به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا محمد ابراهیمی، روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز افزود: در گذشته بسیاری از فعالان اقتصادی اعتراض داشتند که مالیات آنها به شکل صحیح مطالبه نمیشود که با تصویب قانون پایانههای مالیاتی از سوی مجلس در جهت اصلاح این روند گام مثبتی برداشته شد.
وی ادامه داد: به استناد ماده ۱۱ قانون پایانههای فروشگاهی، اطلاعات دستگاه های کارتخوان مودیان مالیاتی و فعالان اقتصادی به سازمان امور مالیاتی ارسال شد که این مهم علاوه بر شفافیت روند درآمدی، منجر شد که آن دسته از فعالان اقتصادی که مالیاتی پرداخت نمی کردند شناسایی شوند.
او اظهار داشت: پارسال در استان در بخش اشخاص حقوقی بالغ بر ۱۵۰ هزار اظهارنامه مالیاتی توسط فعالان اقتصادی تسلیم شده بود که امسال تا به امروز نزدیک به ۲۸۰ هزار اظهارنامه و تبصره ۱۰۰ تسلیم شده که نشان میدهد اجرای قانون پایانههای فروشگاهی تاثیر قابل توجهی در شناسایی مودیان فاقد پرونده مالیاتی داشته است.
مدیر کل امور مالیاتی فارس اضافه کرد: روند وصول مالیات و پیش بینی که در قانون بودجه و افزایشی که برای سقف مالیات در نظر گرفته شده منبع اصلی آن از محل افرادی است که تاکنون پرونده مالیاتی نداشتهاند چرا که بالغ بر ۶۲ درصد به سقف درآمدهای مالیاتی سال ۱۴۰۰ افزوده شده و از ۲۹۰ هزار میلیارد تومان به ۵۲۷ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
محمد ابراهیمی اضافه کرد: بنا است که این میزان افزایش از محل پروندههای جدید و مالیاتی که در سامانههای مالیاتی شناسایی شدهاند مطالبه و وصول شود.
وی گفت: بر این اساس، از مهرماه امسال قانون پایانههای فروشگاهی الزامی میشود و بر اساس آن تمام فاکتورهای فروش توسط هر فعال اقتصادی با یک کد یونیک که سازمان امور مالیاتی صادر میکند دارای ارزش و اعتبار میشود و تمام فعالان اقتصادی به سامانه پایانههای فروشگاهی سازمان امور مالیاتی متصل می شوند و فاکتورهای فروش خودشان را بر اساس مواردی که در سامانه تعریف شده صادر کرده و کد یونیک دریافت می کنند.
او اظهار داشت: در اکثر کشورهای دنیا، قانون پایانه های فروشگاهی اجرایی شده و الزامی است و این کشورها از زمانی که شروع به بهره برداری از این قانون کردند، شفافیت فعالیتهای اقتصادی و افزایش درآمدهای مالیاتی را تجربه کرده اند.
مدیر کل امور مالیاتی فارس افزود: از سامانه پایانه های فروشگاهی ۲۱۰ دستگاه و مجموعه بهره برداری میکنند و وقتی که تمام اطلاعات خرید و فروش در این سامانه ثبت میشود، میزان موجودی کالایی که در استان وجود دارد و میزان کالایی که هر استان نیاز دارد از طریق آن مشخص و تعیین میگردد.
محمد ابراهیمی اضافه کرد: دستگاههای نظارتی نیز از طریق این سامانه ورود و نظارت و کنترل های خود را انجام میدهند و بنابراین می توان گفت که این سامانه صرفا برای دریافت مالیات نیست و بر اساس قانون مجلس ۲۱۰ دستگاه از این قانون و سامانه میتوانند بهرهبرداری کنند.
وی افزود: در کنار قانون پایانه فروشگاهی، قانون سامانه مودیان نیز اجرایی می شود که بر اساس آن برای هر فعال اقتصادی در هر بخشی، یک کارپوشه اختصاصی تعریف خواهد شد و تمام اطلاعات مربوط به فعالیتهای اقتصادی و مراودات او با سازمان مالیاتی در این کارپوشه ثبت و اساس کار محاسبه و دریافت مالیات و همچنین نظارت بر فعالیتها قرار داده میشود.
وی، با بیان اینکه در دریافت مالیات به جز درصدی که قانون مشخص کرده مراجعه حضوری به مودیان نخواهیم داشت افزود: مراجعه مامور مالیاتی به مودی تنها در مورد فعالان اقتصادی بزرگ، مصداق قانونی خواهد داشت و تمام اقدامات مربوط به محاسبه مالیات بردرآمد (مالیات مستقیم) و مالیات برارزش افزوده، به استناد اطلاعات کسب شده از پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و کارپوشه مربوطه انجام میشود.
او اضافه کرد: با اجرایی شدن این قانون، همه فعالان اقتصادی الزاما باید خرید خود را از کسانی انجام دهند که اطلاعات آنها در سامانه پایانه فروشگاهی ثبت شده باشد و در غیر این صورت به شکل سیستمی تخلف برای مودی درج خواهد شد.
مدیرکل امور مالیاتی فارس بیان کرد: قطعا هر یک از شهروندان و فعالان اقتصادی در صورت اطلاع دقیق از آثار مثبت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و اینکه بخشی از مالیاتهایی که آنها پرداخت میکنند صرف عمران و توسعه امکانات و زیرساخت ها و توسعه خدمات میشود، همراهی بیشتر و بهتری در پرداخت مالیات خود خواهند داشت.
محمد ابراهیمی افزود: شهروندان باید بدانند که درآمدهای مالیاتی تاثیر مستقیم بر رفاه اجتماعی و بهبود شرایط زندگی آنها خواهد داشت.
او افزود: بخش عمدهای از مالیات ارزش افزوده، به شهرداریها، دهیاریها و امور عشایر پرداخت و صرف تامین هزینههای اقدامات و پروژههای عمرانی میشود که تاثیر مستقیم بر بهبود کیفیت زندگی تک تک افراد جامعه دارد.
مدیر کل امور مالیاتی فارس ادامه داد: از سال ۸۷ و آغاز اجرای قانون مالیات ارزش افزوده تاکنون بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان درآمد حاصله از این بخش به شهرداریها و دهیاریها و همچنین امور عشایر استان پرداخت شده که یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به سال گذشته است که سهم کلانشهر شیراز از این میزان ۲۸۰ میلیارد تومان بوده است.
دریافت ۱۷۴ مورد شکایت شهروندان از پزشکان فارس
محمد ابراهیمی، در خصوص خودداری برخی پزشکان از استفاده از دستگاه کارتخوان افزود: طی ۲ ماه گذشته ۱۷۴ مورد شکایت از پزشکان در این استان توسط شهروندان گزارش شده که موارد تخلف به استناد قانون کتبا به سازمان نظام پزشکی منتقل شده است.
وی گفت: مجموعه دادگستری استان و شخص رئیس کل دادگستری با جدیت پی گیر این مساله هستند و بر لزوم برخورد جدی با متخلفان مالیاتی تاکید دارند.
او اظهار داشت: به دنبال اطلاع رسانی که با همکاری رسانه ها در این زمینه انجام شد و موارد مختلفی از تخلف از طریق سامانه ۱۵۲۶ گزارش شده است.
مدیر کل امور مالیاتی فارس، از شهروندان تقاضا کرد که هرگونه موارد تخلف مالیاتی را از طریق این سامانه اطلاع رسانی کنند.
وی بیان کرد: استفاده از پایانه فروشگاهی و کارتخوان برای تمام صنوف از جمله پزشکان و وکلا الزامی است و در صورت خودداری از استفاده از دستگاه کارتخوان، جریمه هایی تا صدور احکام زندان و ابطال مجوز فعالیت برای متخلفان در نظر گرفته خواهد شد.
نظر شما