نیروگاه شهید رجایی قزوین تامین کننده ۳.۵ درصد برق کشور است

قزوین - ایرنا - مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین گفت: این نیروگاه به عنوان سومین نیروگاه بزرگ برق کشور تامین کننده ۳.۵ درصد برق کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل موتاب ها روز یکشنبه در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین و به مناسبت هفته صرفه جویی و مدیریت مصرف آب و برق افزود: تولید سالانه این نیروگاه ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت است و انجام تعمیرات آن نیز همه ساله و با توجه به کاهش دمای هوا از مهر تا اردیبهشت ماه سال بعد صورت می پذیرد.

وی اظهار داشت: امروز و با توجه به ۳۰ سال فعالیت این نیروگاه با تلاش شبانه روزی کارکنان شاهد حداکثر توان این واحد همانند سال های نخست فعالیت آن در عرصه تولید انرژی الکتریکی هستیم.

این مسوول حوزه تولید انرژی برق خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیت شبانه روزی صورت گرفته شده و با تعویض به موقع قطعات استراتژیکی و اساسی مستمر، ظرفیت تولید و راندمان نیروگاه شهید رجایی مطلوب ارزیابی شده و همچنان نیز به ایفای نقش خود در حوزه تامین برق مورد نیاز اقدام می کند.

موتاب ها با اشاره به مصرف سوخت مازوت در این نیروگاه، اظهار داشت: ۵۰ درصد برق تولیدی این واحد نیروگاهی توسط نیروگاه بخار به انجام می رسد که در برخی از مواقع به ناچار مجبور به استفاده از سوخت مازوت می شود که بیشتر نیز در فصول سرد سال و به خاطر مصرف بیش از حد گاز است.

وی با بیان اینکه ما به هیج وجه علاقه ای به استفاده از این سوخت در نیروگاه نداریم، خاطرنشان کرد: برای تولید برق بدون شک پایبند به رعایت موارد زیست محیطی هستیم و این در حالی است که مصرف سوخت مازوت به دلیل بالا بردن هزینه های تعمیراتی، به شدت هزینه های را نیز بالا می برد.

این مسوول اضافه کرد: هیچ یافته علمی دلالت بر این موضوع ندارد که استفاده از سوخت مازوت توسط نیروگاه، اقلیم منطقه را به هم زده باشد و در عین حال نیز سهم آلایندگی های این واحد با یافته های انجام شده بسیار ناچیز بوده است.

به گفته وی، بررسی های انجام شده نشان داده که از مهر تا دی ماه هر سال که اوج مصرف سوخت مازوت این نیروگاه است، شاخص آلایندگی ها در قزوین و آبیک در حاشیه امن بوده و این در حالی است که ما در تخصیص سهمیه گاز نیروگاه نیز دخل و تصرفی نداریم.

سه نیروگاه در استان های قزوین و زنجان فعالیت دارند

سرپرست تولید نیروگاه شهید رجایی نیز در این نشست گفت: نیروگاه شهید رجایی با ۲ هزار و ۴۰ مگاوات، نیروگاه سلطانیه با ۹۶۰ مگاوات و نیروگاه آرین با ۵۴۶ مگاوات، سه نیروگاه تولید برق در سطح استان های قزوین و زنجان هستند.

اسحاق صباغیان تصریح کرد: در حال حاضر ۴۷ درصد از ظرفیت تولید برق کشور توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و در این راستا نیز وظیفه ما تولید و فروش انرژی، بهره وری و سرمایه گذاری در احداث نیروگاه، پیگیری طرح های تحقیقاتی و تامین قطعات اصلی نیروگاه ها و واگذاری کار به شرکت های متخصص است.

وی با اشاره به راهکارهای لازم در بخش صرفه جویی انرژی، خاطرنشان کرد: شهروندان با توجه به منابع محدود تولید انرژی و برای گذر از پیک مصرف بایستی با مدیریت بهینه در مصرف کاری کنند تا بخش تولید بتواند با برنامه ریزی و توزیع بار، تابستانی بدون خاموشی را طی کنیم.

وی ادامه داد: استفاده از دور کند کولرهای آبی، جایگزین کردن کولرهای آبی به جای گازی، استفاده از لامپ های کم مصرف و خارج کردن دوشاخه های برق بلااستفاده نظیر شارژهای تلفن های همراه و استفاده از ماشین های لباسشویی تایمر دار و در نهایت فرهنگ سازی به دانش آموزان از طریق همکاری با ادارت کل آموزش و پرورش می تواند در این راه بسیار حایز اهمیت باشد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha