به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، طاهره یعقوبپور گفت: همه ناشران آثار مکتوب با واحد فیپا ارتباط مستقیم دارند، به عبارت دیگر برای هر اثر پیش از انتشار باید فیپا صادر شود و فیپا حاصل همکاری ناشران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است. صدور فیپا در اداره کل پردازش و سازماندهی به ویژه واحد فیپا و گروه فهرستنویسی منابع کتابی انجام میشود.
مدیرکل پردازش و سازماندهی اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با بیان این مطلب که در ایام نزدیک به برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب، با افزایش درخواست صدور فیپا از سوی ناشران روبرو می شویم، افزود: در این ایام روزانه گاه شاهد درخواست صدور بیش از ۵۰۰ فیپا در روز هستیم.
یعقوبپور ضمن اشاره به اهتمام همکاران شاغل در واحد صدور فیپا، گروه فهرستنویسی و گروه مستندسازی به منظور پاسخگویی به همه درخواست های ارسالی و صدور به موقع فیپا، از ناشران و پدیدآورندگان خواست تا درخواست های خود را در زمان های نزدیک به نمایشگاههای کتاب موکول نکنند زیرا افزایش حجم تقاضا را موجب میشود؛ لازم است این مساله در نظر گرفتهشود که با افزایش درخواستها، امکان افزایش نیروی انسانی وجود ندارد و از طرف دیگر با محدودیت زمانی نیز روبرو هستیم.
مدیرکل پردازش و سازماندهی سازمان اسناد و کتابخانه ملی یادآور شد: بازه زمانی صدور فیپا از زمان ارسال درخواست تا صدور حداکثر ۱۰ روز است و معمولا زودتر از این زمان انجام میشود اما با توجه به افزایش درخواست در زمان های اوج درخواستها مانند نزدیک شدن به ایام برگزاری نمایشگاه کتاب ممکن است برای همه ناشران رضایت حاصل نشود.
یعقوبپور در همین رابطه اضافه کرد: در مواردی اطلاعات ارسالی توسط برخی از ناشران و پدیدآورندگان ناقص است و همین مساله فرایند صدور فیپا را با کندی روبرو میکند. بر همین اساس درخواست اداره کل پردازش و سازماندهی اسناد و کتابخانه ملی از ناشران این است که در ارسال دقیق و کامل اطلاعات و مدارک همکاری نمایند تا شاهد پاسخگویی به موقع به درخواستهای صدور فیپا باشیم.
وی با اشاره به الکترونیکی شدن فرآیند صدور فیپا از سال ۱۳۹۰، افزود: معمولا در سامانههای درخواست الکترونیکی به درخواستهای ناقص توجه نمیشود و چنین درخواستهایی از دستور کار خارج میشوند اما همکاران ما در این اداره کل، درخواستهای ناقص را رها نمیکنند و تلاش میکنند از طریق تماس تلفنی یا ارسال پیام با پست الکترونیکی به ناشران، مدارک را کامل کرده و امکان صدور فیپا را برای ایشان فراهم آورند؛ میتوان گفت که این امر خدمت بزرگی به جامعه و بازار نشر است.
مدیرکل پردازش و سازماندهی اسناد و کتابخانه ملی یادآور شد: در طول سال گذشته بیش از۸۷ هزار و از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان اردیبهشت ماه بیش از ۱۲هزار فیپا صادر شدهاست.
یعقوبپور بر ضرورت برگزاری دوره های آموزشی به ویژه برای ناشران تازه کار تاکید کرد و یادآور شد: برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه آشنایی ناشران با فیپای الکترونیکی از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند در تسریع فرایند صدور فیپا موثر باشد. لذا از ناشران محترم درخواست میشود در صورت دعوت به چنین کارگاهی در آن حضور یابند.
نظر شما