به گزارش ایرنا، «بهمن امیریمقدم» روز دوشنبه در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه انتقال آب از مخازن چمن به مخزن جمهوری به مشکل آب شرب شهر کرمانشاه اشاره کرد و افزود: با همکاری شرکت های آبفا و آب منطقه ای طرح های آبرسانی برای تامین و توزیع آب در شهر کرمانشاه در نظر گرفته شده که به صورت هفتگی در جلسه قرارگاه عملیاتی آبرسانی به این شهر بررسی می شود.
به گفته وی، یکی از پروژه های ضروری و مهم شهر کرمانشاه طرح انتقال آب از مخازن چمن به مخزن جمهوری است که با ۲ هزار و ۴۰۰ متر لوله گذاری و ساخت یک باب ایستگاه پمپاژ و با افزایش ظرفیت پمپاژ ۴۰۰ لیتر در ثانیه مشکل افت فشار آب ۲۰۰ هزار نفر از مردم کرمانشاه در جنوب و جنوب غربی این شهر برطرف می شود.
وی از تلاش برای تسریع در اجرای این پروژه خبر داد و افزود: برای پیش برد کار، لوله های مورد نیاز پروژه از شهرهای مختلف از جمله اصفهان، بندر عباس و همچنین داخل استان تامین شده است، امیدواریم با تکمیل این پروژه در کمتر از ۲ ماه با همکاری دستگاه های مربوطه مردم طعم و لذت خدمات دولتِ مردمی را بچشند.
۲۲ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در ادامه این مراسم از اهمیت این پروژه در کاهش تنش آبی مناطق جنوب و جنوب غربی این شهر خبر داد و گفت: طرح آبرسانی به شهر کرمانشاه دارای مولفه های متعددی است که یکی از آنها خطوط بین مخازن است که برای داشتن توزیع مناسب در شهر نیازمند تکمیل این خطوط هستیم.
به گفته «رضا داودی» با بهره برداری از پروژه انتقال آب مخازن چمن به مخزن جمهوری مشکل افت فشار و کم آبی مناطق جنوب و جنوب غربی شهر از جمله شهرک های(پردیس، بهار، زیباشهر، متخصیصن، صدرا و ...) پس از چند دهه مرتفع خواهد شد.
وی جمعیت تحت پوشش این طرح را ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: این پروژه با ۲۲ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز که ۱۰ میلیارد تومان آن از محل تنش آبی تامین شده است شامل ۲ هزار و ۴۰۰ متر لوله گذاری و یک باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۴۰۰ لیتر در ثانیه است.
این مقام مسئول مدت زمان اتمام پروژه را ۲ ماه اعلام کرد و خاطر نشان ساخت: با توجه به انجام کار در چند جبهه کاری و به صورت شبانه روزی سعی خواهیم کرد پروژه را در بازه زمانی کمتر از ۲ ماه به اتمام برسانیم تا مردم از مزایای آن بهره مند شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از در دست اقدام بودن چند طرح آبرسانی دیگر در شهر کرمانشاه و در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: از جمله این طرح ها می توان به انتقال آب از چاه های ده پهن به مخزن کوثر نام برد که با اجرایی شدن آن مناطق جنوب شرقی شهر پوشش داده می شود، همچنین چند چاه در شمال شرق کرمانشاه حفاری شده است که تا حداکثر یک ماه آینده تجهیز خواهند شد و مشکل کم آبی محله های واقع در این منطقه نیز مرتفع خواهد شد.
داودی در ادامه افزود: با توجه به اینکه کشور ما از نظر اقلیمی در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته و استان کرمانشاه نیز از این موضوع مستثنی نیست و با در نظر گرفتن خشکسالی که طی ۵۲ سال گذشته بی سابقه بوده بسیاری از آبخوان های استان با افت شدید منابع آبی مواجه شده اند، شرکت آبفا استان سعی کرده است با اجرای پروژه های آبرسانی و تغییر در نحو توزیع، تنش آبی را در تابستان امسال به حداقل برساند.
وی در خصوص مشکلات کم آبی در برخی از محله های شهر کرمانشاه اظهار داشت: شهر کرمانشاه علاوه بر کمبود در منابع تامین آب، به ۲۵۰ هزار متر مکعب مخزن نیازمند است و در حال حاضر تنها ۵۰ درصد از این حجم در اختیار شرکت آبفا قرار دارد و این کمبود مخازن باعث شده است که برخی از مناطق با کمبود آب خصوصا در ساعات انتهایی شب مواجه شوند. امیدواریم با اجرای طرح های در دست اقدام، توزیع عادلانه تری در همه نقاط داشته باشیم.
کلانشهر کرمانشاه یک میلیون نفر از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جا داده است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.
این استان ۵۴۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.
نظر شما