۱۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۰۵
کد خبرنگار: 1367
کد خبر: 84813269
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح حفاظت و نجات‌بخشی درختان باغ فین کاشان اجرا شد

کاشان- ایرنا - کارشناس فضای سبز مجموعه جهانی باغ تاریخی فین گفت: طرح حفاظت و نجات‌بخشی درختان باغ فین و ساماندهی فضای سبز این باغ با هزینه افزون بر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از اعتبارهای ملی اجرا شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زهره حنطه‌ای روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: طرح حفاظت و نجات‌بخشی درختان باغ فین و ساماندهی فضای سبز آن از ابتدای دهه‌ ۹۰ تاکنون به صورت مستمر انجام شده است.

وی ادامه داد: وزش بادهای فصلی و محلی همراه با گرد و غبار و همچنین موقعیت قرارگیری مجموعه تاریخی باغ فین در کنار آزاد راه کاشان - قم - اصفهان باعث مسدود شدن روزنه‌های گیاه و اختلال در وضعیت سلامت گیاه می‌شود.

کارشناس فضای سبز مجموعه جهانی باغ تاریخی فین اظهار داشت: شست‌وشوی درختان کهنسال و مرتفع از جمله اقدام‌های علمی و اصولی انجام شده در طرح حفاظت و نجات‌بخشی فضای سبز مجموعه تاریخی باغ فین است که ضرورت دارد این مهم هر سال و در چند نوبت با استفاده از آب و گاهی به کاربردن صابون ارگانیک پالیزین صورت گیرد.

وی خاطر نشان کرد: این عملیات از سه جهت تاج پوشش و از راس تا پایین درخت در شب و به مدت ۳۰ دقیقه برای هر اصله درخت و با استفاده از بالابر انجام می‌شود.

حنطه‌ای، زدودن گرد و غبار، باز شدن روزنه‌های گیاه و انجام اعمال حیاتی مانند تنفس و فتوسنتز با کیفیت بهتر، مبارزه با آفات از طریق غیرشیمیایی و افزایش تاثیر تغذیه درختان از طریق محلول‌پاشی را از جمله مهمترین حُسن اجرای این عملیات بیان کرد.

وی اضافه کرد: سمپاشی و محلول‌پاشی درختان کهنسال باغ فین از دیگر اقدام‌های انجام شده در طرح حفاظت و نجات‌بخشی درختان مجموعه جهانی باغ فین بوده است.

مجموعه تاریخی فین در کاشان با مساحت ۲۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع، سال ۱۳۱۴ در فهرست اثرهای ملی و در ۱۳۹۰ به عنوان یکی از همین ۹ باغ ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. 

این اثر تاریخی شامل یک حیاط مرکزی است که به وسیله دیوار، بارو و برج‌های استوانه ای شکل محصور شده‌ و آب اساسی‌ترین عنصر در آن بوده‌است.

شاه‌نشین، خلوت کریم‌خانی، کوشک، حوض خانه صفوی، حمام صفویه و قاجاریه، حوض جوش، شترگلوی فتحعلی شاه، جوی‌ها، بنای سر در و موزه ملی از جمله بخش‌های باغ فین کاشان است که بهترین نمونه خلق فناوری با طراحی بی‌نظیر و هندسی از کامل‌ترین باغ‌های ایرانی با کسب پنج معیار از ۶ معیار فرهنگی کمیته میراث جهانی یونسکو است.

سامانه آبیاری منحصر بفرد باغ فین در بین تمامی باغ‌های ایرانی را که از چشمه سلیمانیه سیراب می‌شود از دیگر از ارزش‌های این باغ است و شامل قنات چشمه سلیمانیه به طول یک هزار و ۲۰۰ با ۱۹ رشته چاه قنات است که از هفت کتل و دندانه سرچشمه می‌گیرد.

کاشان که به دلیل سبقه فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و مردمان متدین از دیرباز به دارالمومنین مشهور است، در زمره شهرستان‌های با ظرفیت‌های متعدد در حوزه‌های مختلف و نگاه ویژه حاکمیت به شمار می‌رود.

این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیت‌ترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.

منطقه عالم‌پرور کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه‌ بیش از هفت هزار سال به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان در حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری محسوب می‌شود و مجموعه باغ جهانی فین این شهرستان نیز تا پیش از شیوع ویروس کرونا پربازدیدترین مکان تاریخی و گردشگری کشور بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha