یوسف درخشان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: کارشناسان ستادی و مدیریت شهرستان های جهاد کشاورزی در شبکه های مراقبت حضور فعال داشتند تا آفت سن غلات را تحت رصد و کنترل داشته باشند.
وی اظهار داشت: مقابله موثر با آفت سن مادر پیش از تخم ریزی از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که عدم کنترل و مبارزه با این آفت می تواند حجم بالایی از مزارع زیر کشت گندم و جو را از بین ببرد و امنیت غذایی جامعه را با مخاطره روبرو کند.
این مسوول گفت: در سال زراعی جاری عملیات مقابله با سن مادر در سطح ۵۰ هزار هکتار معادل ۲۵ درصد سطح زیر کشت مزارع گندم استان قزوین انجام شد که این رقم در سال زراعی قبل حدود ۳۸ هزار هکتار معادل ۱۹ درصد سطح زیر کشت بود.
وی اظهار داشت: در سال زراعی جاری همچنین عملیات مبارزه با پوره سن گندم در سطح ۶۲ هزار و ۶۱۳ هکتار به انجام رسید.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین همچنین یادآور شد: مجموع مبارزه با سن غلات در سال جاری در مزارع استان قزوین به میزان ۱۱۲ هزار و ۴۸۲ هکتار بود که نسبت به سال زراعی قبل ۱۱ درصد افزایش داشت.
این مسوول گفت: با برنامه ریزی های انجام شده در مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی، طی سالیان اخیر با اقدام به موقع در جهت رصد، پایش و مقابله با سن زدگی، میزان این آفت در مجموع زیر یک درصد و بین ۳ تا ۴ دهم دهم رصد بوده که نسبت سالیان قبل آن با کاهش قابل توجهی همراه بوده است.
نظر شما