به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی حیدریفرد شامگاه پنجشنبه در کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، ترانزیت، حمل و نقل، گمرک و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند که با حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه برگزار شد، افزود: در نشستهای با کشورهای همسایه در زمینه بازاریابی محصولات کشاورزی و ایجاد سرمایهگذاری مشترک با فعالان بخش خصوصی گفتو گو شده است.
وی بیان کرد: با توجه به تغییر و تحولاتی که کشور افغانستان دارد اما بخش خصوصی خراسان جنوبی در دو مرحله امتحان خود را خوب پس داده است.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی ادامه داد: بعد از تغییراتی که با حضور طالبان در افغانستان رخ داد مرز ماهیرود حتی یک روز تعطیل نبود که این از افتخارات استان و بخش خصوصی است.
وی اظهار داشت: همچنین در رویدادهای اخیر در کشور افغانستان، تجارت خراسان جنوبی با این کشور ادامه داشت که اهمیت و جایگاه بخش خصوصی را مشخص میکند.
حیدریفرد با تاکید بر اینکه بخش خصوصی استان نیازمند یک رویکرد جدید است، تصریح کرد: استان و تجارت آن نگاه صرف به صادرات دارد در این صورت صادرات تنها راه حضور در بازارهای بینالمللی است.
وی عنوان کرد: بخش خصوصی استان بیشتر روی تجارت با افغانستان متمرکز شده است در حالیکه با توجه به جایگاه استان با همکاری و همراهی استاندار خراسان جنوبی محور کار را از افغانستان به آسیای میانه توسعه دادیم و در یک ماه گذشته با پنج نفر از سفرای کشورهای مختلف دیدار داشتیم.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی استان احتیاج به ریسکپذیری بیشتر دارد یادآور شد: یکی از سکوهای حضور در بازارهای هدف صادراتی، حضور در نمایشگاههای بین المللی است که بخش خصوصی باید شرکت کنند.
وی گفت: بخش خصوصی و دولتی باید در کنار هم بوده و تسهیلگری و نظارت وجود داشته باشد لذا بخش خصوصی نیاز به حمایت بیشتری دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: این استان دارای ظرفیت بسیار خوبی در حوزه کشاورزی برای صادرات به کشور افغانستان است.
مهدی جعفری افزود: کشور افغانستان نیز در حوزه کشاورزی محصولات سالم و خوبی دارد که نیاز استان ما بوده و میتوان زمینه واردات این کالاها را فراهم کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر چند کارخانه خوراک دام و طیور در استان وجود دارد که میتوان از ظرفیت ذرت تولیدی کشور افغانستان در این کارخانهها بهرهمند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به کمبود مواد اولیه کارخانه قند قهستان اظهار داشت: در حالی این کارخانه با مشکل مواد اولیه مواجه است که بهترین نوع چغندرقند در هرات افغانستان تولید میشود.
وی بر لزوم توسعه کشت فراسرزمینی در افغانستان تاکید کرد و گفت: با توجه به کمبود منابع آبی در استان میتوان محصولاتی مانند هندوانه، خربزه، پیاز، سیب زمینی و سایر محصولات آببر را در قالب کشت فراسرزمینی در افغانستان توسعه داد.
جعفری عنوان کرد: کشور افغانستان خواستار صادرات برخی محصولات استان از قبیل مرغ، تخم مرغ، تراکتور و ماشین آلات کشاورزی، سازههای گلخانهای، علم، دانش و تکنولوژی و نهادههای کشاورزی مانند کود، بذر و سم است.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم گفت: تغییر و تحولات کشور افغانستان سبب شده تجار این کشور نیز قدرت تصمیمگیری نداشته باشند که این موضوع موجب عدم انعقاد قراردادهای بلندمدت با تجار ما نیز میشود.
غلامحسین حسینی افزود: افغانستان شرایط بکر سرمایهگذاری دارد که به دلیل مشکلات تغییر و تحولات نتوانستهایم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
وی بیان کرد: درخواست داریم موضوع تجارت کولبری مانند سایر استانهای مرزی کشور برای مرزنشینان خراسان جنوبی نیز فراهم شود.
نظر شما