سمیه رسولی روز شنبه به مناسبت ۱۸ تیرماه روز ادبیات کودک و نوجوان در گفت وگو با ایرنا افزود: کتاب و کتابخوانی کاری فرهنگی و دیر بازده اما تاثیر گذار است به همین دلیل والدین نباید ارزش مطالعه و کتابخوانی را در کودکان و نوجوانان خود نادیده بگیرند.
وی با تاکید براینکه کتاب زائیده اندیشه فرد است اظهار کرد: کتاب موجب گسترش دایره واژگان کودک میشود و به این صورت کودک ضمن آشنایی با احساسات خود قوی تر و موفق تر امکان ابراز وجود پیدا می کند.
رسولی ادامه داد: تقویت کتابخوانی در بین کودکان موجب اعتماد به نفس، اندیشه ورزی و تحلیل قوی درآنها میشود.
وی یادآور شد: نویسندگان کودک و نوجوان متوجه هستند مخاطب آنها فرد بی سلاحی است که او را باید با مهربانی، ارتباط برقرار کردن با همنوع، سلام کردن، ابراز وجود کردن و سایر امور دیگر آشنا کرد تا بتوانیم فردی قوی در آینده داشته باشیم.
رسولی بیان کرد: ادبیات کودک و نوجوان با کتاب و کتابخوانی معنا پیدا می کند و تاثیر مستقیم و مهم بر آینده فکری، ذهنی و پرورش خلاقیت در کودک و نوجوان دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر اضافه کرد: با تقویت حوزه ادبیات کودک و نوجوان و تولید آثار فاخر و ارزشمند و علاقمند کردن کودکان به حوزه کتاب و کتابخوانی می توان در آینده از حضور نسلی آگاه، خلاق، با دانش و علم اندوز بهره برد.
به گفته رسولی کودکان و نوجوانانی که امروز با فرهنگ مطالعه آشنا باشند وقتی وارد حلقه های انسانی میشوند افراد قوی تری خواهند بود و در آینده نیز این جامعه با وجود چنین افرادی به جامعه ای موفق و مترقی تبدیل می شود.
کتابخانه های تخصصی کانون محیطی امن برای کودکان
وی با تاکید براینکه ادبیات کودک و نوجوان روی اخلاقیات، رفتار و شایستگی های فرد تاثیر گذار است ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهعنوان متولی حوزه کودک و نوجوان نقش موثری در مانوس کردن این گروه از جامعه با کتابهای مفید و مناسب با گروه سنی آنها دارد.
به گفته رسولی مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با کتابخانههای تخصصی خود محیطی امن برای کودکان و نوجوانان به شمار می رود و کودکان در این مراکز ضمن امانت گرفتن کتاب میتوانند از فعالیتهای فرهنگی و هنری شادی که در این مراکز برگزار می شود بهره گیرند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر اظهار کرد: این نهاد در طول سال با اجرای برنامههای مختلف با محوریت کتاب تلاش میکند تا اهمیت کتاب و کتابخوانی را در زندگی افراد بویژه کودکان و نوجوانان یادآوری کند.
به گفته رسولی بی شک بازخوانی متون کهن در کنار داستانهای تخیلی و امروزی برای نسل امروز میتواند نکات آموزنده و اخلاقی فراوانی به همراه داشته باشد از اینرو کانون پرورش فکری با انتشار آثار متنوع و متناسب با هر طیف فکری تلاش کرده است تا پاسخگوی چیستیهای ذهنی کودکان امروز باشد.
وی ادامه داد: کتابهایی که با استانداردهای جهانی و با گروهبندیهای سنی مختلف منتشر شدهاند تاثیر مثبت این آثار بهوضوح در رفتار اعضا دیده می شود که چقدر خلاقانه توانستهاند بهشکلی غیرمستقیم بر رفتار و منش آنها تاثیر خوبی بگذارند و نکات اخلاقی و باورهای دینی را در آنها تقویت کند.
وی در باره تولید آثار مختص کودکان و نوجوانان گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسئولیت نشر تخصصی کودک و نوجوان را برعهده دارد و هر اثری که تولید میکند مبتنی بر روان شناسی کودک و نوجوان و در بردارنده نیازهای این گروه از جامعه است.
رسولی اضافه کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با نگاه به جنبه های مختلف نسبت به تولیدات خود با حساسیت گام برمی دارد.
وی با اشاره به اینکه هر شاعر و نویسنده ای اگر تولیدی در زمینه کودک و نوجوان داشته باشد می تواند آثار خود را به کانون ارائه و با برررسی اثر در شورای نویسندگان و کسب امتیازهای لازم امکان انتشار اثر فراهم میشود.
مهدی آذریزدی برای فعالان حوزه ادبیات کودک و نوجوان همچنین مخاطبان اصلی این حوزه یعنی خودِ کودکان و نوجوانان بهواسطه کتابها و قصههایی که نوشته نام آشنایی است. او در ۱۸ تیرماه سال ۸۸ در ۸۸ سالگی به آسمان سفر میکند. چند سال پس از آن به پاس تلاشها و زحماتی که او برای ادبیات کودک و نوجوان کشورمان کشیده بود و آثار ارزشمندی که تولید کرده بود، از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنا بر پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی، ۱۸ تیر بهعنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
نظر شما