به گزارش ایرنا، حسن حاتمی روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران با اعلام اینکه شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی دارای یک هزار و ۳۱۶ واحد صنعتی فعال است، اظهار کرد: ۲۵۶ واحد نیز راکد و نیمه راکد هم داریم که اقدامات لازم برای بازگشت آنان به چرخه تولید در دست انجام است.
به گفته وی، تعداد واحدهای صنعتی راکد در آذربایجانغربی طی ۱.۵ سال گذشته از ۲۷ به ۱۶ درصد رسید که حمایت دولت از واحدهای مشکل دار امید به توسعه اقتصادی را افزایش داده است.
وی ادامه داد: تمامی واحدهای فعال با ظرفیت تولید بیش از ۵۰ درصد به شرط تولید محصول، از نظر ما فعال محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی نبود سرمایه در گردش را مهمترین مشکل واحدهای صنعتی دانست و بیان کرد: افزایش غیر متعارف قیمت مواد اولیه و حقوق ۵۴ درصدی کارگران، واحد صنعتی را مجبور به افزایش قیمت محصولات تولیدی میکند.
وی با اشاره به تاثیر یکشنبههای صنعت اقدام استاندار آذربایجانغربی، برای حل مشکل واحدهای تولیدی گفت: بازدید استاندار و هیات همراه از واحدهای اقتصادی و صنعتی مشکل دار در هر یکشنبه، نقش بسزایی در تامین سرمایه در گردش و بازگشت واحدهای راکد و نیمه راکد به چرخه تولید دارد
حاتمی یکی از اصلی ترین دلایل رکود واحدهای اقتصادی را آگاه نبودن مالکین به قوانین جاری کشور اعلام کرد و افزود: دلیل راکد بودن بخشی از واحدهای صنعتی آذربایجانغربی بدهیهای بانکی است البته آمار دقیق آن برای این جلسه استخراج نشده ولی به زودی در این خصوص اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی همچنین از آغاز مراحل احداث اولین شهرک صنعتی خصوصی آذربایجانغربی در شهرستان خوی خبر داد و اظهار کرد: مراحل صدور مجوز شهرک صنعتی خصوصی مبل در خوی صادر شده و بحث قیمت گذاری برای واگذاری زمین ۱۰۰ هکتاری نیز در شرف حل شدن است و بزودی این شهرک صنعتی خصوصی کلنگ زنی خواهد شد.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی با اشاره به اتمام کار تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره ۳ ارومیه، اضافه کرد: این تصفیه خانه پس از ۱۴ سال با ظرفیت ۱۱۰۰ مترمکعب و با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی به اتمام رسیده و آماده بهره برداری است.
وی با اعلام اینکه ۱۴ خوشه صنعتی در آذربایجانغربی شناسایی شده است، گفت: چهار خوشه عرقیات گیاهی، محصولات کشاورزی، بسته بندی عسل و سنگهای تزئینی بطور کامل پیاده سازی شده و خوشه مبل نیز با عاملیت دانشگاه صنعتی ارومیه در حال پیاده سازی است.
حاتمی همچنین در رابطه با بوی نامطبوع موجود در جوار شهرکهای صنعتی جاده کلانتری ارومیه یادآور شد: فقط یک درصد فاضلاب موجود در آن منطقه مختص شهرکهای صنعتی است و عملا نمیتوان این بوی بد را فقط به شهرک صنعتی ربط داد.
وی تاکید کرد: در همین راستا درخواستهای لازم برای دفع فاضلاب صنعتی با تایید سازمان حفاظت محیط زیست از طریق کانال خط انقلاب داده شده که مورد موافقت نیز واقع شده ولی عملی شدن آن نیازمند یک جلسه هماهنگی و امضای صورتجلسه بین دستگاههای متولی است.
نظر شما