هیچ دانش‌آموزی در کهگیلویه و بویراحمد نباید بدون مدرسه باشد

یاسوج- ایرنا- دبیر ستاد پروژه مهر اداره کل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت : در سال تحصیلی جدید ، هیچ دانش‌آموزی نباید در این استان بدون مدرسه و هیچ مدرسه‌ای نباید بدون معلم باشد.

به گزارش ایرنا، محمد جمالی آرند روز چهارشنبه در نشست کمیته تبلیغ و توجیه پروژه مهر ۱۴۰۱-۱۴۰۲ افزود: تمامی تمهیدات لازم برای بازگشایی مطلوب مدارس استان در آغاز سال تحصیلی آینده اندیشیده شده است.

وی ادامه داد : موفقیت پروژه مهر مستلزم برنامه ریزی دقیق و جدیت در اجرای آن است و ساماندهی نیروها، فضاهای آموزشی و ثبت نام دانش آموزان باید با جدیت پیگیری شود.
وی گفت: ستاد پروژه مهر از پنج کارگروه تشکیل شده و باید تلاش شود با بهره گیری از توان و تخصص کارشناسان، زمینه تحقق اهداف مورد نظر در زمینه بازگشایی هر چه بهتر مدارس را فراهم آورند.
جمالی آرند بیان کرد: در مدارس نیز باید جلسه پروژه مهر تشکیل و اعضای آن مشخص و گزارش اقدامات انجام شده به دبیرخانه ستاد ارسال شود.

بیش از ۱۷۱ هزار دانش آموز پسر و دختر در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم در کهگیلویه و بویراحمد تحصیل می کنند. 

 بر اساس آخرین آمارها، سرانه فضای آموزشی در کهگیلویه و بویراحمد ۸.۲ متر مربع است با این وجود مشکلات دیگری در زمینه فضای آموزشی مدارس وجود دارد.مدارس فرسوده و ناایمن در استان قریب به ۶۰۰ مدرسه هستند که باید بازسازی شوند. مدارس استیجاری و ناایمن در استان هم ۱۲۷ مورد هستند.در مدت ۱۰ سال اخیر در استان ۱۴۰ آموزشگاه ساخته شده است.

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد ، ۴۵۰ مدرسه فاقد سرویس بهداشتی، ۳۰۵ مدرسه کانکسی و ۲۱۶ مدرسه دوشیفتی و چرخشی در استان وجود دارد.

حسنعلی عزت خواه ادامه داد: ۳۰۰ آموزشگاه  زیر ۱۰ نفر در استان وجود دارد و ۱۱۴ مدرسه با پیشرفت های کاری مختلف در سراسر استان در دست اجراست.

 در حال حاضر ۶۵ درصد از جمعیت دانش آموزی استان در ۳۵ درصد فضاهای آموزشی شهری تحصیل می کنند.

یکی از چالش های جدی کمبود فضای آموزشی در شهرستان بویراحمد و شهر یاسوج به عنوان مرکز استان است

مدیر آموزش و پرورش بویراحمد گفت: با وجود اینکه ۴۰ درصد از دانش آموزان استان معادل ۷۰ هزار نفر، در این شهرستان تحصیل می کنند، کمبود شدید فضای آموزشی به چالشی اساسی برای آموزش و پرورش تبدیل شده است.

کورش دلشاد بیان کرد: انفجار جمعیت دانش آموزی در بویراحمد وجود دارد که یکی از دلایل اصلی آن نیز مهاجرت بی رویه از شهرهای مختلف استان به این شهرستان است.

وی ادامه داد: به دلیل کمبود فضای آموزشی، تراکم بیش از ۴۰ نفر در هر کلاس درس در سال تحصیلی جدید وجود خواهد داشت.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد تصریح کرد: تراکم دانش آموزی در کلاس های درس مدارس حاشیه شهر، بیشتر از میزان استاندارد است و با حضوری شدن کلاس های در پسا کرونا متاسفانه در حوزه مادوان ها و بلهزار و مزدک ها با مشکل شدید فضای آموزشی مواجه هستیم.

کوروش دلشاد ابراز داشت: برای نمونه ۴۳ فضای آموزشی استیجاری درون شهرستان بویراحمد وجود دارد که باید به جای آن ها ۴۳ مدرسه دولتی ساخته شود.

وی افزود: در این شهرستان نسبت به جمعیت دانش آموزی نیاز سنجی صورت نگرفته است و هم شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن مشکلات زیادی در این زمینه دارند.

مدیر آموزش و پرورش بویراحمد تصریح کرد: مناطقی همچون سرآبتاوه با ۱۶ هزار نفر جمعیت، مهریان، بلهزار، مزدک، سروک، تل خسرو، نجف آباد با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند.

دلشاد تاکید کرد: کل فضاهای آموزشی بویراحمد ۴۵۹ مورد است که ۱۱۵ مورد تخریبی، ۴۰ دستگاه کانکس، ۴۳ استیجاری، ۱۲۵ مورد نوساز و دیگر موارد هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha