همه اراضی منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری سنددار می‌شوند

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۹۳ درصد اراضی دولتی مربوط به حوزه منابع طبیعی استان تثبیت و اسناد آن‌ها صادر شده است و تا پایان تیر این روند تکمیل و به پایان می‌رسد.

علی اصغر سلیمان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: سنددار شدن اراضی منابع طبیعی استان در قالب طرح تثبیت اراضی ملی تا پایان ماه‌جاری به پایان می‌رسد و قسمت عمده عملیات تثبیت و تبدیل اسناد دفترچه‌ای به سند تک برگ ادارات دولتی استان نیز به اتمام رسیده است.

وی افزود: امسال برای تثبیت مالکیت دولت در ۱۰۰ درصد اراضی ملی شامل اراضی سازمان‌ها و ادارات دولتی و اراضی منابع طبیعی در استان سند مالکیت صادر خواهد شد و اسناد مالکیت آن‌ها پس از صدور به خزانه دولت تحویل داده خواهد شد.

وی ادامه داد: مساحت اراضی ملی استان یک میلیون و ۳۴۲ هزار هکتار است که ۸۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری را تشکیل می‌دهد و با بارگذاری اسناد مالکیت این اراضی در سامانه "کاداستر" کشوری، تداخلات و مستثنیات مشخص می‌شود و کمیسیون مستثنیات در یک بازه زمانی چهار ساله در دولت سیزدهم به این موارد رسیدگی خواهد کرد.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: کمیسیون تداخلات و مستثنیات با بررسی نقشه‌ها و عکس‌های هوایی استان که از سال ۱۳۴۰ آرشیو شده است به موارد رسیدگی می‌کند.

وی به صدور اسناد برای ۸۲ درصد اراضی و املاک آموزش و پرورش استان توسط اداره کل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر رییس جمهور از عملکرد این اداره کل در خصوص صدور اسناد مالکیت املاک آموزش و پروش تقدیر شده است و این سازمان در صدور اسناد روستایی جزو سه استان برتر کشور است.

سلیمان ادامه داد: برنامه‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، برنامه‌هایی تحولی برای گذر از روش‌های سنتی و ثبت سنتی به ثبت نوین و گذر از دفتر نویسی‌های قدیمی به دفتر نویسی نوین و مکانیزه و سیستمی شدن است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری گفت: مکانیزه و سیستمی شدن ثبت منجر به جواب‌دهی سریعتر به ارباب رجوع می‌شود و زمان پاسخگویی به استعلامات را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: امسال برداشتن دفاتر سنتی اسناد از دفترخانه‌های اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق در سطح استان را در دستور کار داریم و با انجام این کار به‌جای دفاتر از امضا و اثر انگشت الکترونیکی افراد استفاده می‌شود.

سلیمان تاکید کرد: به‌کارگیری فناوری اطلاعات در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باعث می‌شود در کوتاه‌ترین زمان بتوانیم جواب استعلامات طرح‌های دولتی و خصوصی را بدهیم و تاخیرات قبلی در این خصوص را از بین ببریم.

این مسوول چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سیستمی شدن بیشتر عملیات‌های ثبت و صدور اسناد تک برگ که باعث حذف دست نوشته‌ها از اسناد رسمی می‌شود باعث کاهش تخلفاتی مانند جعل در سال‌های اخیر شده است.

سلیمان تاکید کرد: اتصال برخط دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق به سامانه‌های سازمان ثبت کشور، تخلفات ناشی از امضا و یا ثبت اثر انگشت شخصی به جای شخص دیگر را به شدت کاهش داده و به طور تقریبی به صفر رسانده است.

وی با اشاره به این نکته که درچهار محال و بختیاری تخلفات در حوزه دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق بسیار بسیار کم است، ادامه داد: با الکترونیکی شدن سامانه‌ها نیز امکان انجام تخلف به شدت  کاهش یافته است و مردم می‌توانند در صورت مواجه با تخلف به شماره‌های ۳۳۳۳۲۰۳۴ ، ۳۳۳۳۲۰۶۸ ، ۳۳۳۳۱۱۳۵ اداره کل تماس بگیرند و یا به صورت حضوری به واحد بازرسی سازمان مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با مساحتی در حدود یک میلیون و ۶۴۲ هزار هکتار دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha