به گزارش ایرنا از «سانا» خبرگزاری رسمی سوریه، صباغ اظهار کرد که این کشورها با ادعای تمایل خود برای حمایت از اقدامات بشردوستانه از سوریها دست به گمراهی افکار عمومی و تزویر میزنند.
وی گفت که سوریه، ایالات متحده، انگلیس و فرانسه را مسؤول کامل شکست اجرایی نشدن قطعنامه ۲۵۸۵ شورای امنیت می داند.
صباغ همچنین اظهار کرد که کشورش بسیار به دلیل رأی نیاوردن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی و متعادل روسیه متأسف است و اصرار کشورهای غربی سه گانه برای وارونه جلوه دادن حقایق و ادامه سیاست زده کردن اقدام بشردوستانه و مانع تراشی در راه تلاش صادقانه برای کاهش درد و رنج شهروندان سوری را بشدت محکوم میکند.
وی در عین حال گفت که کشورش توجه ویژهای به مسأله بشردوستانه دارد و تمام تلاش خود را برای رفع نیازهای بشردوستانه مردم سوریه و کاهش مشکلات و درد و رنج آنها به کار میبندد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در پی وتوی دو قطعنامه روسیه و کشورهای نروژ و ایرلند درباره تمدید زمان باز بودن گذرگاه مرزی سوریه و ترکیه، نشست غیر علنی تشکیل دادند.
رای گیری در شورای امنیت بر سر گذرگاههای مرزی سوریه چندین سال است که موضوعی بحث برانگیز است. ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل ۱۸ تیرماه سال گذشته (۱۴۰۰) به اتفاق آرا به پیش نویس قطعنامه ای رای دادند که گذرگاه مرزی باب الهوی به سوریه از طریق ترکیه به مدت یکسال دیگر باز خواهد ماند؛ اکنون این مهلت در روز یکشنبه پایان مییابد.
سازمان ملل متحد که روز جمعه به وقت محلی به مناسبت عید سعید قربان تعطیل بود، که در پی پایان یافتن این مهلت امروز نشست فوق العاده تشکیل داد که ابتدا پیش نویس قطعنامه پیشنهادی برای تمدید باز بودن گذرگاه مرزی ترکیه و سوریه به مدت یکسال دیگر را که کشورهای ایرلند و نروژ با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه ارائه داده بودند، به رأی گذاشته شد.
تصویب این قطعنامه که نیاز به ۹ رأی بدون وتوی اعضای شورای امنیت داشت، با رأی منفی روسیه وتو شد و تصویب نشد. کشور چین نیز به این قطعنامه رأی ممتنع داد.
بلافاصله پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشور روسیه به رأی گذاشته شد که کشورهای غربی نیز در مقابله با اقدام روسیه، به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مسکو که معتقد به باز بودن گذرگاه مرزی سوریه و ترکیه به مدت شش ماه است، رأی ندادند و آن را وتو کردند.
نظر شما