استاندار: وضعیت نرخ رشد جمعیت در مازندران فرابحرانی است

ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت: وضعیت نرخ رشد جمعیت در استان به دلیل بی‌رغبتی زوج‌های جوان به فرزندآوری از شرایط بحرانی عبور کرده و وارد مرحله فرابحرانی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی‌پور روز چهارشنبه در دومین جلسه قرارگاه خانواده و جوانی جمعیت استان در ساری افزود: رشد جمعیت در میزان توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، امنیت ملی و حوادث تاریخی نقش غیر قابل‌انکاری دارد و براساس آمار و اطلاعات دقیقی که وجود دارد کشور اکنون با کاهش رشد جمعیت مواجه شده و به نوعی اکنون پیری جمعیت به عنوان یک مساله استراتژیک مطرح است.

وی با بیان این که مشکل مازندران نسبت به دیگر استان‌های کشور در زمینه رشد جمعیت حادتر است، گفت : در چند سال گذشته در بحث فرزندآوری در استان با سیر نزولی مواجه بوده ایم و اکنون به شرایط فرابحرانی رسیده ایم.

استاندار مازندران تاکید کرد : این جلسه با عنوان قرارگاه خانواده و جوانی جمعیت تشکیل شده و معنای قرارگاه آن است که وضعیت نرخ رشد جمعیت در استان از شرایط عادی فاصله گرفته که در این بین باید تمامی مسئولان ادارات برای افزایش رغبت زوج‌های جوان به فرزندآوری با اعطای تسهیلات گوناگون تلاش کنند.

حسینی‌پور با بیان این که روند کنونی فرزندآوری در استان با شرایط آرمانی تناسب ندارد، اضافه کرد : مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مازندران به واسطه کاهش نرخ رشد جمعیت اکنون با تهدید جدی مواجه است.

وی تصریح کرد: در صورت تدوام کاهش نرخ رشد جمعیت و افزایش مهاجرت‌ها، حداکثر تا ۱۰ سال آینده زیست بوم مازندران با تغییرات اساسی مواجه خواهد شد و این استان با بحران هویت نسلی مواجه می‌شود.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت : باید با فرهنگ‌سازی در ارتباط با معضل نرخ رشد جمعیت در استان جریان‌سازی موثری روی دهد تا آحاد مردم نسبت به فرزندآوری احساس مسئولیت کنند.

وی افزود : حدود ۶۰۰ رسانه اثرگذار در استان فعالیت دارند که باید از ظرفیت فعالان این حوزه برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در ارتباط با افزایش نرخ جمعیت استفاده شود.

استاندار مازندران گفت : از سوی دیگر باید دانشگاه‌های استان برای ریشه‌یابی چرایی و بررسی ابعاد مختلف کاهش نرخ رشد جمعیت در استان پای کار بیایند تا با تحقیق و پژوهش‌های میدانی دلایل افت شدید فرزندآوری در مازندران تبیین شود.

طبق گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران نرخ رشد جمعیت در مازندران طی سه دهه گذشته همواره از میانگین کشوری کمتر و از دغدغه‌های برنامه‌ریزان استان بوده است. به عنوان نمونه طی نخستین سرشماری جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۵، نرخ رشد جمعیت در کشور ۳.۹ درصد و در استان مازندران ۳.۷ درصد و در سرشماری سال ۱۳۹۵، نرخ رشد جمعیت در کشور به ۱.۷ درصد و در استان مازندران به ۱.۳ درصد تنزل پیدا کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha