روایتی از یک خبرI آسمان آشفته اروپا و تداوم چالش‌های قاره سبز

تهران- ایرنا- مسافران سرگردان در فرودگاه‌های اروپا و کلافه از پروازهای لغو شده، تاخیر در پروازها در پی اعتصاب‌ها با پایان دادن به رویای بازگشت گردشگری به دوران پیش از همه‌گیری، همگی علاوه بر اینکه به چالش‌های این روزهای اروپا می‌افزاید در عین حال رد پای دیگری از جنگ اوکراین را نیز آشکار می‌کند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، بهبود نسبی وضعیت همه‌گیری کرونا نوید فصل گرم سفرهای تابستانی در اروپا را می‌داد اما نخستین روز از ماه ژوئیه (۱۰ تیر) مطابق پیش‌بینی‌ها پیش نرفت به خوش‌بینی‌ها برای آغاز فصل گرم گردشگری، پایانی زودرس داد.

طی روزهای اخیر اخبار متعددی از لغو و تاخیر پروازهای اروپا در رسانه‌ها منتشر شد که خبر از آسمانی آشفته در قاره سبز می‌داد.

پیشینه خبر

دو روز پیش ۱۷ درصد از پروازهای فرودگاه «روآسی شارل دو گل» پاریس لغو شد. دلیل این اقدام جنبش اجتماعی آتش‌نشانانی نوان شد که پیست فرودگاه را مسدود کردند. این فرودگاه همچنین از لغو یک پرواز از ۵ پرواز امروز خبر داد.

دیگر کارکنان فرودگاه‌های فرانسه نیز به دعوت اتحادیه‌های بین حرفه‌ای به آتش‌نشانان معترض پیوستند تا پایان هفته (شنبه و یکشنبه) فرانسه در همین اعتراض و اعتصاب سپری شود. کارکنان فرودگاه پاریس خواهان افزایش ۶درصدی دستمزد از ابتدای ژانویه (دی ماه) هستندو آتش نشانان نیز دستمزد بیشتر را طلب می کنند.

از زمان همه‌گیری کرونا در فرانسه، انگلیس، آلمان، اسپانیا، سوئیس و دیگر کشورهای اروپایی بسیاری از کارکنان این مشاغل کار خود را از دست داده اند.

بسیاری از اتحادیه‌های مربوط به مهمانداران در شرکت هواپیمایی رینر (Ryanair) ایرلند در اسپانیا، پرتغال و بلژیک به توقف فعالیت از ۲۴ ژوئن (۳ تیر) دعوت شدند. این در حالی است که در فرانسه و ایتالیا از ۲۵ ژوئن (۴ تیر) آغاز شد.

روایتی از یک خبرI آسمان آشفته اروپا و نگرانی از پیامدهای اقتصادی

در بلژیک، این جنبش اعتراضی، شرکت ایرلندی را به لغو ۱۲۷ پرواز از ۲۴ تا ۲۶ ژوئن (۳ تا ۵ تیر) مجبور کرد. به این ترتیب این شرکت با پروازهای ارزان قیمت تنها توانست ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود را در بلژیک بکار گیرد. علاوه بر این اعتصاب کارکنان برکسل ایرلاینز (گروه لوفتهانزا) در روز ۲۳ ژوئن (۲ تیر) آغاز شد که تا روز شنبه ۲۰ پرواز را لغو کرد.

اصلی ترین شرکت کارکنان هواپیمایی اسپانیا نیز از ۲۰ ژوئن (۳خرداد) به اعتصاب فراخواند که بیشترین تاثیر را بر پروازهای ارزان قیمت ایزی جت گذاشت. این شرکت هملن روز پیش بینی کرد که در تابستان امسال ۱۱ هزار پرواز لغو شود.

این اتحادیه افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارکنان را خواستار شده است. سه توقف فعالیت ۷۲ ساعته نیز از روز اول ژوئیه (دیروز) پیش‌بینی شده است.

