دادگاه‌های نمایشی غیرواقعی است؛‌ دانشجویان کارآموزی قضایی را جدی بگیرند

شیراز-ایرنا-رئیس کل دادگستری استان فارس جدی گرفتن واحد درسی " کارآموزی قضایی" در برنامه های درسی دانشجویان حقوق و حضور واقعی و عملی در جلسات دادگاه و یا دادسرا جهت تحقق آموزه های بالینی را کمک به جامعه حقوقی ارزیابی کرد.

روابط عمومی دادگستری کل استان فارس در مطلب ارسالی سه‌شنبه از قول حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی در جمع اساتید ‌و دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی  دانشگاه شیراز افزود: موت کورت یا دادگاه های نمایشی در واقع یک تئاتر و نمایش حقوقی غیرواقعی است و دغدغه بالینی شدن آموزش های حقوقی، موضوعی فراتر، عینی تر و واقعی تر از موت کورت است و  نقشی به مراتب بیشتر در انتقال و نهادینه سازی آموزه های حقوقی دارد.
رئیس کل دادگستری استان فارس که در نشست تخصصی مسیر تحول در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز سخن می‌گفت، به طرح موضوع اهمیت بالینی نمودن آموزش حقوق پرداخت و با بیان اینکه به اعتقاد ما، آموزش بالینی مهمترین بخش آموزش علم حقوق است گفت: در عمل موضوع بالینی نمودن آموزش حقوق، تأکید بر کارآموزی قضایی است.
موسوی با اشاره به اقدامات دادگستری کل فارس در ارتباط با بالینی شدن آموزش های حقوقی گفت: سوابق و مستندات ده ساله اخیر نشان می دهد که در کل کشور، با وجود همه محدودیت های سازمانی و اداری،  تنها دادگستری فارس در این زمینه پیشگام بوده و زمینه های بالینی شدن آموزشهای حقوقی را در مرحله عمل و در تعامل نزدیک با دانشگاه فراهم ساخته است.
وی با بیان اینکه دادگستری فارس در عمل علاوه بر میزبانی از کارآموزان وکالت و قضاوت  بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه و قبل از شروع به کار، در دادسراها و دادگاه ها  زمینه  حضور بیش از ۱۰۰ دانشجوی حقوق هر نیم سال تحصیلی در مراجع مختلف قضایی را فراهم کرده است گفت: این امر نشانگر آن است که برای دادگستری فارس موضوع بالینی شدن آموزش ها، موضوع تازه ای نیست.
وی با تأکید بر اینکه در راستای تحقق بخشی به آرمان های مطرح در بیانیه گام دوم انقلاب و اجرای سند تحول قضایی دادگستری فارس بیش از پیش و با انگیزه ای بیشتر و قوی تر به پشتوانه اسناد بالادستی از ایده مبتنی بر بالینی شدن آموزش های حقوقی استقبال خواهد کرد؛ از راهکارهایی  برای ارتقای این موضوع و همگرایی و پیوند بین آموزه های نظری و عملی در دادگستری فارس خبرداد. 
موسوی با اشاره به  اینکه بالینی شدن آموزش ها باید به صورت یک فرآیند تدریجی تعریف شود و همزمان با آموختن دروس نظری و تئوری در دانشکده حقوق در هر ترم تحصیلی، آموزش های عملی نیز صورت پذیرد، گفت: این امر با هدف نهادینه سازی  آموزه های حقوقی  انجام می شود و بدین معناست که رویه های عملی در ارتباط با محتوای درسی مورد مطالعه در هر ترم در کنار آموزش های نظری به دانشجویان منتقل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تقویت ارتباط بین دانشگاه و دادگستری و حضور بیشتر و منسجم تر قضات دارای تجربه عملی و علمی در کلاس های درسی دانشجویان و همچنین حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه در جمع قضات و به اشتراک گذاشتن موضوعات حقوقی مختلف تأکید کرد و خاطر نشان ساخت: این مراودات و تعاملات علمی ‌ و تجربی هر دو مجموعه را منتفع خواهد کرد.
وی از برگزاری نشست های قضایی نقد و تحلیل آرای قضایی در دانشکده های حقوق با حضور اساتید و دانشجویان و قضات صادر کننده رای که با هدف آشنایی دانشجویان با رویه های عملی و مبانی استدلالی و استنادی دادگاه صورت می پذیرد خبر داد و تصریح کرد: در همین زمینه، دادگستری فارس نشست های نقد و تحلیل آرا قضایی متعددی را برگزار کرده است اما تاکید مدیریت قضایی استان  بر برگزاری برخی از این نشست ها در محیط دانشکده های حقوق است تا تاثیر عملی بیشتری بر انتقال آموزه های علمی و تجربی به دانشجویان داشته باشد.
در ادامه این نشست تخصصی ارسلان اشرافی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری فارس و عباس زمانی رییس شعبه ۲۴ تجدید نظر استان فارس در یک کارگاه آموزشی به تشریح ابعاد کارکردی بالینی کردن آموزش حقوق پرداختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha