به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقهای لرستان، داریوش حسن نژاد اظهار کرد: کاهش نزولات جوی و تداوم بحران خشکسالی باعث کم شدن جریان های ورودی به سدهای استان شده و به دنبال آن افت چشم گیر ذخایر آبی استان را درپی داشته است.
وی افزود: به منظور تامین آب زیست محیطی، و جلوگیری از خشک شدن باغات و آب مورد نیاز احشام طبق برنامه ریزی، آب سد ایوشان به صورت کنترل شده رهاسازی خواهد شد.
وی ادامه داد: برنامه ریزی بسیار دقیق، با کمترین هزینه برای گذر از تنش آبی مهم می باشد و همکاری تمامی کشاورزان و بهرهبرداران ضروری است که باید مسائل تداوم تنش آبی و نیاز به آب شرب در منطقه را نیز در نظر گرفت و صرفه جویی های لازم را رعایت شود.
حسن نژاد بیان کرد: با توجه مصوبه شورای حفاظت استان و کمبود شدید حجم آب مخازن سد، برای کشت بهاره و تابستانه هیچ مجوزی صادر نخواهد شد و با هر گونه انتقال آب به اراضی دیم برخورد قانونی می شود.
طبق تعریف استاندارد کمیسیون بین المللی سدهای دنیا، تمام سدهایی که ارتفاع آن ها بیش از ۱۵ متر و حجم مخزن آن ها بیش از یک میلیون متر مکعب باشد، جزو سدهای بزرگ محسوب میشود.
از این رو سدهای ساخته شده یا در دست ساخت وزارت نیرو در استان لرستان از سد کزنار (با ارتفاع ۲۶ متر و حجم مخزن یک میلیون متر مکعب) تا سد بختیاری (با ارتفاع ۳۲۵ متر و حجم مخزن پنج میلیارد و ۱۵۹ میلیون مترمکعب) جزو سدهای بزرگ محسوب می شوند.
بنابر اعلام شرکت آب منطقهای لرستان؛ حجم کل مخازن سدهای لرستان ۲۰۸.۷۱ میلیون متر مکعب میباشد.
اکنون ۱۵ سد در استان لرستان با اهداف مختلف برقابی و تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و گردشگری در دست ساخت است.
سدهای رودبار، بختیاری، کزنار، خان آباد، حوضیان و عالی محمود الیگودرز، آبسرده و شهید بروجردی شهرستان بروجرد، کمندان ازنا، مروک دورود، تاج امیر نورآباد، مخمکوه و زیبامحمد خرم آباد و تنگ معشوره از جمله طرح های در دست ساخت لرستان هستند.
نظر شما