به گزارش خبرنگار ایرنا، پس از چند سال وقفه در برگزاری گسترده مراسم اربعین به دلیل شیوع ویروس کرونا، با فروکش کردن شدت شیوع این بیماری پیش بینی می شود که امسال بار دیگر جمعیت عظیمی از زائران ایرانی در ایام اربعین راهی کربلا شوند.
مرز خسروی که قدیمیترین معبر دسترسی زائران ایرانی به کربلای معلی محسوب می شود پیش از سال ۹۸ به دلیل آنچه نقص زیر ساخت ها و مشکلات امنیتی در کشور عراق عنوان می شود بر روی زائران بسته بود.
در نهایت این مرز پس از پیگیری های مکرر وزارت امور خارجه، وزارت کشور و استانداری کرمانشاه با طرف عراقی در سال ۹۸ در ساعات روز بازگشایی شد و مورد استقبال زائران قرار گرفت اما همه گیری ویروس کرونا مجال میزبانی پر شور از زائران اربعین را برای سال های بعدی به این پایانه مرزی نداد.
با این حال پس از فروکش کردن تب کرونا، موضوع رونق دادن به خسروی در ایام اربعین امسال نیز نقل نشست های استانداری کرمانشاه شد.
«بهمن امیری مقدم» که حدود ۶ ماه از انتصابش به عنوان استاندار کرمانشاه میگذرد همچون استانداران پیشین، رونق خسروی در ایام اربعین را به عنوان یکی از اولویت های استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه قرار داده است.
امیری مقدم اواخر بهار امسال (۲۷ خرداد ۱۴۰۱) برنامه ریزی و رایزنی ها در رابطه با خسروی را آغاز و ۲ موضوع بازگشایی مجدد و تردد ۲۴ ساعته را به عنوان راهکارهای خود برای رونق خسروی مطرح کرد.
تلاش ستاد اربعین کرمانشاه برای تردد ۲.۵ میلیون زائر عتبات عالیات از مرز خسروی
نماینده مجلس: خسروی آمادهترین مرز برای تردد زائران عتبات عالیات است
مرزبانی و انتظامی استان کرمانشاه آمادگی خدماترسانی به زائران اربعین را دارند
حال با گذشت کمتر از ۲۰ روز از طرح این وعدهها، سازمان حج و زیارت نام مرز خسروی را در میان مرزهای خروجی کشور برای زائران اربعین قرار داد تا متقاضیان برای حضور در مراسم اربعین بتوانند از آن استفاده کنند.
اربعین حسینی (ع) امسال مصادف با ۲۶ شهریورماه است
باید تردد زائران افزایش پیدا کند
برآورد ها نشان می دهد که در سال ۹۸، ۱۵۰ هزار زائر از مرز خسروی برای حضور در مراسم اربعین حسینی از مرز خسروی تردد کردند؛ آماری که به عقیده استاندار کرمانشاه بسیار کمتر از ظرفیت این پایانه است و باید افزایش پیدا کند.
امیری مقدم، اواخر خرداد ماه در بازدیدی که از پایانه مرزی خسروی داشت اعلام کرد که به دنبال افزایش آماز زائران اربعین حسینی در مرز خسروی و رساندن آن به ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است؛ آماری که برای تحقق آن نه تنها به رایزنی های گسترده در سطح ملی نیاز دارد بلکه باید موافقت طرف عراقی را نیز به همراه داشته باشد.
استاندار کرمانشاه در بازدید خود تاکید کرد: رایزنیهای لازم با استاندار دیاله و مقامات عراقی انجام خواهد شد تا بهترین خدمات را به زائران امام حسین (ع) ارائه دهیم.
امیری مقدم اضافه کرد: برای هماهنگی لازم و ایجاد زیرساخت ها در جلسات ستاد اربعین ۲۸ مصوبه داشتیم که ۸۶ درصد آن تا الان محقق شده است ولی اقداماتی همچون تعریض قطعات ۹ و ۱۰ بزرگراه کربلا و مرمت آن ها، گازرسانی به مرز خسروی که تاکنون لحاظ نشده، استقرار استانهای معین که تاکنون فقط استان همدان مستقر شده و استان گیلان هم اعلام آمادگی کرده و استان کردستان نیز قرار شده که ۱۰۰ چشمه سرویس دستشویی مستقر کند.
وی تصریح کرد: برای استفاده از ظرفیت استانهای زیارتی قم، مشهد و شیراز نیز مکاتباتی انجام شده و تعریض جاده پاتاق نیز باید انجام شود که در این رابطه مکاتباتی با ارتش و راهداری انجام شده است.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: بعد از این جلسه مدیران کل یک تیم عملیاتی در شهرستان مستقر کنند و استاندار بر روند کار آن ها نظارت خواهد کرد و دستگاه های مربوط با استان های معین اجازه خروج ماشین آلات را ندهند.
وی گفت: هر مسوولی در هر جایگاهی چه نظامی و چه اداری که مشکل مربوط به زیرساختها را داریم باید برطرف کند و همکاری لازم را انجام دهد چون ما در راه خدمت رسانی به زوار امام حسین (ع) هستیم.
امیری مقدم همچنین خواستار رفع مشکلات و گیرهای ترافیکی کمربندی مرز خسروی و همکاری لازم در این راستا توسط دستگاه های مربوط شامل میراث فرهنگی، ارتش و راه و شهرسازی شد.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: مسولان ستاد اجرایی فرمان امام اعلام کردند یک بیمارستان سیار ۱۰۰ تخت خوابی در اختیار استان قرار دهند که دانشگاه علوم پزشکی نیز استقرار آن را پیگیری کند.
امیریمقدم افزود: با توجه به فرصت اندک باید با تمام توان در راستای رفع نواقص و ایجاد زیرساخت های لازم در مرز تلاش کنیم و در این راه اهتمام و جدیت بیشتری داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، علاوه بر مرز خسروی بخش عمده ای از رائران اربعین حسینی که راه زمینی را برای رسیدن به کربلا انتخاب می کنند برای رسیدن به مرز مهران در استان ایلام نیز از جاده های استان کرمانشاه تردد خواهند داشت.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.
زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
حال با گذشت کمتر از ۲۰ روز از طرح این وعده ها، سازمان حج و زیارت نام مرز خسروی را در میان مرزهای خروجی کشور برای زائران اربعین قرار داد تا متقاضیان برای حضور در مراسم اربعین بتوانند از آن استفاده کنند.
نظر شما