به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی افزود. سفر چهار روزه بایدن که از روز سه شنبه( به وقت محلی) شروع شد کاهش سرعت دسترسی ایران به برنامه هسته ای، تسریع در جریان نفت به خطوط لوله آمریکا و تغییر شکل روابط با عربستان را هدف قرار می دهد.
هر سه این تلاش ها مملو از خطرات سیاسی برای رئیسجمهوری است که منطقه را به خوبی میشناسد، اما برای نخستین بار در ۶ سال گذشته با اهرمهایی بسیار کمتر از آنچه که برای شکلدهی به رویدادهای این منطقه دنبال می کند به خاورمیانه بازگشته است.
این روزنامه مدعی شد: مذاکرات هجده ماهه بایدن برای بازگرداندن توافق هستهای ایران در سال ۲۰۱۵ متوقف شده و تلاش دیپلماتیک برای مجبور کردن تهران به خارج کردن بیشتر سوخت هستهای که با استفاده از آن اکنون درحال غنیسازی اورانیوم تا سطح بمب هستهای است، متوقف شده است.
به نوشته این روزنامه، مقام ها می گویند هر چند انتظار نمی رود توافقی برای افزایش تولید نفت عربستان اعلام شود حتی در صورتی که چنین توافقی هم امضا شود یک تا دو ماه طول خواهد کشید. نگرانی هایی وجود دارد که چنین توافق احتمالی پاداشی برای ولیعهد عربستان محسوب شود و او را به جمع مقام های دیپلماتیک باز گرداند.
با توجه به این که بایدن پیشتر وعده داده بود قصد دارد محمد بن سلمان ولیعهد عربستان را به دلیل قتل جمال خاشقجی نویسنده منتقد عرب منزوی کند مقام های دولت آمریکا گفته اند مطمئن هستند در صورتی که رئیس جمهور با بن سلمان دیدار کند، انتقادهایی را در درون هم حزبی هایشان بر خواهد انگیخت.
بایدن اغلب این دوره را در تاریخ به عنوان رقابتی بین دموکراسی و استبداد معرفی کرده است و کوبا و ونزوئلا را به دلیل اقدام های سرکوبگرانه خود از شرکت در نشست سران قاره آمریکا در لس آنجلس منع کرد. اما او سفر به عربستان سعودی را به عنوان تمرین واقع گرایی توجیه کرده است.
بایدن در زمان به قدرت رسیدن به صراحت گفته بود که میخواهد تمرکز آمریکا از خاورمیانه را بردارد و بر چین متمرکز شود. به اعتقاد او واشنگتن ۲۰ سال را تلف کرده است در حالی که باید بر روی یک رقیب واقعی متمرکز می شد.
کاخ سفید برای مصرف عمومی چنین استدلال کرده که تصمیم بایدن برای سفر به ریاض ناشی از مجموعه ای از مسائل امنیت ملی است و فقط به نفت محدود نمی شود اما نفت مهمترین دلیل این سفر همزمان با افزایش قیمت بنزین است.
مقام های کنونی و سابق آمریکا می گویند با توجه به حساسیت موضوع فدا کردن مسائل حقوق بشری به ازای به دست آوردن انرژی ارزان، رئیس جمهوری آمریکا قصد ندارد هیچ گونه توافق نفتی را در طول توقف در ریاض اعلام کند اما دو طرف به این درک مشترک رسیده اند که عربستان به محض پایان مهلت توافق سهمیه بندی کنونی در ماه سپتامبر و همزمان با کمپین های انتخابات میان دوره ای کنگره، تولید را افزایش خواهد داد.
مارتین ایندیک، دیپلمات سابق حوزه خاورمیانه در دوران روسای جمهور بیل کلینتون و باراک اوباما، گفت که مقدار دقیق تولید نفت عربستان هنوز مشخص نیست، اما انتظار میرود که ریاض تولید خود را حدود ۷۵۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد و امارات متحده عربی نیز این روند را دنبال خواهد کرد و ۵۰۰ هزار بشکه اضافی در روز، تولید خواهد کرد اما این که این مقادیر چقدر قیمت سوخت را در آمریکا کاهش می دهد، مشخص نیست و ممکن است به اندازه کافی سریع یا عمیق نباشد تا روحیه عمومی را قبل از انتخابات ماه نوامبر تغییر دهد.
بایدن تلاش کرده هدف از دیدارش از عربستان را ملاقات با رهبران منطقه از شورای همکاری خلیج فارس و نیز رهبران دیگری از مصر، عراق و اردن عنوان کند اما مقام های کاخ سفید به این حقیقت اشاره کرده اند که بایدن نمی تواند از دیدار با ولیعهد عربستان اجتناب کند و انداختن عکس تاثیر مخربی دستکم برای بایدن خواهد داشت اما برای ولیعهد عربستان با توجه به این که وی به دنبال بازسازی وجهه بین المللی خود است گرفتن این عکس با ارزش خواهد بود.
به گفته برخی از تحلیلگران این موضوع برای سعودی ها کافی است.
نظر شما