به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این شبکه خبری به نقل از «مایکل کوپلو» مقام ارشد سیاسی در مجمع سیاسی اسرائیل که یک گروه غیرانتفاعی است که از راهکار دو دولت حمایت می کند ،نوشت: این ممکن است اولین سفر رئیس جمهوری به اسرائیل در تاریخ باشد که رئیس جمهوری واقعا برنامه سیاسی عمیقی ندارد و به یقین یک سفر واقعی برای رفع درگیری فلسطینیان و اسرائیل نیست.
کوپلو به این رسانه، گفت: اگرچه سفر رئیس جمهوری در اینجا همواره هیجان آور است، اما مطمئن نیستم که این سفر دستاورد خاصی در ارتباط با مساله اسرائیل و فلسطین داشته باشد که قبلا ندیده ایم.
این گزارش می افزاید: بایدن روز چهارشنبه در قالب اولین سفر خود به خاورمیانه در مقام رئیس جمهوری آمریکا، وارد سرزمین های اشغالی شد.سطح انتظارات از اینکه این سفر به تغییری اساسی در تنش های فزاینده بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها منجر شود، پایین است.
اگرچه بیشتر روسای جمهور آمریکا هدف سفر خود به سرزمین های اشغالی را در جهت کمک به حل مشکل خاورمیانه متمرکز کرده اند، اما هیچ نشانه ای از مقام های دولتی بایدن دیده نمی شود که برنامه ای برای اقدام بیشتر به جز تائید مجدد حمایت بایدن از راهکار دو دولت داشته باشند.
در عوض، تمرکز بیشتر تاکیدها در آستانه این سفر بر بهبود مناسبت ها بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به عنوان بخشی از تلاش گسترده تر بایدن برای برقراری به اصطلاح ثبات در منطقه و مقابله با مساله هسته ای ایران معطوف بوده است.
این گزارش می افزاید: بایدن بعد از سپری کردن دو روز در سرزمین های اشغالی و بازدید از کرانه باختری، قرار است به عربستان نقل مکان کند، کشوری که مقام های مربوطه اشاره داشته اند که ممکن است گام های اولیه ای به سوی عادی سازی رسمی روابط بین ریاض و تل آویو برداشته شود.
به گفته تحلیل گران سیاست خارجی، موضوعی که احتمالا مورد بحث قرار می گیرد، صدور مجوز پروازهای مستقیم از سرزمین های اشغالی به عربستان برای مسلمانان اسرائیلی برای انجام فریضه حج و همچنین لغو دیگر محدودیت های هوایی برای پروازهای اسرائیلی بر فراز عربستان است.
سفر بایدن به سرزمین های اشغالی تنها چند هفته پس از تحولات مهم در دولت اسرائیل انجام می شود که منجر به کنار رفتن نفتالی بنت از مقام نخست وزیری شد و انتخابات دیگری را در ماه نوامبر (آذر) برای این رژیم رقم زد.
بایدن به جای دیدار با بنت قرار است در جریان این سفر با یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی دیدار و گفت و گو کند.
«دن شاپیرو» سفیر سابق آمریکا در سرزمین های اشغالی در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما که اکنون عضو شورای آتلانتیک است، گفت که نبود اطمینان از این مساله که چه کسی قرار است سکان هدایت رژیم صهیونیستی را برعهده گیرد، به دشواری کاری بایدن برای پیشبرد مذاکرات سازش بین فلسطینی ها و این رژیم افزوده است.
بایدن همچنین قرار است با اسحاق هرزوگ رئیس دولت اسرائیل و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر سابق این رژیم دیدار کند.
بایدن و نتانیاهو از پیشینه پیچیده ای برخوردارند که به دهه ها قبل و روزهایی که بایدن سناتور بود، باز می گردد.
براساس این گزارش، سطح انتظارها از پیشرفتی قابل توجه در ارتباط با دیدار بایدن از کرانه باختری برای ملاقات با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، پایین است.
رهبران فلسطینی، دولت بایدن را به بازگشایی کنسولگری آمریکا در شرق بیت المقدس سوق داده اند و از وی خواسته اند با صراحت بیشتری با شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری مخالفت کند؛ همچنین موضوع گسترده تر تمایل فلسطینی ها برای تشکیل کشور مستقل به پایتختی شرق قدس را مورد توجه قرار دهد.
نظر شما