افغانستان و توسعه همکاری دوجانبه محور گفت وگوهای رحمان- پوتین

تهران - ایرنا - روسای جمهور دو کشور روسیه و تاجیکستان درباره همکاری‌های دوجانبه، ترسیم مسیر توسعه روابط، اوضاع در افغانستان و اقدامات لازم برای تامین امنیت در مرزهای دو کشور گفت و گو کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سرویس مطبوعاتی رئیس جمهوری تاجیکستان اعلام کرد که دستورکار این مذاکرات در بالاترین سطح شامل توسعه روابط روسیه و تاجیکستان در زمینه مشارکت و اتحاد استراتژیک و نیز مسایل منطقه ای از جمله وضعیت افغانستان بود.

به گزارش سرویس مطبوعاتی رئیس جمهوری تاجیکستان، روسای جمهور درباره توسعه روابط تجاری و تجاری بین مناطق دو کشور گفت وگو کردند.

امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان در این دیدار گفت: روسیه شریک راهبردی و متحد مهم تاجیکستان و روابط بین کشورهای ما از پویایی توسعه بالایی برخوردار است. وی تصریح کرد: «فدراسیون روسیه همچنان شریک تجاری و اقتصادی پیشرو ما است: طی پنج ماه سال جاری، تجارت متقابل تقریباً ۵۰ درصد رشد داشته است، بیش از ۸۰ منطقه روسیه روابط تجاری و سایر روابط با تاجیکستان دارند.»

رئیس جمهوری تاجیکستان به همکاری نزدیک کشورها در زمینه امنیت اشاره کرد در این زمینه، طرفین در مورد گسترش همکاری ها در زمینه امنیتی از جمله از طریق همکاری های نظامی و نظامی-فنی و همچنین در زمینه ساخت و ساز دفاعی به ویژه بحث و گفت و گو کردند.

ولادیمیر پوتین هم ضمن تاکید بر تقویت روابط دو کشور گفت: ما براساس توافقات خود این دیدار را برگزار کرده ایم و من بسیار خوشحالم که در سرزمین دوست متحدمان در این منطقه از جهان هستم.

وی خاطرنشان کرد: مسائل امنیتی و روابط دوجانبه به معنای منطقه ای باید در کانون توجه قرار گیرد و خواهد بود.

پوتین: روسیه برای عادی سازی شرایط در افغانستان تلاش می کند

به گزارش ریانووستی ولادیمیر پوتین  رئیس جمهوری روسیه روز سه شنبه در جریان دیدار از تاجیکستان گفت که برای تقویت روابط با طالبان کار می‌کند و می‌خواهد که تمام اقوام افغانستان در حاکمیت کشور سهم داشته باشند.

پوتین گفت که نمایندگان تمام گروه های قومی که در افغانستان زندگی می کنند باید در اداره کشور مشارکت کامل داشته باشند.

افغانستان و توسعه همکاری دوجانبه محور گفت وگوهای رحمان- پوتین

وی گفت که روسیه برای عادی سازی شرایط در افغانستان هر کاری انجام می دهد و تلاش می کند با نیروهای سیاسی که اوضاع را کنترل می کنند روابط برقرار کند.  

عبدالفتاح شریف زاده، سخنگوی رئیس جمهوری تاجیکستان گفت که در این سفر کاری  هیچ سندی امضا نشد. به گفته سخنگوی ریاست جمهوری، ولادیمیر پوتین و امامعلی رحمان در مورد "همکاری های دوجانبه، توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی، وضعیت منطقه و جهان و به ویژه در افغانستان" گفت وگو کردند

یوری اوشاکوف، دستیار رئیس جمهوری روسیه نیز به رسانه های روسی گفت که رهبران تاجیکستان و روسیه قبل از هر چیز در مورد همکاری های دوجانبه در زمینه های اقتصادی، نظامی، فرهنگی و مهاجرت گفت و گو کردند

اوشاکوف گفت: "در این دیدار، طرفین روی وضعیت افغانستان تمرکز کردند ضمن اینکه در مورد اقدامات مشترک برای تامین امنیت مرزهای تاجیکستان، جلوگیری از ورود افراط گرایان از افغانستان و تقویت ساختار نظامی گفت و گو شد

رسانه های روسی از جمله اسپوتنیک گزارش داده اند که احتمالاً در جریان دیدار سران تاجیکستان و روسیه، الحاق دوشنبه به اتحادیه اقتصادی اوراسیا مورد بحث قرار گرفت. مسکو چندین سال است که از تاجیکستان خواسته است تا به این اتحادیه بپیوندد، اما مقامات تاجیکستان گفته اند که در حال بررسی مزایا و معایب پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند.

این اولین سفر خارجی پوتین از زمان حمله روسیه به اوکراین از ۵ اسفند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha