۸ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۵۸
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84806050
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نشانه‌های چالش ناتو همزمان با پیام های ضد و نقیض اجلاس گروه هفت

تهران-ایرنا- روزنامه واشنگتن تایمز نوشت به رغم تلاش های جو بایدن برای ایجاد هماهنگی در مواضع کشورهای متحد، خود او نتوانست با توجه به پیام های ضد و نقیض گروه هفت به اهدافش دست یابد؛ موضوعی که نشانه های چالش پیش روی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را بروز داده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی نشست بایدن با سران گروه هفت را دیپلماسی پر مخاطره یک هفته ای او توصیف کرد و آن را دارای دستاوری نمادین دانست و نوشت که بایدن نتوانست به اهداف جاه طلبانه خود برسد.  

بایدن روز سه‌شنبه نشست گروه هفت در باواریای آلمان را بدون دستیابی به توافقی بر سرمحدود کردن قیمت نفت روسیه، اعمال تحریم‌های شدیدتر بر مسکو یا گسترش طرحی برای مقابله با نفوذ فزاینده چین در سراسر جهان ترک کرد.

به نوشته این روزنامه، چشم انداز گسترش ناتو می تواند فهرست اهداف بایدن در گردهمایی ناتو را کمرنگ کند. با افزایش هزینه‌های جنگ اوکراین و در شرایطی که اعضای ناتو به دنبال شفاف‌سازی رویکرد رسمی ائتلاف در قبال چین هستند، او برای حفظ وحدت اتحاد به چالش کشیده خواهد شد.

بایدن رهبری اتحاد قدرت های غربی علیه روسیه را بر عهده گرفته است، اما برخی از پرشورترین لفاظی های این هفته نه از سوی رئیس جمهور آمریکا، بلکه از سوی دیگر رهبران گروه هفت مطرح شد.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز سه‌شنبه، همزمان با پایان اجلاس سران در آلمان، قول داد که گروه هفت از اوکراین حمایت خواهد کرد و تحریم‌های دردناک علیه روسیه «تا زمانی که لازم باشد و با شدت» ادامه خواهند داد. او حمله موشکی روز دوشنبه روسیه به یک مرکز خرید اوکراینی را که منجر به کشته شدن دستکم ۱۸ غیرنظامی اوکراینی شد، به شدت محکوم کرد.

در حالی که بایدن برای کاهش سود انرژی مسکو که (به ادعای غرب) به پوتین در تامین مالی جنگ او در اوکراین کمک می کند، برای کاهش قیمت نفت روسیه فشار آورده بود. این اجلاس با توافقی برای بررسی این ایده به پایان رسید، اما مسیر مشخصی برای تحمیل چنین محدودیت قیمتی وجود نداشت.

شارل میشل درباره این طرح ابراز تردید کرده است.

طرح گروه هفت برای مقابله با فشار چین به اقتصادهای نوظهور نیز شکست خورد. رهبران هفت کشور با طرح ابتکاری ۶۰۰ میلیارد دلاری موافقت کردند تا طرح کمربند و جاده چین را که هدف آن تقویت روابط با کشورهای در حال توسعه در آسیا و آفریقا از طریق تأمین مالی پروژه‌های جاده‌ای، راه آهن و بندر است، تضعیف کنند اما ابتکار  گروه هفت فقط  تجدید نظر در طرحی است که در اجلاس سال گذشته رونمایی شد و بسیاری از منابع مالی این پروژه هنوز محقق نشده است.

در مقابل، چین صدها میلیارد دلار به برنامه‌های زیرساختی و سایر سرمایه‌گذاری‌ها در اقتصادهای در حال توسعه در آسیای جنوب شرقی، آفریقا، آمریکای جنوبی و اروپای مرکزی از طریق برنامه کمربند و جاده خود تزریق کرده است.

دولت بایدن همچنین در این نشست دور دیگری از تحریم ها را علیه مسکو اعمال کرد که این بار بخش دفاعی روسیه و افرادی را که مدعیست مسئول نقض حقوق بشر در اوکراین هستند، هدف قرار می داد. تنها تحریمی که با سایر متحدان گروه هفت هماهنگ شده است، ممنوعیت طلای روسیه است.

روسیه برای جبران تاثیر تحریم های اقتصادی، تولید طلا را افزایش داده است، اما کشورهای اروپایی تا حد زیادی از واردات طلای روسیه دوری کرده اند.

این روزنامه آمریکایی در پایان نوشت: کرملین از نمایش وحدت غرب در باواریا و مادرید متعجب به نظر نمی رسد. مسکو هشدار داده که به ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین توسط آمریکا و متحدانش پاسخ خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha