۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۲۲:۰۳
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84809378
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

گشت زنی پهپادهای حزب الله در میدان گازی کاریش مدیترانه

تهران-ایرنا- پهپادهای حزب الله در میدان گازی کاریش گشت زنی کردند و رسانه های صهیونیست شنبه شب مدعی شدند که ارتش این رژیم سه پهپاد حزب الله که به سوی سکوی گاز میدان کاریش در حرکت بودند، رهگیری کرده است.

به گزارش ایرنا از شبکه "الجزیره"، ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای مدعی شد که امروز سه پهپاد متخصام که بر فراز آب‌های اسرائیل به حریم هوایی ما نزدیک شده بودند و از طرف لبنان می‌آمدند، رهگیری کردیم.

در ادامه این بیانیه ادعا شده بود که پهپادهای متخاصم در طول مدت پرواز بر فراز دریای مدیترانه، هیچ گونه خطر واقعی برای اسرائیل به دنبال نداشتند.

از سوی دیگر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی مدعی شد: حزب الله سه پهپاد غیر مسلح را به سوی سکوی استخراج گاز اسرائیل در دریای مدیترانه روانه کرده است.

در همین راستا، بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه ادعاهای پوچ خود گفت: اسرائیل آمادگی دارد که از زیرساخت‌های خود در برابر هرگونه تهدیدی دفاع کند.

گانتش مدعی شد: حزب الله قدرت [چانه زنی] لبنان را برای رسیدن به توافق در خصوص ترسیم مرز دریایی تضعیف می‌کند.

اختلاف بین رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی مانع از اکتشاف انرژی در بخش‌هایی از مدیترانه شرقی شده است و خطر تشدید تنش‌ها بین دو طرف را به دنبال دارد.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برسر مرزها و منابع دریایی با میانجی گری «آموس هوکشتیان» نماینده آمریکا در جریان است.

هوکشتاین ۲۴ خردادماه پس از ورود یک کشتی حفاری به محدوده آب‌های لبنان و درخواست مسئولان لبنانی برای میانجیگری و از سرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی به بیروت آمد و با مسئولان لبنانی گفت وگو کرد.
میدان نفتی کاریش در خط مرزی شماره ۲۹ که لبنانی‌ها آن را مرز دریایی این کشور می‌دانند، قرار دارد و آنها اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در این میدان را تجاوز، اشغالگری و غیرقانونی می‌دانند.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی در اکتبر ۲۰۲۰ میلادی و پس از حدود دو سال گفت وگو بین آمریکا و لبنان آغاز شد. 
پرونده مذاکرات غیرمستقیم در لبنان توسط «نبیه بری» رئیس مجلس این کشور مدیریت شد. این مذاکرات در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی، پس از آنکه لبنان نقشه‌های تازه‌ای را برای تثبیت حق خود در مرز آبی مطرح کرد، متوقف شد.

به تازگی شرکت یونانی «انرژین» مجوز اکتشاف گاز در میدان «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه را از تل‌آویو گرفته و در این چارچوب رژیم صهیونیستی از ورود یک کشتی حفاری به این منطقه به منظور آماده سازی برای شروع اکتشاف نخستین چاه گاز در آن خبر داده است؛ امری که با واکنش شدید و هشدار طرف‌های لبنانی روبرو شده است.

براساس گزارش‌ها، این کشتی برای استخراج گاز طبیعی مایع وارد میدان گازی کاریش شده و از خط ترسیمی ۲۹ عبور کرده و در ۵ کیلومتری خط ترسیمی ۲۳ در منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار گرفته است.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آب‌های مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

۲۴ خرداد سال جاری، رئیس جمهوری، نخست وزیر و رئیس مجلس لبنان در دیدار میانجی آمریکایی در موضوع مرزهای دریایی بر غیرقانونی بودن اقدامات رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در این دیدار که با حضور سفیر آمریکا انجام شد بر حقوق حاکمیتی لبنان در دریا و منابع طبیعی آن تاکید کرد.

میادین گاز و نفتی که بیش از ۱۵ سال پیش در سواحل لبنان کشف شد، طبق بررسی‌های انجام شده توسط شرکت‌های بین المللی، حاوی مقادیر زیادی گاز طبیعی و نفت است و مشخص شد که برخی از این میادین بین لبنان و فلسطین مشترک است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha