محمدی: استرس مدال طلای المپیک را از من گرفت/ غیبت روس‌ها به سود ایران است

تهران- ایرنا- دارنده مدال برنز کشتی بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن گفت: برای مدال طلا به پکن رفته بودم اما استرس در رنگ مدالم تاثیر داشت.

به گزارش ایرنا، مراسم رونمایی از سردیس المپین‌های افتخارآفرین ورزش کشور با حضور سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و جمعی از مسئولان ورزش کشور برگزار شد. در این مراسم از سردیس سیدمراد محمدی که در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن یکی از ۲ مدال‌آور کاروان ایران بود رونمایی شد.

علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی، یوسف کرمی پیشکسوت تکواندو، حمید سوریان نابغه کشتی فرنگی و بهداد سلیمی دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن دیگر قهرمانانی بودند که سردیس آنان در تالار مشاهیر ورزش ایران نصب شد.

مراد محمدی بعد از مراسم رونمایی از سردیسش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به بیان خاطراتی از المپیک ۲۰۰۸ پکن پرداخت و گفت: این یک کار ارزشمند است که با همت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش برگزار و موجب خواهد شد تا نسل‌های مختلف با قهرمانان ملی آشنایی بیشتری داشته باشند. به عبارتی این کار پیوند دهنده نسل‌های مختلف ورزش ایران است.

گفت و گوی خبرنگار ورزشی ایرنا با سیدمراد محمدی را در زیر خواهید خواند:

روز سه‌شنبه مراسم رونمایی از سردیس مراد محمدی و چهار قهرمان ملی دیگر ایران برگزار شد، مراسمی که برای ماندگاری نام مدال‌آوران ملی از آن یاد می‌کنند نظرتان در این خصوص چیست؟

نصب سردیس قهرمانان المپیکی و بزرگان ورزش ایران کار بسیار ارزشمندی است که توسط وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک انجام می‌شود. در این مراسم هم خاطره مدال برنز المپیک پکن برای من تکرار شد و هم با بسیاری از پیشکسوتان ورزش و دوستان قدیمی دیداری داشتم. خانواده من نیز در این مراسم حضور داشتند و این کار لذت‌بخش بود زیرا زمانی که من و خانواده‌ام در جمع نامداران ورزش ایران قرار می‌گیریم حس دلنشینی به وجود می‌آید. خوشحالم که نام من اکنون در کنار بزرگان و افتخارآفرینان ورزش ایران قرار دارد و باید به خاطر این کار از مسوولان ورزش کشور تشکر کنم. این یک کار ارزشمند است و موجب خواهد شد تا نسل‌های مختلف با بزرگان و مدال‌آوران آشنا شوند.

رونمایی از سردیس مراد محمدی ذهن دوستاران کشتی را به المپیک ۲۰۰۸ پکن برد، آیا خاطره‌ای از آن آوردگاه بزرگ دارید؟

بیشترین خاطره‌ای که در المپیک پکن داشتم مربوط به استرسی بود که به علت کسب نشدن مدال در کاروان ایران ایجاد شد. فشار و استرس برای کشتی به بالاترین سطح خود رسیده بود این موضوع باعث شد تا کشتی نتواند خواسته‌ها را برآورده کند و رشته‌های دیگر نیز ضعیف عمل کردند. تنها مدال‌آور طلایی ایران در آن دوره از المپیک، هادی ساعی بود که با اقتدار طلا گرفت.

بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن از معدود دوره‌هایی بود که کشتی و وزنه‌برداری مدال طلا کسب نکردند. من برای طلا رفته بودم، اما فشار زیادی تحمل کردم و حریفان نامداری داشتم و در نهایت نیز استرس کسب مدال موجب باخت من در نیمه‌نهایی شد.

باید اعتراف کنم که به تفکر و تاکتیک خود باختم و کشتی‌گیر روس بسیار زیرک بود و در آن زمان در جمع بهترین‌های آن کشور قرار داشت. باخت نیمه‌نهایی استرس من را چند برابر کرد چون ممکن بود نتوانم در رده‌بندی در برابر زلیمخان حسینوف حریف قدرتمند جمهوری آذربایجان پیروز شوم. در صورت شکست دست کشتی ایران در تمامی وزن‌ها از مدال خالی می‌ماند، لذا تمام توانم را برای شکست این حریف به کار گرفتم و در نهایت به مدال برنز رسیدم. باید بگویم که کسب این مدال یکی از بهترین صحنه‌های زندگی ورزشی من بود.

«مراد محمدی آزادکار اسبق تیم ملی که یک طلا و ۲ برنز پیکارهای جهانی را در کارنامه دارد در مسابقات وزن ۶۰ کیلوگرم در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن در دور نخست ابراهیم مدنی، کشتی‌گیر مصری را به سادگی و در ۲ تایم با نتایج ۷ بر صفر و ۲ بر صفر پشت سر گذاشت و در دور دوم نیز سعید آذربایجانی، کشتی‌گیر ایرانی‌الاصل کانادا را در دو تایم با خاک کردن حریف شکست داد و به نیمه‌نهایی راه یافت.

محمدی در نیمه‌نهایی برابر ماولت باتیروف که قهرمان سال ۲۰۰۷ جهان و برنده مدال طلای المپیک ۲۰۰۴ آتن بود قرار گرفت که در یک مسابقه نزدیک در دو تایم با نتیجه یک بر صفر شکست خورد. او در دیدار رده‌بندی برابر زلیمخان حسینوف از جمهوری آذربایجان قرار گرفت که در تایم اول با اجرای فن یک خم و تبدیل به دوخم حریف خود را ۲ بر صفر مغلوب کرد و در تایم دوم هم با خاک کردن حریف او را با امتیاز فنی ۳ بر یک شکست داد تا به مدال برنز برسد. مدال برنز مراد محمدی در حالی کسب شد که تیم ملی ایران با کسب نتایج ضعیف در هیچکدام از ۲ رشته آزاد و فرنگی مدالی در این دوره از المپیک مدالی کسب نکرد».

چرا کشتی ایران در المپیک ۲۰۰۸ به تک مدال برنز مراد محمدی قناعت کرد؟

در سال‌هایی که من در کشتی بودم دوران تغییر نسل بود و بسیاری از بزرگان این رشته با کشتی آزاد وداع کردند و من در برخی از رقابت‌ها مانند قهرمانی جهان و المپیک ۲۰۰۸ پکن تک مدال ایران را کسب کردم. البته در آن دوران کشتی‌گیران خوبی مانند مهدی تقوی و میثم مصطفی جوکار نیز حضور داشتند که بعدا عناوین زیادی کسب کردند. تمام تلاشم را انجام دادم که بتوانم همیشه مفید باشم. در آن سال‌ها رقابت جهانی سخت بود. در سال‌های که در کشتی بودم من و کوینتانای کوبایی رقابت سختی داشتیم. همچنین رقبای روس من خیلی چغر بودند. یک رقیب اوکراینی به نام «واسیلی فدروشین» نیز داشتم که هشت بار کشتی گرفتیم که سهم هر کدام چهار برد بود.

بعد از ناکامی کشتی در المپیک ۲۰۰۸ پکن روند نتیجه‌گیری این رشته به نسبت گذشته بهتر شد و اکنون تیم ایران در بیشتر اوزان مدعی جهانی و المپیک است.

ایران کشوری صاحب کشتی است و در جهان در جمع برترین‌ها قرار دارد. تک مدال زیبنده این رشته نیست. بعد از المپیک ۲۰۰۸ پکن اقدامات خوبی صورت گرفته و نفرات خوبی در ترکیب تیم ملی حضور پیدا کردند.   پس از نتایج خوب کشتی فرنگی در المپیک ۲۰۱۲، حسن یزدانی موفق شد تا بعد از ۱۶ سال در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو برای ایران مدال طلا را کسب کند و اکنون وی از نوابغ این رشته به شمار می‌آید. نتایج ایران در مسابقات جهانی نروژ فوق‌العاده بود و این نتیجه حاکی از پشتوانه‌سازی است.

