میرکاظمی:رتبه‌بندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش شود

تهران- ایرنا- رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رتبه‌بندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش شود و نباید صرفاً به چشم ترمیم حقوق به آن نگاه شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «سیدمسعود میرکاظمی» در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه) هیأت وزیران در جمع خبرنگاران در خصوص انتقاد برخی نمایندگان مجلس پیرامون اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان گفت: بر اساس آنچه در قانون تصریح شده، رتبه‌بندی باید منجر به ارتقای کیفیت آموزشی شود و نباید صرفاً به چشم ترمیم حقوق به آن نگاه شود.

وی افزود: همکاران ما در تلاش هستند تا آیین‌نامه اجرایی این قانون هرچه‌سریع‌تر تکمیل شود تا اجرای رتبه‌بندی معلمان در کنار تأمین معیشت این عزیزان، منجر به ارتقای کیفیت نظام آموزشی هم بشود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: به محض این‌که احکام این قانون آماده شود، پرداخت‌ها شروع خواهد شد.

میرکاظمی در توضیح برنامه دولت برای افزایش تسهیلات مسکن روستایی هم گفت: در ابتدای سال گذشته بر اساس مصوبه دولت ۵۰ میلیون تومان وام با نرخ ۵ درصد به روستائیان تخصیص داده شد که در مرحله بعد این مبلغ به ۱۰۰ میلیون تومان رسید و به بانک‌ها ابلاغ و وام‌هایی هم پرداخت شد.

وی ادامه داد: درخواست بنیاد مسکن افزایش این مبلغ به ۲۰۰ میلیون تومان با سود ۵ درصد است که بار مالی سنگینی به همراه خواهد داشت. 

میرکاظمی با بیان این‌که برای رفع این معضل دو راه وجود دارد، توضیح داد: راه اول این است که این مبلغ را به عنوان بدهی دولت به بانک‌ها قرار دهیم که پایه پولی را بالا برده و به صورت وحشتناک تورم را افزایش خواهد داد. یکی از ریشه‌های تورم در سال‌های گذشته بدهی دولت به بانک‌ها بوده است. 

وی افزود: راه حل دوم پرداخت این مبلغ از محل صندوق مسکن است تا مابه‌التفاوت این مبالغ به صورت یارانه پرداخت شود. در عرض ۲۰ سالی که این وام پرداخت خواهد شد، هشتاد هزار میلیارد تومان بار مالی دارد که باید از محل دیگری پرداخت شود. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به این‌که منابع صندوق مسکن هنوز تأمین نشده است، اظهار داشت: بخشی از این منابع از محل مالیات‌هاست که وصول آن معمولا از مرداد ماه شروع می‌شود و بخش دیگر باید از محل فروش دارایی و منابع عمومی با ورود دولت تأمین شود و این منابع هم از همان برج چهار و پنج وصول می‌شود. 

وی با تأکید بر این‌که تلاش دولت این است که پایه پولی افزایش نیابد، افزود: این‌که برای تأمین مسکن ارزان برای ۱۰۰ هزار نفر برای سایر اقشار جامعه تورم ایجاد شود منطقی نیست و ما تا منابع موثق تأمین نشود، نمی‌توانیم مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان کنونی را به ۲۰۰ میلیون افزایش دهیم.

میرکاظمی با بیان این‌که در نامه‌ای به رئیس جمهور اعلام کردیم اگر تشخیص ایشان افزایش پایه پولی باشد ما انجام می‌دهیم، تصریح کرد: وزارت راه هم معتقد است که نظارتی بر این وام‌ها ندارد و اگر این یارانه از محل صندوق این وزارتخانه پرداخت خواهد شد، پس وزارت راه حق دارد که بر پرداخت و بارگشت آن نظارت کند. 

وی خاطرنشان کرد: دولت اگر نخواهد خلق پول کند، از مرداد ماه به بعد می‌تواند منابع را تأمین کند و عهد دولت هم این است که پایه پولی را کنترل کند وگرنه با یک نامه می‌توان این مبلغ را به عنوان بدهی دولت به بانک‌ها اعلام کرد و پایه پولی را افزایش داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با خوب توصیف کردن وضعیت بودجه کشور گفت: بخش قابل توجهی از درآمدهای دولت درآمدهای مالیاتی است و از مرداد ماه وضعیت بهتر می شود.

میرکاظمی افزود: تلاش ما این است که حقوق و هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر را مدیریت و پرداخت کنیم و تخصیص بودجه عمرانی را هم به صورت اوراق و نقدی آغاز کردیم تا خلق پول نشود.

وی از انباشت نقدینگی به عنوان یکی از چالش های نخستین ماه‌های فعالیت دولت سیزدهم یاد کرد و گفت: دولت منابع و مصارف را به شدت کنترل کرده اما در ۶ ماه گذشته بانک‌ها اقدام به خلق پول کرده‌اند که رئیس کل بانک مرکزی قول داد با این مسأله برخورد و آن را کنترل کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha