فرهنگ و انقلاب ایران امروز به سوی تمدن نوین اسلامی‌ پیش می‌رود

تهران- ایرنا- محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا تاکید کرد که فرهنگ و انقلاب اسلامی ایران امروز به سوی تمدن نوین اسلامی‌ پیش می‌رود که در سایه آن تمدن برنامه‌های رفاه، آرامش و عدالت وجود دارد.

به گزارش ایرنا، همایش سه روزه‌ای از سوی دانشگاه اتونومای مادرید و با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و نیز دانشگاه علامه طباطبایی با عنوان «میراث فرهنگی ایران در طول تاریخ: نمادها، داستان‌ها و تلاقی‌ها» از روز جمعه (سوم تیرماه) در این دانشگاه آغاز به کار کرد.

این همایش در دو بخش شامل نقش تمدن نوین اسلامی در تحقق عدالت و همچنین آثار و مفاخر اسلامی و ایرانی و نمادهای فرهنگی برگزار شد.

در آیین افتتاحیه این همایش محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی ایران با اشاره به تاریخ طولانی ایران و تبادلات فرهنگی این سرزمین با دیگر تمدن‌ها و فرهنگ‌ها به تبیین تبادلات و خدمات متقابل میان ایران و اسلام پرداخت.

وی انتقال پیام اسلام به شرق عالم، شبه قاره هند، پاکستان و بسیاری کشورهای دیگر در آن منطقه را خدمتی دانست که ایرانیان به اسلام کرده‌اند.

از طرف دیگر احمدی ایجاد فرصت‌های بیشتر برای افراد جامعه در جهت شکوفایی استعدادها، از بین رفتن فاصله طبقاتی دوران ساسانی و شکل گرفتن عدالت اجتماعی وسیع تر و عمیق تر را از جمله خدمات اسلام به ایرانیان دانست.

وی در پایان تاکید کرد امروز فرهنگ ایران و انقلاب اسلامی به سوی تمدن نوین اسلامی‌ می‌رود که در سایه آن تمدن برنامه‌های رفاه، آرامش و عدالت وجود دارد.

سید جلال فرجی مدیر دفتر همکاری‌های بین المللی دانشگاه علامه طباطبایی تهران نیز در این همایش در سخنانی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این همایش به ویژه فرناندو کاماچو، به معرفی اجمالی دانشگاه علامه طباطبایی برای حاضران پرداخت و سپس پیام عبدالله معتمدی ریاست دانشگاه را برای حاضران قرائت کرد.

فرهنگ و انقلاب ایران امروز به سوی تمدن نوین اسلامی‌ پیش می‌رود

در بخش نخست این همایش که به موضوع ایران معاصر و تمدن نوین اسلامی اختصاص یافته بود، یوسف فرناندز رئیس شورای اسلامی اسپانیا و مسئول برنامه‌های موسسه آل البیت مادرید، روزنامه نگار و محقق و فارغ التحصیل دانشگاه اتونومای مادرید در رشته مطالعات اسلامی به تبیین و تشریح مفهوم تمدن نوین اسلامی پرداخت.

وی افزود: باید توجه کرد که تمدن اسلامی دو ستون اصلی دارد، قرآن و سیره پیامبر (ص). بقیه وجوه تمدنی تمدن اسلامی به واسطه کشورها و سرزمین‌هایی که توسط اسلام فتح شده بودند به خصوص تمدن ایرانی شکل گرفت بنابراین تمدن نوین اسلامی باید در این پس زمینه تاریخی درک شود.

او با بیان اینکه ایران امروز دارای حاکمیتی دینی است، گفت: یعنی بر خلاف کشورهای غربی که دین را از فضای حقوقی و سیاسی جدا کرده‌اند، در تمدن نوین اسلامی قواعد و چارچوب‌های اسلامی اساس هر قانونگذاری و عرف اجتماعی را تشکیل می‌دهند و هدف این تمدن نیز بر اساس اندیشه‌های امام خمینی (ره) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، آن است که انسان بتواند همه ظرفیت‌های مادی و معنوی خود را در سایه آن به کمال برساند.

رئیس شورای اسلامی اسپانیا ادامه داد: بنابراین تمدن نوین اسلامی دو نوع رابطه را به رسمیت می‌شناسد، رابطه انسان با خدا و رابطه انسان با انسان‌های دیگر.

فرناندز در توصیف دیگر ویژگی‌های تمدن نوین اسلامی گفت که این تمدن سه بعد مهم دارد یعنی فلسفه، معنویت و اخلاق که فلسفه در اینجا به معنای تاکید بر عقلانیت و خردورزی است.

وی تصریح کرد: توجه به علم و دانش، توجه به اخلاق و تحقق عدالت اجتماعی از ویژگی‌های اصلی تمدن نوین اسلامی است.

فرهنگ و انقلاب ایران امروز به سوی تمدن نوین اسلامی‌ پیش می‌رود

در این همایش سه روزه در دانشگاه اتونومای مادرید هشت سخنران ایرانی و ۱۲ سخنران اسپانیایی به ارائه مقاله پرداختند. این مقاله‌ها در سه دسته «فلسفه و دین»، «ادبیات و هنر» و «تاریخ» ارائه شد.

از مهمترین موضوعات ارائه شده در این همایش می‌توان به مواردی همچون «فلسفه سهروردی و تفاوت‌های نگاه عرفانی او با ابن عربی»، «سینمای ایران و مواجهه فرهنگی جدید با جهان»، «امتزاج فرهنگ ایرانی و اسلامی در عصر عباسی»، «پرسش از وجود امپراطوری ماد در ایران باستان»، «بررسی ایران از منظر عکاسی تاریخی»، «توسعه شهری اصفهان در عصر صفوی»، «توسعه شهری تهران از یک روستا به پایتخت پادشاهی قاجار»، «نخستین ملاقات‌ها و شکل گیری روابط سیاسی میان ایران و اسپانیا»، «روابط ایران و اسپانیا در دوره پادشاهی آلفونسوی سیزدهم» و «عکاسی دفاع مقدس» اشاره کرد.

در این همایش سه روزه نمایندگانی از دانشگاه‌های علامه طباطبایی تهران، اتونومای مادرید، کمپلوتنسه مادرید، سویل، گرانادا و پلی تکنیک مادرید به ارائه مقالات پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha