قربان نباتیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بازرسی ها منجر به ابلاغ ۷۰۰ مورد رفع نقص برای کارگاهها شد و بر اساس قانون باید این تخلفات را برطرف کنند.
وی تصریح کرد: ۱۶ کارگاه نیز به دلیل توجه نکردن به ابلاغیه های رفع نقص به مراجع قضایی خراسان شمالی معرفی شدند که ۹ کارگاه از این تعداد مربوط به صنعت ساختمان است.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اضافه کرد: بررسی های آماری حاکی از این است که کارگاههای ساختمانی با ۵۱ درصد بیشترین حوادث ناشی از کار را در استان به خود اختصاص داده است و سقوط از ارتفاع ۴۰ درصد از این حوادث را شامل می شود.
وی با بیان اینکه امروزه بحث پیشگیری از حوادث و پیروی از آئیننامههای قانونی یک هدف نهایی در بازرسی کار به شمار می رود، ادامه داد: این مقوله در کاهش هزینههای اضافی ناشی از حوادث مؤثر است و از سویی به دلیل منافع بلندمدت اقتصادی و اجتماعی از جمله حفظ نیروی کار، قدرت تولید و کیفیت، باعث ایجاد انگیزه در کارفرمایان و ایجاد امنیت شغلی می شود.
نباتیان بیان کرد: بیشتر حوادث ناشی از کار به علت رفتارهای غیر ایمن و خطاهای انسانی است و آموزش کارگران و کارفرمایان در زمینه ایمنی و بهداشت کار اساسیترین راه جلوگیری از خطر محسوب می شود.
وی یادآور شد: در این بازه زمانی سه هزار و ۵۰۰ نفر ساعت دوره آموزشی و ایمنی با همکاری انجمن های صنفی شرکت های خدماتی، پیمانکاران عمرانی و مسوولان ایمنی در خراسان شمالی برگزار شد.
خراسان شمالی با ۸۶۳ هزار نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع شده است.
افزون بر ۸۴ هزار و ۹۰۰ نفر کارگر در این استان از مزایای بیمه برخوردار هستند و بیشترین حوادث کار در این استان مربوط به حوزه ساختمان است.
نظر شما