به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، افت سه شاخص بزرگ در بازارهای مالی آمریکا نشان میدهد که بازارهای مالی از سال ۱۹۶۲ به شکل بیسابقهای بدترین شروع را داشتهاند.
شاخص داو جونز صنعتی از شروع سال ۲۰۲۲ با افت ۱۵.۸۶ درصدی و شاخص اس اند پی که نشانگر نرخ عملکرد مشترک ۵۰۰ شرکت برتر است، با کاهش ۲۱.۰۹ درصدی مواجه بود. از سوی دیگر گروه نزدک اواماکس که عملکرد بازار شرکتهای فناوری آمریکا را ارزیابی میکند، متحمل بیشترین کاهش پس از پشت سر گذاشتن همه گیری کرونا بوده و ارزش آن از ابتدای سال تا کنون ۳۰.۳۳ درصد افت کرده است.
شرایط در خارج از بازار سهام آمریکا وضعیت بهتری ندارد. شاخص فوتسی ۲۵۰ در انگلیس در ۶ ماهه اول سال ۲۰ درصد کاهش داشته درحالیکه شاخص استاکس (متشکل از ۶۰۰ شرکت اروپایی) با کاهش ۱۷ درصدی مواجه بوده است؛این میزان برای یک بورس سهام اروپایی نسبتا با ثبات افت شدیدی به حساب میآید.
به همین ترتیب شاخص اماسسیآی آسیا پاسیفیک که شرکتها را در پنج بازار توسعهیافته و هشت بازار نوظهور آسیایی اندازهگیری میکند، هم ۱۷.۹۶ درصد کاهش یافت در حالیکه شاخص نیکی بازار بورس توکیو ۹.۳۴ درصد کاهش یافت.
اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ میلادی بخاطر مجموعه عواملی منجر به رکود و شکلگیری بدبینی در چشم انداز سرمایه گذاران شده است. اولین ضربه از سوی افزایش تورم به پیکره اقتصاد جهانی وارد آمده که در برخی از کشورها از جمله آمریکا در طول چند دهه به بالاترین حد خود رسیده است.
این مساله بانکهای مرکزی را به افزایش نرخهای بهره وادار کرد تا باعث افزایش رشد اقتصادی شود. بانک مرکزی آمریکا به نوبه خود نرخهای بهره را از ۰ به محدوده ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد برای اولین بار در ۳۰ سال اخیر رساند.
هرچند نرخهای بهره بالاتر نگرانیهایی را در میان سرمایه گذاران و اقتصاددانها ایجاد کرده که ممکن است باعث کاهش رشد اقتصادی و حتی رکود بیشتر شود.
نظر شما