محمدی: استرس مدال طلای المپیک را از من گرفت/ غیبت روس‌ها به سود ایران است

با این پشتوانه سازی آیا می‌شود انتظار داشت تا شاهد ظهور چند نابغه دیگر مانند حسن یزدانی باشیم؟

برای توسعه کشتی اولین گام به آموزش و بهره‌گیری از مربیان کار آزموده نیاز است. هرچه از مربیان خوب، فنی و باهوش بهره ببریم بهتر می‌توانیم در بخش استعدادیابی نتیجه مطلوبی را کسب کنیم. باید از مربیان سازنده حمایت کرد چرا که این موضوع می‌تواند در آینده زمینه حضور نخبگان زیادی را در این ورزش به همراه آورد. در حال حاضر جوانان آینده‌دار خوبی همانند رحمان عموزاد، احمد محمدنژاد جوان و امیر رضا معصومی در این ورزش رشد یافتند. اگر به دنبال پایه‌سازی هستیم باید با برنامه‌ریزی مدون و کارآمد به این مهم دست یابیم. حفظ مدیریت و سرمایه‌گذاری در بازه ۵ تا ۶ ساله می‌تواند زمینه رشد جوانان زیادی را به همراه داشته باشد.

انتخابی و چرخه نهایی کشتی آزاد برگزار شد. ارزیابی شما از این پیکارها چیست؟

چرخه انتخابی تیم ملی برای اولین سال به خوبی برگزار شد. شاید امسال شاهد ایرادات و نقاط قوت و ضعفی بودیم ولی امیدوارم در سالیان آتی با پوشش ضعف‌ها شاهد چرخه‌ای بهتر و جامع‌تری از سوی فدراسیون کشتی باشیم. کلیات چرخه انتخابی تیم ملی مطلوب بود و نفرات منتخب توانستند دوبنده تیم ملی کشتی را در رقابت‌های جهانی کسب کنند.

مسابقات انتخابی باید به گونه‌ای برگزار شود که نفرات نهایی تیم ملی به یکباره مشخص شوند. برگزاری چند مرحله‌ای انتخابی باعث می‌شود تا یک کشتی‌گیر پس از جام تختی یک سال از میادین حرفه‌ای دور بماند و از آمادگی دور شود، این کاستی‌ها باید به حداقل ممکن برسد. در حال حاضر تکلیف ۸ نفر اصلی مشخص شده و ۲ نفر دیگر در تورنمنت تونس مشخص خواهند شد. در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا هیچ استثنایی برای کشتی‌گیران قائل نیستند بلکه تمامی قهرمانان در فرآیند مشخصی در یک روز چند مسابقه را برگزار می‌کنند.

محمدی: استرس مدال طلای المپیک را از من گرفت/ غیبت روس‌ها به سود ایران است

سازمان‌های ورزشی بین‌المللی، حضور ورزشکاران روسیه را در تورنمنت‌های مختلف به حالت تعلیق در آورده‌اند. غیبت روس‌ها در مسابقات جهانی بلگراد چه تاثیری روی کیفیت این رقابت‌ها خواهد داشت؟

به طور قطع با غیبت روسیه و بلاروس، جذابیت این مسابقات کاهش می‌یابد. روسیه، آمریکا و ایران سه قدرت برتر کشتی به حساب می‌آیند. در نبود روسیه کار برای کشتی‌گیران کشورمان راحتر خواهد شد. در مسابقات جهانی رقابت میان ایران و آمریکا دوچندان می‌شود که باید با برنامه‌ریزی خاصی در بلگراد تعداد مدال‌های طلای خود را ارتقا دهیم.

در پایان مسابقات انتخابی کشتی آزاد شماری از هواداران خود را به تشک کشتی و حسن یزدانی رسانده و بی‌نظمی در سالن ایجاد شد، این اتفاقات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

باید بگوییم که مسئول انتظامات سالن رقابت‌ها با چه نهادی بوده است چرا که این حرکت به واقع مطلوب و زیبا نبود. نمی‌دانم مقصر حراست وزارت ورزش و یا فدراسیون است باید مسئول آن به این سهل‌انگاری پاسخگو باشد. تکلیف ما این است تا زمان برگزاری مسابقات جهانی حمایت خود را از کشتی داشته باشیم چرا که اگر کشتی نتیجه لازم را دریافت کند جامعه خوشحال و اگر نتیجه لازم بدست نیاید جامعه کشتی سرشکسته خواهد شد.

محمدی: استرس مدال طلای المپیک را از من گرفت/ غیبت روس‌ها به سود ایران است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha