشکیل و برنامه هایی چون، برگزاری جشن متمرکزباغرفه های مختلف  در پنج شب، جشن خیابانی ومحلی، اطعام، تجلیل از سادات، تجمع مردمی وحرکت بسوی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام، مسابقات فرهنگی، توزیع بسته های معیشتی، آذین بندی خیابان هاومعابر، توزیع نان علوی، ودیگربرنامه هادرنظرگرفته شده است.

به گزارش ایرنا، مناسبت‌های بزرگی و رویدادهای بسیار شریفی در ماه ذی الحجه الحرام به وقوع پیوسته است که بخش از آنها عبارتند از اول ماه ذی‌الحجه: روز ولادت حضرت ابراهیم خلیل (ع)، پیامبر بزرگ و بت شکن و بنا کننده خانه کعبه است.

همچنین بنا بر نقل «شیخ طوسی» این روز، روز ازدواج امیر مومنان علی (ع) و حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) (در سال دوم هجری) است.

روز هفتم ماه ذی الحجه: وفات امام محمد باقر (ع) (در سال ۱۱۴) در چنین روزی واقع شده است.

روز هشتم ماه ذی‌الحجه: این روز را روز «ترویه» می‌نامند و «ترویه در لغت به معنای سیراب کردن، و آب ذخیره کردن است»؛ در سابق که در عرفات آب نبود، حجاج روز هشتم آب برای وقوف در عرفات در روز نهم از مکه با خود می‌برند.

روز نهم ذی الحجه: روز عرفه است که روزی بسیار با فضیلت است و حاجیان آن روز را در صحرای عرفات به یاد خدا هستند، همچنین این روز مصادف با سالروز شهادت حضرت مسلم‌بن عقیل (ع) در شهر کوفه (در سال ۶۰ هجری قمری) است.

روز دهم ماه ذی‌الحجه: روز عید قربان است که از اعیاد مهم اسلامی است.

روز پانزدهم ماه ذی‌الحجه: در چنین روزی میلاد مسعود حضرت امام علی النقی (ع) در سال ۲۱۲ هجری قمری واقع شده است.

روز هجدهم ماه ذی الحجه: روز عید سعید غدیر، عید ولایت و امامت، از اعیاد مهم اسلامی است؛ ‌در عید الله اکبر پیامبر گرامی اسلام (ص) به فرمان خداوند، حضرت علی (ع) را به امامت و جانشینی خود منصوب کرد.

این واقعه در سال دهم هجری در سرزمین «خم» نزدیکی مکه کنار غدیر (برکه آبی) واقع شد و از این رو آن را عید «غدیر خم» می‌نامند.

مرحوم «علامه امینی» در کتاب شریف «الغدیر» که در ۱۱ جلد نوشته شده است، روایات فراوانی را از طریق اهل سنت راجع به جریان غدیر خم، نقل می‌کند که جای تردیدی برای هیچ فرد با انصافی باقی نمی‌گذارد.

روز بیست و چهارم ماه ذی الحجه: روز «مباهله» است، روزی است که رسول خدا (ص) با نصارای نجران «مباهله» کرد و پیش از آن که مباهله صورت گیرد مسیحیان نجران، پشیمان شدند و از مباهله صرف نظر کردند. این جریان در سال دهم هجری واقع شده است.

همچنین در این روز حضرت امیرالمومنین علی (ع) در حال رکوع انگشتر خود را به سائل داد و آیه (انما ولیکم الله و رسوله) در همین رابطه نازل شد.

روز بیست و پنجم ماه ذی الحجه: روز نزول سوره «هل اتی» است.

پس از آن که حضرت علی (ع) حضرت فاطمه (ع)، برای ادای نذر خویش که برای شفای امام حسن و امام حسین (ع) نذر کرده بودند، سه روز روزه گرفتند و در روز اول غذای افطار خود را به مسکین دادند و با آب افطار کردند و در روز دوم به یتیم و روز سوم به اسیر دادند این سوره در مدح آنان نازل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha