به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، کلین افزود: لندن همچنان معتقد است که اوکراین باید به هر قیمتی پیروز شود و میبایست تا زمان پیروزی پول و سلاح در اختیار اوکراین قرار بگیرد.
سفیر روسیه در انگلیس گفت: اگر نیروهای اوکراینی از سلاحهای انگلیسی مانند توپخانههای هویتزر علیه منطقه دونتسک استفاده کنند، بدون شک این به معنای همدستی لندن در جنایات جنگی خواهد بود.
پیش از این وزیر دفاع روسیه در سخنانی در جمع مقامهای نظامی این کشور گفت که کشورهای غربی به امید طولانی شدن جنگ در اوکراین همچنان سلاح به این کشور ارسال میکنند و تاکنون بیش از ۲۸ هزار تن محموله نظامی تحویل کییف شده است.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز سهشنبه در سخنانی در جمع مقام های نظامی این کشور ارسال سلاحهای غربی به اوکراین را موجب تنش بیشتر در منطقه دانست و گفت: بیشتر سلاحهای غربی ارسال شده به کییف در بازار سیاه فروخته میشود.
به گفته شویگو و بر اساس اطلاعات جمع آوری شده توسط ارتش روسیه بسیاری از سلاحهای ارسال شده توسط غرب در کشورهای خاورمیانه مشاهده شده است و در واقع این سلاحها سر از بازار سیاه درمیآورند.
اطلاعات ارتش روسیه نشان میدهد بسیاری از سلاحهای سبک و سنگین غرب توسط تاجران اوکراینی در بازار سیاه فروخته میشود.
کشورهای گروه ۷ در نشست اخیر خود متعهد شدند که تا جای ممکن از اوکراین حمایت کنند.
بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه تاکید کردند که کشورهایشان به ارسال تسلیحات به کییف ادامه میدهند.
ماه گذشته، یورگن استاک رئیس اینترپل هشدار داده بود که طولانی شدن جنگ در اوکراین منجر به ایجاد بازار سیاه سلاحهای غربی در منطقه خواهد شد.
یک مقام آمریکایی چندی پیش در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفته بود که کاخ سفید قادر به پیگیری سرنوشت سلاحهای ارسال شده به اوکراین نیست.
مسکو نسبت به ارسال تسلیحات غربی به اوکراین هشدار داده است و استدلال میکند که این اقدام تنها جنگ را طولانی میکند و در عین حال خطر رویارویی نظامی مستقیم بین روسیه و ناتو را افزایش میدهد.
ولادیمیر پوتین در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
نظر شما