دکتر فرزام بیدارپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مریوان با ۲۹ بیمار بالاترین تعداد مبتلایان به وبا را دارد، افزود: اوایل شیوع این بیماری منشاء خارجی داشت و به مسافرانی اختصاص داشت که به اقلیم کردستان عراق تردد داشتند ولی بعد از آن به درون خانواده ها راه یافته و بیشتر مبتلایان در دورهمیهای خانوادگی به بیماری دچار شدهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: علاوه بر مریوان تاکنون یک بیمار در سقز، یک بیمار در کامیاران و یک بیمار در سنندج مبتلا به این بیماری شده اند که همان اوایل شیوع بیماری بود و بعد از آن در دیگر نقاط استان هیچ مورد مثبتی ثبت نشده است.
دکتر بیدارپور اضافه کرد: از این افراد ۲ نفر بستری و بقیه به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
وی تاکید کرد: مهمترین راه مقابله با بیماری و جلوگیری از گسترش آن رعایت بهداشت فردی و پرهیز از خوردن آب، غذا، سبزیجات و میوه آلوده است و به تمام هم استانیها سفارش می شود تا توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون هیچگونه مورد فوتی در اثر ابتلا به بیماری وبا در استان وجود نداشته است.
وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری به نام ویبریوکلرا ایجاد می شود این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است.
از علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا می توان به اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار اشاره کرد.
در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت های بدن (سدیم، کلر، پتاسیم و …) ۲۵ تا ۵۰ درصد از موارد مبتلا به بیماری وبا منجر به مرگ می شوند. اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثراً بدون بو ایجاد می شود.
نظر شما