۸ تیر ۱۴۰۱، ۱۰:۳۴
کد خبرنگار: 2199
کد خبر: 84805768
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دامداران زنجانی جایگاه‌های دام را سمپاشی کنند

زنجان - ایرنا – مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: دامداران این استان برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو جایگاه‌های دام را سمپاشی کنند.

محمدباقر حاج کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که عامل ویروسی دارد و از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت‌های آلوده دام و تنفس در تماس با دام‌های آلوده قابل انتقال است.
وی با بیان اینکه این بیماری در دام مبتلا به ظاهر هیچ علامت و نشانه ای برای تشخیص ندارد، تاکید کرد: کشتار دام آلوده به ویروس بیماری تب کریمه کنگو موجب ورود این بیماری به چرخه مصرف می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در فصل گرما فعالیت کنه ها در جایگاه های نگهداری دام مراکز صنعتی، سنتی و نیمه صنعتی ادامه  بیشتر می شود که مهمترین عامل انتقال این بیماری است.
حاج کاظمی بر سمپاشی جایگاه های دام تاکید کرد و ادامه داد: علاوه بر فعالیت کنه ها در این مکان ها، کنه هایی در فضاهای باز روی نوک علوفه وجود دارد که منتظر انسان یا دامی است که به محض رد شدن به آنها چسبیده و اقدام به گزش کند، ممکن است این کنه آلوده به ویروس تب کریمه کنگو باشد و دام و انسان سالم را آلوده به این بیماری کند.
وی متذکر شد: در صورت مشاهده کنه از کندن آن از روی بدن دام و یا له کردن آن خودداری شود چرا که این مسئله موجب انتشار بیماری در بین دام ها و افراد سالم می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: کنه ای که از دام آلوده تغذیه کرده است، می تواند ویروس آن را در خود حفظ و به دام ها یا انسان سالم منتقل کند، این موارد در زمان شیردوشی و کشتار دام، بدون رعایت موارد بهداشتی منتقل می شود.
حاج کاظمی تاکید کرد: از کشتار دام ها در خارج از کشتارگاه به جد خودداری شود، چرا که دام هایی که در کشتارگاه ها زیر نظر ناظران بهداشتی کشتار می شوند، لاشه ۲۴ ساعت در سردخانه به منظور خنثی شدن بیمارهای احتمالی نگهداری و پس از سالم سازی وارد چرخه مصرف می شود.
وی اظهارداشت: مصرف کنندگان گوشت قرمز نیز باید این فرآورده خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه معتبری که روی آن برچسب دامپزشکی، تاریخ تولید و انقضا و محل کشتار درج شده است، تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، از همه مصرف کنندگان فرآورده های خام دامی خواست در صورت مشاهده هرگونه ذبح خارج از کشتارگاه، عرضه لاشه خارج از مراکز عرضه مجاز و یا هر گونه موارد غیربهداشتی مورد را با شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی در سطح استان زنجان برای رسیدگی اطلاع دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha