به گزارش روز سهشنبه ایرنا از ستاد مبارزه با موادمخدر؛ محمد جمالو در نشست ملی خیرین و سفیران زندگی که در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، افزود: ما با تغییر و گسترش انواع مواد مخدر در جهان مواجهیم، به طوریکه ۱۹۸ میلیون نفر در دنیا حداقل یک بار به مواد کانابیس آلوده شده اند.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر اظهارداشت: در حوزه مبارزه با موادمخدر اقدامات بینظیری در کشور انجام شده است و جمهوری اسلامی ایران بارها از سوی سازمان ملل تقدیر شده است.
وی اضافه کرد: طی سالهای مبارزه با موادمخدر، ۴هزار نفر از جوانان این مرز و بوم جان خود را در مسیر مبارزه و برای نجات جامعه بشری تقدیم کردهاند، بنابراین کارهای بزرگی شده است اما باید این اقدامات گسترش یابد.
جمالو در ادامه با اشاره به تشکیل دفتر اشتغال بهبودیافتگان و مددجویان اعتیاد گفت: خیرین و کارآفرینان میتوانند در این دفتر شرکت و نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: اگر مشارکت مردمی در حوزههای مختلف از جمله آسیبهای اجتماعی باشد، دستاوردهای بسیار خوبی برای جامعه به دست خواهد آمد، به عنوان مثال در دوره اپیدمی کرونا، شاهد حضور تک تک افراد جامعه بودیم که در نهایت با مشارکت مردم از اوج این اپیدمی کاسته شد. اعتیاد نیز همینطور است، مبارزه نیاز به همکاری همگان دارد.
موادمخدر تبدیل به بحران شده است
علیرضا کاظمی مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در این نشست با بیان اینکه راهبردیترین سیاست ستاد توسعه مشارکت همه جانبه، فراگیر، ساختارمند و هدایت شده است، گفت: این امر، باید پیوست همه برنامههای ستاد باشد تا زمینه های کاهش عرضه و کاهش تقاضا را فراهم کند.
وی اظهار داشت: از شایع ترین آسیبهایی که جهان کنونی و جامعه ما را مورد تهدید جدی قرار داده، موادمخدر است که تبدیل به بحران شده است.
وی افزود: موادمخدر آسیبی است که خود زنجیرهای از آسیبهای اجتماعی را تولید میکند و محصول مرکب عوامل پیجیدهای از فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و حوزه های مختلف دیگری است.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: اعتیاد به موادمخدر بسیار سخت درمان و انسان را در معرض نابودی تمام قرار میدهد، به همین دلیل از آن به عنوان بلای خانمانسوز یاد میشود.
کاظمی گفت: اگر قرار باشد این بحران مدیریت شود، باید حس این بحران را به تک تک افراد جامعه و دستگاهها منتقل کنیم، کنترل و مدیریت این بحران نیز صرفا با مشارکت همه جانبه، فراگیر، وسیع، ساختارمند و هدایت شده انجام میشود.
وی افزود: نمیتوان کلیگویی کرد و فقط یک قشر را مورد خطاب قرار داد، حتما باید نیازهای جامعه مخاطب را دید و براساس آن برنامه ریزی کرد؛ به همین دلیل راهبردیترین سیاست ستاد توسعه مشارکت همه جانبه، فراگیر، ساختارمند و هدایت شده است.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: این امر، باید پیوست همه برنامههای ستاد باشد تا هم زمینههای کاهش عرضه و هم کاهش تقاضا را فراهم کند؛ بنابراین نیازمند تبیین الگوی مشارکت در بخش های مختلف و منشور مشارکت هستیم.
کاظمی اظهار داشت: اقدامات ارزشمندی در حوزه مبارزه با موادمخدر انجام شده است و در دوره دبیرکلی دکتر مومنی، در ستاد، رویکرد جدید فرهنگی - پیشگیری شکل گرفت و ریلگذاریهای خوبی انجام شد، چه در حوزه توسعه مردمی، چه در حوزه فناوری و شرکتهای دانش بنیان و چه در هماهنگی دستگاه ها.
وی تصریح کرد: توسعه مشارکت مردمی الزاماتی دارد و خود به خود اتفاق نمیافتد، نخستین اقدام باید با کمک خود دوستان و گروههای مرجع انجام شود و زمینههای مشارکت در بخش های مختلف شناسایی شوند.
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: باید موضوعات، فرآیندها و الزامات و امکانات قانونی مشارکتی شناسایی و تقویت شوند و همچنین موانع توسعه مشارکت شناسایی و رفع شوند. اینکه چرا خیر در امر مبارزه با موادمخدر مشارکت نمیکند، بررسی شود، حتما موانعی هست که باید برطرف شود. دست خیرین را باید بوسید و با همکاری نهادهایی را که در این حوزه کار میکنند، سرعت بخشی به امور را پیش ببریم.
کاظمی گفت: راه بزرگی در پیش داریم و امروز آغاز آن راه بزرگ است و میتوانیم با کمک یکدیگر این بحران عظیم را در فضای عمومی جامعه کنترل کنیم.
سال ۱۹۸۷ کنفرانس بینالمللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در شهر وین تشکیل شد و در آن کنفرانس مصوب شد که ۲۶ ژوئن سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر نامگذاری شود و کشورها نیز متعهد شوند تا فعالیتهایی را در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر را به طور جدی انجام دهند.
نظر شما