اهمیت موضوع

ترافیک هوایی آنگونه که پیش‌بینی می‌شد، طی روز های اخیر به سطح پیش از همه‌گیری نرسید و تاخیر پروازها در نتیجه اشباع کنترل هوایی وضعیتی مشابه سال ۲۰۱۹ را ایجاد کرد.

 «ایامون برنان» مدیر سازمان اروپایی یوروکنترل، متخصص در هوانوردی، خاطرنشان کرد که پروازهای درون اروپایی در ماه ژوئن از میانگین تاخیر سه تا ۳۰ دقیقه‌ای ناشی از کنترل ترافیک هوایی در مقابل کمتر از ۳۰ ثانیه در مارس گذشته رنج بردند. وی به خبرگزاری فرانسه گفت که این سیستم دیگر قادر به مدیریت ترافیک نیست.

وی افزود: با پایان یافتن اکثر محدودیت‌های بهداشتی، حضور مردم به شدت افزایش یافته و این در حالی است که چندین فرودگاه اروپایی (آمستردام، فرانکفورت، دوبلین، پالما د مایورکا و غیره) به دلیل کمبود کارکنان با مشکلات عملیاتی روبرو هستند.

روایتی از یک خبرI آسمان آشفته اروپا و نگرانی از پیامدهای اقتصادی

وی همچنین، وضعیت موجود را یکی از تبعات جنگ اوکراین و بسته شدن حریم‌های هوایی روسیه و بلاروس عنوان می‌کنند.

برنان افزود: برای اتصال اروپا به آسیا، ما ترافیک هوایی را از طریق رومانی و بلغارستان به سمت جنوب، از طریق بالکان به ترکیه، به جای شمال از طریق استونی و بالتیک، هدایت می‌کنیم. هواپیماها در مکان‌های متفاوتی نسبت به قبل، دورتر از لهستان پرواز می‌کنند که ترافیک را به آلمان و فرانسه هدایت می‌کند، جایی که ظرفیت محدود است.

وی همچنین دلیل اعتصاب‌ها و جنبش‌های اجتماعی اروپا را به‌عنوان مثال در فرانسه، تورم اعلام کرد که خود یکی از تبعات جنگ اوکراین و رویایی نظامی مسکو با کی‌یف است.

ارزیابی

پایگاه اطلاع رسانی روزنامه «اوئست فرانس» نیز در گزارشی به نگرانی‌ها برای بدتر شدن وضعیت اشاره کرد و نوشت: از آنجا که هنوز پیک سفرهای تابستانی آغاز نشده، فرانسویان از «الیزابت بورن» نخست‌وزیر خواسته‌اند تدابیری برای اعتصاب‌ها بیندیشد. دردسرهای بازگرداندن هزینه پروازهای لغو شده، دشواری برای برنامه ریزی سفر، مسئولیت و تعهدات تورهای مسافرتی همه  و همه از میل به سفر می‌کاهد.

روایتی از یک خبرI آسمان آشفته اروپا و نگرانی از پیامدهای اقتصادی

البته که پیشتر نیز اعتصاب‌های گسترده کارکنان شرکت های هواپیمایی به لغو گسترده پروازها و سرگردانی مسافران منجر شده بود، اما این بار اروپا نخستین آشفتگی هوایی را پس از همه‌گیری کووید ۱۹، مشاهده می کند. مرتبط شدن این وضعیت با جنگ اوکراین دور از ذهن نیست و نشان می‌دهد اروپا با یکی از تازه‌ترین تبعات این جنگ مواجه شده است که پیشتر در بسیاری از زمینه های سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی رد پای آن دیده شده بود.

دلیل اصلی اعتصاب‌ها و ترافیک هوایی خارج از کنترل هر چه که باشد هم‌زمانی آن با آغاز فصل گردشگری تابستانی امید به رونق این صنعت را کم‌فروغ‌تر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha