محمد آیینی سهشنبه شب به مراغه سفر کرد و در جلسه مشترک با مسئولان شهرستان افزود: این میزان قیر برای آسفالت ۱۶۲ هزار هکتار از معابر خاکی و فاقد آسفالت شهرهای کشور تخصیص خواهد یافت.
وی ادامه داد: سالانه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت معابر خاکی شهرها نیاز بوده که با تحقق آن امید است در پایان دولت سیزدهم شاهد آسفالت تمامی این معابر باشیم.
وی با اشاره به رویکردهای سازمان بازآفرینی شهری اضافه کرد: احصای مجموعه نیازهایی که در حوزه نوسازی و خدمات زیربنایی و روبنایی و نیز توانمندسازی شهروندان وجود دارد، از رسالتهای این سازمان است.
وی بیان کرد: با توجه به سکونت حدود ۳۰ درصدی شهروندان برخی شهرها در مناطق حاشیهای و نیز بافت فرسوده شهری، براساس قوانین موجود باید ۳۰ درصد از اعتبارات تملک داراییها برای نوسازی و بهسازی این مناطق اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری افزود: عمده مشکلات محلهها و بافت ناکارآمد، کمبرخورداری از امکانات و زیرساختهای مختلف شهری از جمله فضاهای بهداشتی و نیز محرومیتهای اقتصادی و معیشتی است.
وی ادامه داد: براین اساس نهادهای حمایتی چون بهزیستی، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و ستاد برکت و سایر نهادها میتوانند در شناسایی خانوارهای محروم برای نوسازی مسکنهای فرسوده و ناکارآمد آنان نست به اجرای طرحهای مسکنسازی اقدام کنند.
«آیینی» اضافه کرد: شهرداری ها و سایر دستگاه ها نیز در بافت فرسوده شهری با ارائه مشوقهای مناسب و نیز تخصیص تسهیلات مناسب از سوی بانکهای عامل میتوانند در نوسازی بافتهای فرسوده نقش اساسی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه تمامی طرح های تملک املاک در بافتهای فرسوده به شکست میانجامد، افزود: بسترسازی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی بهترین و موثرترین اقدام برای نوسازی بافتهای فرسوده شهری است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به وضعیت محله «ذغالآباد» مراغه به عنوان یکی از بافتهای فرسوده شهری اضافه کرد: در این محله ساختمانهای ناپایدار و خطرآفرین را شاهد هستیم که امید است با تخصیص اعتبار و اقدامات موثر، مشکلات موجود در آن مرتفع شود.
نماینده مجلس: نوسازی محله ذغال آباد مراغه از مطالبههای محلی است
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: نوسازی محله ذغالآباد مراغه به عنوان یکی از مناطق فرسوده و خطرآفرین شهری از مطالبههای شهروندان و مسئولان محلی است.
علی علیزاده افزود: علاوه بر آن برخی دیگر از محلات حاشیه شهری با گذشت سالها رنگ آسفالت به خود ندیده است و از این رو مسئولان امر نیازمند تخصیص اعتبار مناسب برای تامین قیر مورد نیاز برای آسفالتریزی هستند.
فرماندار: نوسازی بافت فرسوده در مراغه باید قانومند باشد
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این آیین گفت: با توجه به وجود بافت تاریخی در شهر مراغه، نوسازی محلات فرسوده شهری باید به صورت قانونمند انجام شود.
داود اسدیان افزود: در این راستا انتظار میرود تا دولت سیزدهم توجه ویژه و اعتبار خاصی برای نوسازی بافتهای فرسوده شهری کهنشهر مراغه اختصاص دهد.
وی اضافه کرد: در صورت عدم تخصیص اعتبار برای نوسازی بافتهای فرسوده شهری، این اماکن و فضاها میتواند در آینده نزدیک برای شهروندان خطرآفرین باشد.
شهردار: مراغه ۹۰ هکتار بافت فرسوده دارد
شهردار مراغه نیز در این جلسه بیان کرد: شهر مراغه با سه هزار و ۵۰۰ هکتار مساحت دارای ۹۰ هکتار بافت فرسوده، ۱۷ هکتار بافت تاریخی و نیز ۲۳۰ هکتار بافت حاشیه شهری است.
محمد مقتومی افزود: از سال ۸۸ که ساخت مسکنهای مهر آغاز شد تاکنون چهار هزار واحد مسکونی در سایر مناطق شهر احداث شده در حالی که بافتهای فرسوده شهری مراغه نیازمند بازسازی و نوسازی فوری است.
وی ادامه داد: اصلاح بافتهای فرسوده و متراکم هسته مرکزی شهر و مناطق حاشیهای نیازمند اعتبارات مناسب ملی و تشویق ساکنان این مناطق به مشارکت در امر نوسازی واحدهای مسکونی است.
وی با اشاره به وضعیت محله ذغالآباد مراغه اضافه کرد: هماکنون ۸.۵ میلیارد تومان اعتبار برای گرهگشایی از معابر این محله نیاز است.
به گفته وی در حال حاضر نیز برای پیادهروسازی ۱۲ کیلومتر از معابر در مناطق ورودی و خروجی شهر که جزو مناطق حاشیهای و کم برخوردار است، ۱۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: همچنین ساخت ۲ فرهنگسرا و تامین یکهزار و ۵۰۰ تن قیر برای آسفالت معابر در مناطق حاشیه و بافتهای فرسوده شهری جزو نیازهای اولویتدار است.
شهردار مراغه ابراز امیدواری کرد که با تامین اعتبار مورد نیاز از سوی سازمان بازآفرینی شهری، بخش مهمی از نیازهای بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مراغه برطرف شود.
به گزارش ایرنا معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری که دیشب در آذربایجانشرقی حضور داشت، با دعوت نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، شبانه به این شهرستانها سفر کرد تا با بخشی از مشکلات منطقه در حوزه بازآفرینی شهری از نزدیک آشنا شود.
نظر شما