سالانه بیش از هفت هزار تن عسل در استان اردبیل تولید می‌شود

اردبیل - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: این استان با تولید سالانه بیش از هفت هزار و ۳۰۰ تن عسل رتبه سوم کشوری در تولید این محصول را دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، نوبخت اژدری روز سه‌شنبه با اعلام این خبر افزود: استان اردبیل به لحاظ داشتن تنوع اقلیمی خاص و منحصر بفرد و سطح ارتفاعات برخی شهرستان‌ها با سطح دریا و داشتن کشت و صنعت مغان و پارس و دشت‌های حاصلخیز در امور کشاورزی ، زنبورداری و دامداری رونق خاصی دارد.

وی اظهار کرد: این استان با بهره‌گیری از امکانات و پتانسیل‌های زراعی و باغی و مرتعی یکی از مکان‌های مناسب برای پرورش زنبور عسل بوده که موجب افزایش ۶۰ درصدی کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی بویژه انواع میوه شده و در دهه اخیر نیز در امور زنبورداری و افزایش گرده‌افشانی گام‌های موثری برداشته شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: در این استان ۴۶۰ هزار کلنی زنبور عسل وجود دارد که از این لحاظ رتبه چهار کشوری را دارد.

وی تولید عسل از هر کندوی مدرن را ۱۶ کیلوگرم و از هر کندوی سنتی را حدود ۱۶ تن با میانگین چهار کیلوگرم ذکر کرد و ادامه داد: بیش از چهار هزار زنبوردار در استان فعال هستند و در مجموع در زنبورستان‌های استان برای ۶ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد شده است.

نوبخت اژدری با بیان اینکه سرانه مصرف عسل در ایران ۹۵۰ گرم است، اظهار کرد: حدود هزار و ۲۰۰ تن از تولید عسل استان در داخل استان مصرف و مابقی آن به سایر استان‌ها و کشورهای همجوار و حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

وی میزان عسل صادر شده از این استان در سال جاری را ۳۱۳ تن در ۱۹ محموله ذکرکرد و افزود: ظرفیت‌سنجی و افزایش کلنی‌های زنبور عسل و همچنین راه‌اندازی تشکل‌های زنبورداری و کارگاه‌های بسته‌بندی از یک طرف و حمایت‌های مالی و آموزشی نیز از طرف دیگر بیانگر موفقیت این حرفه در استان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha