هنرمندان صاحبان اندیشه و جریانسازان مهم اجتماع هستند که بهرهگیری از تجربههای ارزشمند آنها نقش مؤثری در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای کشور دارد. بدون شک بهبود وضعیت زندگی و اعتبار بخشیدن به فعالیتهای این قشر فرهیخته فرصتی برای تکریم آنها است تا از این طریق صدای اهالی هنر شنیده و بخشی از چالشها و مشکلات مغفول مانده آنها برطرف شود. رویکردی که در استان فارس در قالب برنامه صحبت یار، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
همچنان که استاد سخن شیخ اجل سعدی شیرازی نیز سروده است: «سعدیا بی وجود صحبت یار همه عالم به هیچ نستانیم»
آیین تکریم اهالی فرهنگ و هنر و رسانه با عنوان صحبت یار در شیراز ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۰ و در آستانه مبعث پیامبر مکرم اسلام(ص) آغاز به کار کرد و مقرر شد که مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس در قالب این برنامه هر هفته در نشستهای صمیمی با اهالی فرهنگ، ادب، هنر، رسانه و فعالان قرآنی استان حضور یابد و در دیداری رو در رو با آنها در جریان مشکلاتشان قرار بگیرد.
دیدار با استاد محمدمهاجر هنرمند خوشنویس در گام نخست
صحبت یار در گام نخست به دیدار استاد محمد مهاجر رفت و این هنرمند به عنوان مفاخر و خوشنویس برجسته در نخستین آیین تکریم اهالی فرهنگ، ادب، هنر و رسانه تکریم شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در دیدار با این هنرمند گفت: حفظ شأن و جایگاه هنرمندان و اهالی فرهنگ، هنر و رسانه نقش بیبدیلی در ارتقای سطح فرهنگ استان ایجاد می کند.
حمیدرضا قانعی بیان کرد: برای اجرای این برنامه هر چه در توان داریم به میدان خواهیم آورد و با مشارکت دیگر نهادها و دستگاههای فرهنگی و حمایت و هدایت مدیران ارشد استان به رفع نیازهای این قشر از جامعه میپردازیم.
وی گفت: دخیل بودن در شادی و غم و درک کردن فرهنگیان، هنرمندان و اهالی رسانه بسیار مهم است و همه مسئولان باید در کنار هنرمندان قرار بگیرند و با عشق و علاقه مشکلات آنها را تا آنجا که میشود حل کنند.
دومین «صحبت یار» با نوای هنر استاد جمشید دل طلب
صحبت یار در گام دوم خود به دیدار مردی از تبار موسیقی رفت، مردی که به گفته خود بیش از نیم قرن عمر خود را صرف معلمی و آموزش موسیقی کرده است. جمشید دل طلب که از کودکی رهبری ارکستر را در آرزوها کودکانهاش پرورانده، مصداق یک هنرمند پر تلاش و قانع و ساده زیست است که برای رسیدن به آرزوهایش از هیچ کوششی دریغ نکرده است.
استاد سازهای بادی، سلفژ، تئوری، هارمونی، آهنگسازی و رهبری ارکستر و مدیریت آموزشگاه موسیقی فارابی از جمله فعالیت های سالهای اخیر استاد دل طلب است. این آیین پنجشنبه ۱۹ اسفندماه و در قالب دومین آیین «صحبت یار» در آموزشگاه موسیقی فارابی برگزار شد. دلطلب در این آئین در سخنانی خداوند را به خاطر همه داشته ها و آرزوهای محقق شدهاش شکرگزاری کرد و گفت که انتظاری از مسئولین ندارم.
استاد سید محمود سجادی هنرمند شاعر میهمان صحبت یار
استاد سید محمود سجادی متولد اهواز و فارغالتحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه اصفهان سومین میهمان صحبت یار بود. سجادی از هنرمندان شاعر است که نخستین کتابش را در سال ۱۳۳۹ چاپ کرده و به گفته خودش با اکثر شعرا و ادیبان معاصر خاطره دارد. او در این دیدار از خاطراتش در سفر به تهران، خیابان اکباتان و کوچه در دار و در نهایت دیدار با نیما یوشیج در زیر زمین خانهاش سخن گفت. او همچنین از سوگ نامهای که در فراق دختر اخوان ثالث گفته و از ارتباطش با شهریار و سهیلی و شاملو و دیگران سخن گفت. وی سال ۱۳۳۹ مجموعه شعر «کندوهای بیشهر» را در قالب نیمایی و آزاد با مضمونی معترضانه نسبت به اوضاع زمان سرود. در ۱۳۴۰ مجموعه شعر «قندیل»، در سال ۱۳۴۳، ۳۰ شعر را در مجموعهای با عنوان «میکائیل و گاوآهن مغموم»، ۱۳۴۷ «با مومیایی نفس گریه» و در سال ۱۳۵۰ مجموعهای از ۵۰ شعر با عنوان «شعر جنوبی» را منتشر کرد. سجادی را همچنین به شعرهایش درباره فلسطین میشناسند.
این شاعر پیشکسوت در این دیدار که در فروردین ماه ۱۴۰۱ صورت گرفت توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.
چهارمین «صحبت یار»؛ دیدار با عباس بیاتی، سینماگر شیرازی
در چهارمین رویداد صحبت یار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به دیدار عباس بیاتی مدرس، منتقد و سینماگر شیرازی رفت. در این دیدار دوستانه، عباس بیاتی به یادآوری برخی از خاطرات خود درباره سینما در شیراز پرداخت و این هنرمند در پایان این نشست صمیمی مورد تکریم متولیان فرهنگی قرار گرفت. مهدی امیدبخش معاون وقت فرهنگی و امور رسانه، بهروز مرامی جدیدی معاون وقت هنری و سینمایی و غلامرضا خوشاقبال مدیر روابط عمومی دوشنبه ۲۹ فروردین ماه جاری ساعت ۱۴، در این دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی کردند.
دیدار با استاد عبدالامین عطایی فرهیخته روزنامه نگار در پنجمین «صحبت یار»
پنجمین آیین «صحبت یار» به دیدار با استاد عبدالامین عطایی از روزنامه نگاران برجسته استان فارس اختصاص داشت. این آیین تکریم شنبه ۱۱ تیرماه 1401 با حضور قانعی مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان فارس به همراه غلامرضا خوش اقبال معاون فرهنگی و امور رسانه و امید امیدبخش مدیر روابط عمومی این اداره کل برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار گفت: بر این باوریم که در حوزه فرهنگ باید به همه اهالی فرهنگ و هنرمندان توجه کرد. حمیدرضا قانعی ادامه داد: بسیاری از هنرمندان انتظار زیادی ندارند و صرف اینکه به هنرشان اهمیت بدهیم حالشان خوب خواهد شد و تأثیر آن را به مرور در تولید اثر و اجتماع مشاهده خواهیم کرد. وی افزود: باید بدانیم که دخیل بودن در شادی و غم و درک کردن فرهنگیان و هنرمندان و اهالی رسانه بسیار مهم است، و همه باید در کنار هنرمندان قرار بگیریم.
نظر شما