۱۹ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۰۸
کد خبر: 84817088
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

یازدهم ذی‌الحجه دومین روز بیتوته در منا / هفت‌سنگی که باید بر سر شیطان کوبید

تهران- ایرنا- در روز یازدهم ذی‌الحجه که روز ستیز با شیطان توصیف شده است حجاج باید به هر یک از سه ستون سنگی، در انتهای منا هفت عدد سنگ بزنند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، موسم حج از جمله سفرهای ماندگاری است که هر لحظه آن پر از خاطرات نابی است که ممکن است برای هر فردی گاهی بیش ار یکبار در طول عمرش رقم نخورد، پس خوش به سعادت کسانی که از این حضور به نحو احسن استفاده می‌کنند.

این لحظات ناب را که حجاج با خدای خود عهد می‌بندند تا با انجام مناسک حج بار دیگر متولد شوند و خدا را به یگانگی خودش قسم دهند در قالب فیلم و عکس نمی‌توان به تصویر کشید. در عربستان روز شنبه (۱۸ تیرماه) دهم ذی‌الحجه مصادف با عید قربان بود و حاجیان در این روز مبارک، اسماعیل درون خود را که همان شهوات و نفسانیت است، در پیشگاه خداوند قربانی کردند تا با قلبی آرام و کوله‌باری سفید و سبک به وطن خود بازگردند.

یازدهم ذی‌الحجه دومین روز بیتوته در منا / هفت‌سنگی که باید بر سر شیطان کوبید

در آخر منا ۳ ستون سنگی وجود دارد که اولین ستون، جمره اُولی و دومین آنها جمره وُسطی  و سومی را جمره عُقبی یا عَقَبه یا کبری  می‌نامند. دیروز زائران به جمره عقبی سنگ زدند و امروز (یازدهم ذی الحجه) و فردا (دوازدهم ذی الحجه) هر سه جمره را رمی می‌کنند. در رمی باید هفت سنگ به ستون هر جمره بخورد، ولی لازم نیست پشت سر هم باشد.

وقت رمی از طلوع آفتاب تا غروب است و رمی در شب جایز نیست (مگر کسی که عذر داشته باشد و نتواند در روز رمی کند) و اگر مثلاً روز یازدهم، رمی را ترک کرد، باید فردای آن روز قبل از رمی همان روز، رمی روز گذشته را قضا کند.
حاجی ابتدا باید به جمره اولی سنگ بزند و سپس به وسطی و بعد از آن به جمره عقبه.

بیتوته (ماندن در شب) در منا از اعمال حج محسوب می‌شود و چه آنها که برای اعمال بعد از منا به مکه رفته‌اند و چه آن‌ها که به مکه نرفته‌اند و در منا مانده‌اند، باید شب یازدهم و شب دوازدهم ذی الحجه از غروب آفتاب تا نیمه‌شب را، با قصد قربت در منا باشند.

یازدهم ذی‌الحجه دومین روز بیتوته در منا / هفت‌سنگی که باید بر سر شیطان کوبید

روز یازدهم ذی الحجه را روز ستیز با شیطان نیز توصیف کردند. در این روز پیامبرخدا (ص) و یارانش پس از انجام اعمال در منا، شب را در همان جا بیتوته کردند و به رمی جمرات سه گانه، به نشانه نفرت از شیطان پرداختند.

ایراد خطبه توسط پیامبر (ص) در مسجد خیف و وصیت به (ثقلین) قرآن و اهل بیت (ع)، افشای سرّ ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) و طرح توطئه مسموم نمودن پیامبر (ص) و خنثی شدن آن با نزول جبرئیل از مهمترین وقایع این روز است.

در روز دوازدهم ذی الحجه، بعداز ظهر شرعی حجاج می‌توانند از منا خارج شوند، ولی چنانچه کسی آن روز از منا نرود تا آفتاب غروب کند، باید شب سیزدهم را نیز در منا بماند و روز سیزدهم جمرات سه‌گانه را رمی کند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha